Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Do not post support requests, bug reports or feature requests. Discuss phpBB here. Non-phpBB related discussion goes in General Discussion!
Ideas Centre
User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 20375
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Cardiff

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Mick » Thu Nov 22, 2018 9:11 am

Lumpy Burgertushie wrote:
Sat Nov 17, 2018 4:42 am
John connor wrote:
Sat Nov 17, 2018 4:05 am
. . . what is a stache?
It's short for moustache but Bertie is too young to grow one yet.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

There are no ‘threads’ in phpBB, they are topics.

Jphammer
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Dec 19, 2016 11:27 pm

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Jphammer » Thu Nov 22, 2018 8:43 pm

Crizzo wrote:
Tue Nov 20, 2018 12:04 pm
Jphammer wrote:
Tue Nov 20, 2018 12:02 pm
Iv'e updated to 3.2.4 and I'm now getting white page when clicking on some topics but other topics are fine.

I can created topics and comment with no problems .

Please could someone help ?
Did you apply these changes: viewtopic.php?f=556&t=2492371 ?
I have just applied those changes and its has worked , thank you .

Jphammer
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Dec 19, 2016 11:27 pm

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Jphammer » Thu Nov 22, 2018 9:03 pm

I've tried to register as test account on my forum and im getting the following SQL Error

" Field 'mobile_password' doesnt have a default vale {1364} "

its only since the update the error has appeared . Is anyone else getting the same?

Please could someone help ?

User avatar
warmweer
Registered User
Posts: 1472
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Belt ... well actually Belgium

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by warmweer » Thu Nov 22, 2018 9:16 pm

Jphammer wrote:
Thu Nov 22, 2018 9:03 pm
I've tried to register as test account on my forum and im getting the following SQL Error

" Field 'mobile_password' doesnt have a default vale {1364} "
That a phpBB support question or (I think) an extension support Q (field mobile password?)
A bug is a feature that hasn't made it to the manual (yet)

User avatar
GanstaZ
Jr. Extension Validator
Posts: 642
Joined: Wed Oct 11, 2017 10:29 pm
Location: Zverse

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by GanstaZ » Thu Nov 22, 2018 9:31 pm

I don't think that there is any mobile password field in vanilla phpbb at least i haven't seen any. Smells more like an extension error.
"When answer lies in the question,.. question becomes redundant!"

Jphammer
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Dec 19, 2016 11:27 pm

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Jphammer » Thu Nov 22, 2018 10:57 pm

warmweer wrote:
Thu Nov 22, 2018 9:16 pm
Jphammer wrote:
Thu Nov 22, 2018 9:03 pm
I've tried to register as test account on my forum and im getting the following SQL Error

" Field 'mobile_password' doesnt have a default vale {1364} "
That a phpBB support question or (I think) an extension support Q (field mobile password?)
I've disabled all my extensions but still no luck . they are all updated as well.

Jphammer
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Dec 19, 2016 11:27 pm

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Jphammer » Thu Nov 22, 2018 10:58 pm

GanstaZ wrote:
Thu Nov 22, 2018 9:31 pm
I don't think that there is any mobile password field in vanilla phpbb at least i haven't seen any.
First thing i looked for, but cant see any options for it .

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 65328
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Lumpy Burgertushie » Thu Nov 22, 2018 11:01 pm

since mobile password is not part of standard phpbb I would assume you need to either remove the module for it in your admin panel or search the database for that field and remove whatever it is from the database.

and I can't find any reference to that field on phpbb.com or even using google.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

OK, so what's the speed of dark?

User avatar
Ambis
Registered User
Posts: 16
Joined: Sat May 26, 2007 8:48 am

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Ambis » Mon Nov 26, 2018 10:43 am

Do you guys have thumbnails working after updating to 3.2.4?

PHPInfo in phpbb3 admin shows the GD section and says it is enabled. I checked the Attachment options and everything should point it to being able to create thumbnails, but when I upload a 20 MB 2000x7000 file, it still shows the whole full image in the post. I can't find anything that's causing this.

Edit: My current live board does generate thumbnails with the same settings with 3.2.3. Some images, with Open Image from the post opens a link with &t=1 query param. My dev site does not do this.

User avatar
canonknipser
Registered User
Posts: 1713
Joined: Thu Sep 08, 2011 4:16 am
Location: Germany
Name: Frank Jakobs
Contact:

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by canonknipser » Mon Nov 26, 2018 11:13 am

Ambis wrote:
Mon Nov 26, 2018 10:43 am
when I upload a 20 MB 2000x7000 file, it still shows the whole full image in the post.
Did you check the php error logs and server error logs for any "silent" error from the gd functions, like running out of memory?

As a alternative to gd, I developed a little extension using ImageMagick in a safe way to generate thumbnails.
The extension is just submitted to the extension DB for verification: viewtopic.php?f=456&t=2492941 I suggest not to use it on a live board prior verification.
Greetings, Frank
phpbb.de support team member
English is not my native language - no support via PM or mail
New arrival - Extensions and scripts for phpBB

User avatar
HiFiKabin
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 3344
Joined: Wed May 14, 2014 9:10 am
Location: Swearing at the PC, UK
Name: James
Contact:

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by HiFiKabin » Mon Nov 26, 2018 11:26 am

Ambis wrote:
Mon Nov 26, 2018 10:43 am
Do you guys have thumbnails working after updating to 3.2.4?

PHPInfo in phpbb3 admin shows the GD section and says it is enabled. I checked the Attachment options and everything should point it to being able to create thumbnails, but when I upload a 20 MB 2000x7000 file, it still shows the whole full image in the post. I can't find anything that's causing this.

Edit: My current live board does generate thumbnails with the same settings with 3.2.3. Some images, with Open Image from the post opens a link with &t=1 query param. My dev site does not do this.
If you require support, please post your problem there

User avatar
Ambis
Registered User
Posts: 16
Joined: Sat May 26, 2007 8:48 am

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Ambis » Mon Nov 26, 2018 11:28 am

canonknipser wrote:
Mon Nov 26, 2018 11:13 am
Did you check the php error logs and server error logs for any "silent" error from the gd functions, like running out of memory?
There's no errors in the logs :/ Not in phpbb3 logs and not in php logs.
canonknipser wrote:
Mon Nov 26, 2018 11:13 am
As a alternative to gd, I developed a little extension using ImageMagick in a safe way to generate thumbnails.
The extension is just submitted to the extension DB for verification: viewtopic.php?f=456&t=2492941 I suggest not to use it on a live board prior verification.
So cool! :!: I subbed to the topic to wait for info about approval. Did you / can you add image reorientation using orientation metadata?

User avatar
Ambis
Registered User
Posts: 16
Joined: Sat May 26, 2007 8:48 am

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Ambis » Mon Nov 26, 2018 11:29 am

HiFiKabin wrote:
Mon Nov 26, 2018 11:26 am
If you require support, please post your problem there
Not requiring support, only asking if others are having the same problem. If none do, then I'll keep debugging it on my own.

User avatar
JimA
Community Team Leader
Community Team Leader
Posts: 7454
Joined: Thu Jul 31, 2008 5:54 am
Location: The Netherlands
Name: Jim Mossing Holsteyn
Contact:

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by JimA » Mon Nov 26, 2018 1:02 pm

Ambis wrote:
Mon Nov 26, 2018 11:29 am
HiFiKabin wrote:
Mon Nov 26, 2018 11:26 am
If you require support, please post your problem there
Not requiring support, only asking if others are having the same problem. If none do, then I'll keep debugging it on my own.
To help you start off debugging, you might want to read the section related to the fixed security issue on 3.2.4 in the announcement over here: viewtopic.php?f=14&t=2492206

I don't know the specifics myself, but it's related to the way thumbnails are generated, so that could very well be the cause of your problem. Like HiFiKabin said though, if you require further help on the issue, it'd be best to post in the support forums, for clarity's sake. :)
Image Jim Mossing Holsteyn - Community Team Leader
Knowledge Base | Documentation | Board rules

If you're having any questions about the rules/customs of this website, feel free to drop me a PM.

Jphammer
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Dec 19, 2016 11:27 pm

Re: Discuss: phpBB 3.2.4 Release

Post by Jphammer » Mon Nov 26, 2018 10:00 pm

Has anyone had issues with Youtube video's appearing since updating to 3.2.4 ?

On previous verison i was able to just put the link in and it would diplay the video.

Post Reply

Return to “phpBB Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests