Bot Question

Do not post support requests, bug reports or feature requests. Discuss phpBB here. Non-phpBB related discussion goes in General Discussion!
Anti-Spam Guide
User avatar
mals69
Registered User
Posts: 595
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:37 am

Re: Bot Question

Post by mals69 » Wed Aug 26, 2009 9:01 pm

Thanks all - My little knowledge dangerous :)

Has anyone seen a private forums posts show up in Google's search results ?

User avatar
Eelke
QA Team
Posts: 2903
Joined: Thu Dec 20, 2001 8:00 am
Location: NL, Bussum
Name: Eelke Blok
Contact:

Re: Bot Question

Post by Eelke » Thu Aug 27, 2009 6:17 am

That's beside the point. If any board owner would have given the bots group permission to enter their private forums, they would most likely show up on Google. As said, all Google does is follow links that a web site chooses to show it. If permissions were not given to the bots group, there would be no way for Google to get to the private forums.

User avatar
mals69
Registered User
Posts: 595
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:37 am

Re: Bot Question

Post by mals69 » Sun Aug 30, 2009 12:16 am

Cheers - with ya now :) Thanks

WarlockMaster
Registered User
Posts: 14
Joined: Sun Nov 22, 2009 5:44 am

Re: Bot Question

Post by WarlockMaster » Mon Nov 30, 2009 6:50 am

drathbun wrote:More importantly, why would any board owner give a bot permission to read something private? Then all someone has to do is use google to read the private forums; doesn't make sense.
I have a real example as member from a WOW gamer board.
The admin give permissions to bots check all our contents and post in google search, for try get more people.
People see in the google results some part of our messages like strategy about bosses, etc, and this works pretty nice, we got a lot of petition to join on our guild.
Btw mostly of our older members always was play using forbiden bots in game to skip the boring parts, since in ACP there no way to set something like this:

BOT X Y Z can work on Forum A
BOT X Y can work on Forum Secret

We got reported to blizzard because the google post some parts from our private forum where we discuss about the forbidden bots in game sad :(
In this example, we set the bot WGTools.com [LinkChecker] on the secret forum to lazy people check the link before download the bots, but all phpbb bots was active too showing about our forbiden bots ingame at google/yahoo and others search engine

But i have a question how can i block some content using robots.txt ?

Roberdin
Registered User
Posts: 203
Joined: Sun Nov 24, 2002 3:56 pm
Location: London, United Kingdom

Re: Bot Question

Post by Roberdin » Mon Nov 30, 2009 11:06 pm

WarlockMaster wrote:since in ACP there no way to set something like this:

BOT X Y Z can work on Forum A
BOT X Y can work on Forum Secret
Er, yes you can. Set the permissions of the Bots group appropriately.
Roberdin

User avatar
Eelke
QA Team
Posts: 2903
Joined: Thu Dec 20, 2001 8:00 am
Location: NL, Bussum
Name: Eelke Blok
Contact:

Re: Bot Question

Post by Eelke » Tue Dec 01, 2009 8:09 am

Well, actually you'd have to set permissions for individual bots, if you want to give them different permissions. Not sure if that is possible.

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51824
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Bot Question

Post by Brf » Tue Dec 01, 2009 12:15 pm

You could give them user forum permissions. It is a little tricky to get to them, but you can do it.

Go to manage groups.
Select Bots group Members
Click on name of individual bot.
Select form: Permissions in upper-right dropdown
Click "Set user's forum permissions".

WarlockMaster
Registered User
Posts: 14
Joined: Sun Nov 22, 2009 5:44 am

Re: Bot Question

Post by WarlockMaster » Tue Dec 01, 2009 5:12 pm

Brf wrote:You could give them user forum permissions. It is a little tricky to get to them, but you can do it.

Go to manage groups.
Select Bots group Members
Click on name of individual bot.
Select form: Permissions in upper-right dropdown
Click "Set user's forum permissions".
Cool,

I checked those steps and seems work pretty nice, tyvm

Post Reply

Return to “phpBB Discussion”