Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.2.
Post Reply
gorski
Registered User
Posts: 22
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:38 pm

Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by gorski » Fri Jan 05, 2018 9:01 pm

Hello.

When I try to install my style on my forum running PHPBB 3.2.1, I have the following error page:

Code: Select all

Fatal error: Uncaught exception 's9e\TextFormatter\Configurator\Exceptions\InvalidXslException' with message 'Extra content at the end of the document ' in /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/vendor/s9e/text-formatter/src/Configurator.php:1533 Stack trace: #0 /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/vendor/s9e/text-formatter/src/Configurator.php(5113): s9e\TextFormatter\Configurator\Helpers\TemplateHelper::loadTemplate('<strong class="...') #1 /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/phpbb/textformatter/s9e/factory.php(496): s9e\TextFormatter\Configurator\TemplateNormalizer->normalizeTemplate('<strong class="...') #2 /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/phpbb/textformatter/s9e/factory.php(272): phpbb\textformatter\s9e\factory->get_default_bbcodes(Object(s9e\TextFormatter\Configurator)) #3 /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/phpbb/textformatter/s9e/factory.php(375): phpbb\textformatter\s9e\factory->get_configurator() #4 /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/phpbb/textformatter/s9e/factory.php(1 in /var/www/legtux.org/users/gorski/www/forum/vendor/s9e/text-formatter/src/Configurator.php on line 1533
What to do to solve this problem?

I'm waiting for your answers.
Cordialy
gorski

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 2761
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by HiFiKabin » Sat Jan 06, 2018 6:58 pm

Are you trying to install a style (in which case which one) or an extension (in which case which one) You should then post in the support topic for that style/extension.

User avatar
pit-PL
Registered User
Posts: 3058
Joined: Sat Nov 21, 2009 12:24 pm

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by pit-PL » Sat Jan 06, 2018 7:39 pm

My first culprit would be bbcode.html.

gorski
Registered User
Posts: 22
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:38 pm

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by gorski » Sat Jan 06, 2018 8:58 pm

Good evening.

What problems in bbcode.html might have caused this problem?

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 908
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by JoshyPHP » Mon Jan 08, 2018 9:38 am

Just post the content of your bbcode.html and if there's an issue with it it'll be evident.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2.

gorski
Registered User
Posts: 22
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:38 pm

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by gorski » Fri Jan 12, 2018 10:46 pm

Hello.

Here is the content of my bbcode.html.

Code: Select all

<!-- BEGIN ulist_open --><ul style="list-style-type: {LIST_TYPE}"><!-- END ulist_open -->
<!-- BEGIN ulist_open_default --><ul><!-- END ulist_open_default -->
<!-- BEGIN ulist_close --></ul><!-- END ulist_close -->

<!-- BEGIN olist_open --><ol style="list-style-type: {LIST_TYPE}"><!-- END olist_open -->
<!-- BEGIN olist_close --></ol><!-- END olist_close -->

<!-- BEGIN listitem --><li><!-- END listitem -->
<!-- BEGIN listitem_close --></li><!-- END listitem_close -->

<!-- BEGIN quote_username_open -->
<blockquote class="quotation"><div class="quotetitle"><div class="quote">{USERNAME} {L_WROTE}{L_COLON}</div></div><div class="quotecontent">
<!-- END quote_username_open -->

<!-- BEGIN quote_open -->
<blockquote class="quotation"><div class="quotetitle"><div class="quote">{L_QUOTE}{L_COLON}</div></div><div class="quotecontent">
<!-- END quote_open -->

<!-- BEGIN quote_close -->
</div></blockquote>
<!-- END quote_close -->

<!-- BEGIN quote_extended -->
<blockquote class="quotation"><div class="quotetitle"><table class="bigger" cellspacing="0" width="100%"><tr class="bold">
<xsl:if test="not(@author)">
	<td>
		<xsl:value-of select="$L_QUOTE"/>
		<xsl:value-of select="$L_COLON"/>
	</td>
</xsl:if>
<xsl:if test="@author">
	<td>
	<xsl:choose>
		<xsl:when test="@url">
			<a href="{@url}" class="postlink"><xsl:value-of select="@author"/></a>
		</xsl:when>
		<xsl:when test="@profile_url">
			<a href="{@profile_url}"><xsl:value-of select="@author"/></a>
		</xsl:when>
		<xsl:otherwise>
			<xsl:value-of select="@author"/>
		</xsl:otherwise>
	</xsl:choose>
	<xsl:text> </xsl:text>
	<xsl:value-of select="$L_WROTE"/>
	<xsl:value-of select="$L_COLON"/>
	<xsl:if test="@post_url">
		<xsl:text> </xsl:text>
		<a href="{@post_url}" data-post-id="{@post_id}" style="font-weight:normal">*</a>
	</xsl:if>
	</td>
	<xsl:if test="@date">
		<td class="postdatetime"><xsl:value-of select="@date"/></td>
	</xsl:if>
</xsl:if>
</tr></table></div><div class="quotecontent"><xsl:apply-templates/></div></blockquote>
<!-- END quote_extended -->

<!-- BEGIN code_open -->
<div><div class="codetitle">{L_CODE}{L_COLON} <a href="#" onclick="selectCode(this); return false;">{L_SELECT_ALL_CODE}</a></div><pre class="codecontent">
<!-- END code_open -->

<!-- BEGIN code_close -->
</pre></div>
<!-- END code_close -->

<!-- BEGIN inline_attachment_open --><div class="inline-attachement"><!-- END inline_attachment_open -->
<!-- BEGIN inline_attachment_close --></div><!-- END inline_attachment_close -->

<!-- BEGIN b_open --><strong class="text-strong><!-- END b_open -->
<!-- BEGIN b_close --></strong><!-- END b_close -->

<!-- BEGIN u_open --><span style="text-decoration: underline"><!-- END u_open -->
<!-- BEGIN u_close --></span><!-- END u_close -->

<!-- BEGIN i_open --><em class="text-italics"><!-- END i_open -->
<!-- BEGIN i_close --></em><!-- END i_close -->

<!-- BEGIN color --><span style="color: {COLOR}">{TEXT}</span><!-- END color -->

<!-- BEGIN size --><span style="font-size: {SIZE}%; line-height: normal">{TEXT}</span><!-- END size -->

<!-- BEGIN img --><img src="{URL}" class="postimage" alt="[ img ]" title="" /><!-- END img -->

<!-- BEGIN url --><a href="{URL}" class="postlink">{DESCRIPTION}</a><!-- END url -->

<!-- BEGIN email --><a href="mailto:{EMAIL}">{DESCRIPTION}</a><!-- END email -->

<!-- BEGIN flash -->
	<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000" width="{WIDTH}" height="{HEIGHT}">
		<param name="movie" value="{URL}" />
		<param name="play" value="false" />
		<param name="loop" value="false" />
		<param name="quality" value="high" />
		<param name="allowScriptAccess" value="never" />
		<param name="allowNetworking" value="internal" />
		<embed src="{URL}" type="application/x-shockwave-flash" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" width="{WIDTH}" height="{HEIGHT}" play="false" loop="false" quality="high" allowscriptaccess="never" allownetworking="internal"></embed>
	</object>
<!-- END flash -->

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 908
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by JoshyPHP » Fri Jan 12, 2018 11:11 pm

Your <strong class="text-strong> tag is missing a quote.
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2.

gorski
Registered User
Posts: 22
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:38 pm

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by gorski » Sat Jan 13, 2018 10:47 pm

Hello.

Thank you for your answer.

What quote is missing from my <strong> tag?

User avatar
JoshyPHP
Code Contributor
Posts: 908
Joined: Mon Jul 11, 2011 12:28 am

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by JoshyPHP » Sat Jan 13, 2018 10:53 pm

Bad: <strong class="text-strong>
Good: <strong class="text-strong">
I wrote the thing that does BBCodes in 3.2.

gorski
Registered User
Posts: 22
Joined: Sat Apr 01, 2017 9:38 pm

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by gorski » Sun Jan 14, 2018 8:25 am

Hello.

Thank you.

Indeed, I did not notice it.

Have a good week-end.

User avatar
warmweer
Registered User
Posts: 963
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Belt ... well actually Belgium

Re: Problem installing my style on my PHPBB 3.2.1 forum

Post by warmweer » Sun Jan 14, 2018 10:29 am

gorski wrote:
Sun Jan 14, 2018 8:25 am
Indeed, I did not notice it.
If you use an editor with syntax highlighting (the codebox here does just that) an error is much easier to spot.
In de codebox below : notice the colouring of BEGIN b_open and of END b_open. They should be the same. Also notice that the next BEGIN (the b_close) does not have the same colour as the earlier BEGINs.
gorski wrote:
Fri Jan 12, 2018 10:46 pm

Code: Select all

<!-- BEGIN inline_attachment_open --><div class="inline-attachement"><!-- END inline_attachment_open --> 
<!-- BEGIN inline_attachment_close --></div><!-- END inline_attachment_close -->
<!-- BEGIN b_open --><strong class="text-strong><!-- END b_open -->
<!-- BEGIN b_close --></strong><!-- END b_close -->
A bug is a feature that hasn't made it to the manual (yet)

Post Reply

Return to “[3.2.x] Styles Support & Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests