Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.2.
Post Reply
User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Wed Dec 05, 2018 5:47 pm

Hi,
This is the first time I've felt the need to create a post here. I generally try to research and exhaust all possibilities prior to asking any potentially ignorant questions, as I know you guys are super busy (but we all appreciate your help) :)

I just updated to 3.2.4 and began editing & modifying an attempt at a new style that I am wanting to match similarly as possible to the one I have on my front end, (and despite) MULTIPLE attempts the css edits are not showing up on either one of my web browsers (Chrome, Edge)----- NOTHING WORKS.

I am trying to modify my background from a color to an image, the header image/colors, table colors, link/hover colors, basically changing the color scheme from prosilvers blue to my own custom style of reds, blacks, greys, whites and warmer colors all around.

- I first tried modifying the colour.css file from inside my CPanel, (no option to go inside ACP to Style / Refresh) so I kept purging the cache, ctrl + F5 hard refresh, I made sure ALL images were named correctly, and inside the proper file paths, etc. (didn't work) I did just about everything I found posted on here by members of Development & Support Teams, to no avail. NOTHING.


I can usually figure it out on my own, but not this time it seems. It's normally something pretty simple too. Believe me, I have searched, and followed any and all advice given in learning articles and older posts.


I don't understand what's going on. Using FTP (which is primary) didn't work, nor did the CPanel uploads. I also tried the simple edit using Google Developer Tools right on the outside of the webpage itself. (Meaning--- I open & edit the files themselves from inside chrome (you can pull up the files from your computer and edit them w/chrome, saving them to your computer and then re-uploading via ftp etc. So, after re-uploading, still no changes despite the changes being there inside the files. Despite Purging the Cache, Hard Refreshes, Correct File Paths, (checking that they were correct using my browser) etc.


Using ATOM text editor didn't help... (again, external and my first choice) I try not to edit anything inside my ACP if I can help it, nor do I use auto-installers. I'm sure it's something simple.... Any idea's? I'm hoping this is the correct spot to ask these questions, and I apologize in advance if it's not. I hate that I have to bother you guys.


Here's the screenshot of what I am wanting:
SS Coulors CSS.png
And despite showing inside my files that the css HAS been edited & CHANGED, when I refresh Chrome or Edge, it's STILL Prosilver. No changes whatsoever, and then when I inspect the element--- it shows Prosilver's default colour.css file.

Here's my forum: https://watchmanstudios.com/forum

I literally wanna throw a brick right now, as this is just boggling me. :? I feel like I've done everything correctly for the most part, but definitely open to any help you guys can give me. Thankyou again. I really apprecite it.
Last edited by WStudios on Sat Dec 08, 2018 12:05 am, edited 1 time in total.
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51430
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by Brf » Wed Dec 05, 2018 6:43 pm

What exactly are you trying to change?
When you change anything in the Inspect box of Chrome, it is only changing it temporarily for your webbrowser session. You cannot write the actual file from there. Otherwise all of your users would be missing up your files.

User avatar
Mannix_
Registered User
Posts: 355
Joined: Sun Oct 25, 2015 2:56 pm
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by Mannix_ » Wed Dec 05, 2018 7:44 pm

Are you sure you uploaded the edited colours.css file in the right place. Did it asked you if you want to overwrite the old file? Did you clicked yes when asked?
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
My CDB contributions . Like my work? Want me to do make a style just for you? PM here or on twitter.
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
Need some graphics? PM here or on twitter.

User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Wed Dec 05, 2018 10:24 pm

Brf wrote:
Wed Dec 05, 2018 6:43 pm
What exactly are you trying to change?
When you change anything in the Inspect box of Chrome, it is only changing it temporarily for your webbrowser session. You cannot write the actual file from there. Otherwise all of your users would be missing up your files.
Thank you for responding, I had ATOM opened, but Chrome also allows you to make changes & you can save & upload those files to the proper folders. :) Sorry-- prob should have clarified that a bit better. Not long after I posted this, it somehow fixed itself. Then I, fixed the background issue. There's still a few other kinks i've noticed, so I'm hoping to figure those out as well. I appreciate the help.
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Wed Dec 05, 2018 10:33 pm

Mannix_ wrote:
Wed Dec 05, 2018 7:44 pm
Are you sure you uploaded the edited colours.css file in the right place. Did it asked you if you want to overwrite the old file? Did you clicked yes when asked?
Yes, I had even checked my cpanel to make sure I hadn't accidentally reuploaded prosilver's (which I hadn't) oddly enough (maybe an hour after I had posted this) I logged back in for the 25th time and FINALLY the changes appeared in Chrome. The changes prior had first appeared inside Edge. This also happened last night, so I'm a bit stumped by that. There are still a few more kinks i've noticed--- but I believe they may be related to an ext I just installed earlier today called pgsocial network. Again, I really appreciate the help you guys offer. :)
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65310
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by Lumpy Burgertushie » Thu Dec 06, 2018 1:46 am

if you want to edit the style files you need to actually edit the files. any other method will eventuallyl corrupt the whole mess.

use ftp only, download the relevant html/css files to your computer.

use a text editor ONLY to open/edit the files.

when finished, upload the edited file back to the server using ftp and let it overwrite the existing one.

you must purge the cache from the admin panel or, via ftp, delete every thing from the cache folder except for the index and htaccess files.
or, you can go to the admin panel, general tab, load settings, and check yes for "recompile stale style settings".

then you don't have to purge the cache after every change, just refresh your browser to see them.

if you adopt this procedure for making changes to the style it will make it a very quick and basically foolproof method of doing it.

luck,
robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Thu Dec 06, 2018 10:36 pm

Lumpy Burgertushie wrote:
Thu Dec 06, 2018 1:46 am
if you want to edit the style files you need to actually edit the files. any other method will eventuallyl corrupt the whole mess.

use ftp only, download the relevant html/css files to your computer.

use a text editor ONLY to open/edit the files.

when finished, upload the edited file back to the server using ftp and let it overwrite the existing one.

you must purge the cache from the admin panel or, via ftp, delete every thing from the cache folder except for the index and htaccess files.
or, you can go to the admin panel, general tab, load settings, and check yes for "recompile stale style settings".

then you don't have to purge the cache after every change, just refresh your browser to see them.

if you adopt this procedure for making changes to the style it will make it a very quick and basically foolproof method of doing it.

luck,
robert
Thank you Robert! :) I will keep that in mind. For the most part, I only use ATOM (text editor similar to Notepad ++) with FTP and I see what you're saying. I won't edit from Chrome anymore. I'll only use it as a visual reference. I had it checked to automatically recompile stale style settings (which is helpful) and I figured out the issues I was having (with trying to add a background image, getting it to repeat properly, and modifying the colors) which I have done successfully so far (still working on perfecting it though) Great advice, and I hope others who see this will benefit from it too.
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Thu Dec 06, 2018 11:21 pm

The only other odd thing, is that i've noticed that none of my style modifications (css edits) show up on either browsers I use (Chrome, Edge) until after I sign into ACP. Weird, right? That's every time. Is it just my browsers, on my laptop being wonky? Are yall seeing the original prosilver theme? Or, my modified style? Because if you're seeing prosilver, then no one (other than me) is seeing the css changes.
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51430
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by Brf » Fri Dec 07, 2018 3:41 pm

Brf wrote:
Wed Dec 05, 2018 6:43 pm
What exactly are you trying to change?

User avatar
orynider
Registered User
Posts: 177
Joined: Wed Nov 16, 2005 12:48 pm
Location: Arad, România
Name: Florin Bodin
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by orynider » Fri Dec 07, 2018 7:19 pm

WStudios wrote:
Thu Dec 06, 2018 11:21 pm
The only other odd thing, is that i've noticed that none of my style modifications (css edits) show up on either browsers I use (Chrome, Edge) until after I sign into ACP.
Latest version of phpBB has in common.php 'PHPBB_ENVIRONMENT' with values "development" and "production" and if is set to "production" You have to logon with admin session and "Delete" the cache in ACP.

@define('PHPBB_ENVIRONMENT', 'production');

Or You can manually delete a twig in "cache/production/twig".

User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Fri Dec 07, 2018 10:31 pm

Brf wrote:
Fri Dec 07, 2018 3:41 pm
Brf wrote:
Wed Dec 05, 2018 6:43 pm
What exactly are you trying to change?
I am trying to change the color scheme, (links, hovers, tables, background, etc.) from prosilvers bluish theme to a color scheme that consists of blacks, reds, greys and warmer colors.
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

User avatar
WStudios
Registered User
Posts: 7
Joined: Tue Dec 04, 2018 7:23 pm
Name: Ashley
Contact:

Re: Color & Background, Header edits NOT working, not showing up

Post by WStudios » Fri Dec 07, 2018 11:48 pm

orynider wrote:
Fri Dec 07, 2018 7:19 pm
WStudios wrote:
Thu Dec 06, 2018 11:21 pm
The only other odd thing, is that i've noticed that none of my style modifications (css edits) show up on either browsers I use (Chrome, Edge) until after I sign into ACP.
Latest version of phpBB has in common.php 'PHPBB_ENVIRONMENT' with values "development" and "production" and if is set to "production" You have to logon with admin session and "Delete" the cache in ACP.

@define('PHPBB_ENVIRONMENT', 'production');

Or You can manually delete a twig in "cache/production/twig".
I just checked common.css and it was already set to "development", cleared the twigs manually via ftp and it's still showing up on Both Browsers (chrome & Edge) as the prosilver theme when I'm not logged into ACP-- I even tried clearing the cache from ACP and then doing another hard refresh (ctrl +F5) and it still shows up as prosilver...
NEED A NEW VIDEO SHARING PLATFORM? (that works w/YouTube) :arrow: https://watchmanstudios.com
(Check out OUR Official Channel) :arrow: https://watchmanstudios.com/channel/watchmanstudios
WANT TO BE A PART OF A TRUTH COMMUNITY? :arrow: https://watchmanstudios.com/forum

Post Reply

Return to “[3.2.x] Styles Support & Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: wads24 and 12 guests