No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Need some custom code changes to the phpBB core simple enough that you feel doesn't require an extension? Then post your request here so that community members can provide some assistance.

NOTE: NO OFFICIAL SUPPORT IS PROVIDED IN THIS SUB-FORUM
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTE: NO OFFICIAL SUPPORT IS PROVIDED IN THIS SUB-FORUM
User avatar
JimA
Community Team Leader
Community Team Leader
Posts: 7078
Joined: Thu Jul 31, 2008 5:54 am
Location: The Netherlands
Name: Jim Mossing Holsteyn
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by JimA » Sun Sep 10, 2017 1:56 pm

Not to sound harsh, but at this point bumping will probably not help a whole lot any more. Your topic has continuously been at the top of the forum and it just appears nobody knows the answer.

If you think this is a bug, you can submit a ticket. Otherwise, it might be best to leave it for now.
Image Jim Mossing Holsteyn - Community Team Leader
Knowledge Base | Documentation | Board rules

If you're having any questions about the rules/customs of this website, feel free to drop me a PM.

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Sun Sep 10, 2017 2:24 pm

i know for shure, that various people have the same problem.
it cant be, that no one of the code-giver of the new bbcode-engine dont have any answer to that,
so i bump a last one with the original-post.

thank you, community for having no answer to a known 3.2.1 problem
ViolaF wrote:
Tue Aug 15, 2017 5:01 pm
Hello Community,

related to this issue..

viewtopic.php?f=438&t=2425911&p=14772801#p14771881

..i open a new topic about this problem, mentioned by JoshyPHP:

viewtopic.php?f=438&t=2425911&p=14772801#p14772756

----

The background is in the first Link.

------------------------------

What changed (or brings a solution) between 3.2.0 and 3.2.1?

The good thing is:
- the bbcode-engine in 3.2.1 dont break the whole bbcode (as in 3.2.0)

The bad thing is:
- line-breaks are impossible anyway in 3.2.1 (seeable in an vanilla 3.2.1 here > http://bit.ly/2wb21RB)

------------------

So, my question is:
How can i make it possible to have line-breaks again in BBCodes in 3.2.*?
(remember: in 3.0.* and 3.1.* it works perfect with line-breaks in bbcode(s))

may a harcoded solution, no problem....

thank you in advance...

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Tue Sep 12, 2017 7:08 pm

a little teasy bump...

User avatar
Hanakin
Infrastructure Team Member
Infrastructure Team Member
Posts: 571
Joined: Wed Dec 30, 2009 8:14 am
Name: Michael Miday
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by Hanakin » Wed Sep 13, 2017 12:27 am

simple solution create a new custom bbcode called br that = <br> add till your hearts content

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Wed Sep 13, 2017 2:07 pm

As i told before (See original-post linked before):
No line breaks are possible inside another bbcode in 3.2.1.
Also no other bbcodes (and smilies) are possible.

See result of [br] test here:
http://bit.ly/2wb21RB


So, my question is still open:
How can i make it possible to have line-breaks (and bbcodes) again within BBCodes in 3.2.*?
(remember: in 3.0.* and 3.1.* it works perfect with line-breaks (and bbcodes) within bbcode(s))

So where is the html-check (or similar) in the new bbcode-engine, which makes that impossible?
Also a hardcoded solution is welcomed...

User avatar
kinerity
Registered User
Posts: 1151
Joined: Mon Sep 01, 2014 1:00 am
Name: Kailey Truscott
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by kinerity » Wed Sep 13, 2017 3:48 pm

The problem is with your BBCode. The standard code BBCode works just fine: https://dev.project-w.org/viewtopic.php?f=2&t=3

Maybe if you actually shared the BBCode and HTML Replacement you are using, people could help you - instead of you repeating yourself over and over again. :roll:
phpBB3 Refugees - Unofficial phpBB 3.0.x support

Image

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Wed Sep 13, 2017 4:42 pm

I always had shared it in my last posts,
but here is a direct link to the bbcode:
http://bit.ly/2finwH1

note: in a complete unmodded (and also modded) vanilla 3.0.*
and 3.1.* it works perfect with line-breaks, bbcodes and smilies

but the exact same code dont allowes line-breaks, bbcodes and smilies in 3.2.*.
proof here in a vanilla 3.2.*:
http://bit.ly/2wb21RB

User avatar
AmigoJack
Registered User
Posts: 4999
Joined: Tue Jun 15, 2010 11:33 am
Location: グリーン ヒル ゾーン
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by AmigoJack » Thu Sep 14, 2017 9:24 am

ViolaF wrote:
Wed Sep 13, 2017 4:42 pm
I always had shared it in my last posts
No, you only linked to something (more worse: using redirectors). And resources (or redirectors) can vanish - why not actually posting it (here)?

ViolaF wrote:
Wed Sep 13, 2017 4:42 pm
http://bit.ly/2finwH1
Redirects to http://***spam link removed by phpBB Team***/forum/6test/vi ... ?f=7&t=132 which renders as a blank page.
ViolaF wrote:
Wed Sep 13, 2017 4:42 pm
http://bit.ly/2wb21RB
Redirects to http://***spam link removed by phpBB Team***/forum/7test/vi ... t=1&p=5#p5 and I fail to understand how the actual BBCode definition and its HTML replacement looks like.


To make it short: be precise, not just verbose. Oh - now I see why you can't link to anything directly.
The worst thing about censorship is ███████████

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Thu Sep 14, 2017 1:11 pm

i post a minimal instruction for this bbcode soon.
sorry for this confusion...

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Thu Sep 14, 2017 8:53 pm

Now the Code minimum/minified (for test-set)

To check out this bbcode you need not all bbcodes from the original instruction.
This should be enough to test.
Not important for test-set, so just for info... wrote:The {NUMBER} thing must be a unique-number,
so you can only post one tabmenu per topic-site with this test-set.
Normally an additional script gives here a number via RAND,
so i change it here (for test-set) from {NUMBER} to 33.
just in case and you do not wonder....
------------------

Instruction
BBCode wrote:BBCode usage:

Code: Select all

[tabmenue2=33]{TEXT1}###{TEXT2}###{TEXT3}###{TEXT4}[/tabmenue2]
HTML replacement:

Code: Select all

<div id="dynamicTabMenu-33" class="hidden">
	<div class="tabMenu">
		<ul id="dynamicTabMenu-33-item">
					<li id="dynamicTabMenu-33-item-0"><a onclick="dynamicTabMenu.showSubTabMenu('33','0');"> <span>{TEXT1}</span></a></li>
					<li id="dynamicTabMenu-33-item-1"><a onclick="dynamicTabMenu.showSubTabMenu('33','1');"> <span>{TEXT2}</span></a></li>
				</ul>
	</div>
	<div class="subTabMenu">
		<div class="containerHead"><div> </div></div>
	</div>
	<div id="dynamicTabMenu-33-content">
			<div class="border tabMenuContent" id="dynamicTabMenu-33-content-0">
			<div class="container-1">
{TEXT3}<div class="tabMenuBBCodeClear"> </div>
			</div>
		</div>
			<div class="border tabMenuContent" id="dynamicTabMenu-33-content-1">
			<div class="container-1">
{TEXT4}<div class="tabMenuBBCodeClear"> </div>
			</div>
		</div>
		</div>
</div>

<div class="border tabMenuContent" id="dynamicTabMenuNoScript-33">
	<div class="container-1">
			<h3>{TEXT1}</h3>
		<div class="border tabMenuContent">
			<div class="container-2">
{TEXT3}<div class="tabMenuBBCodeClear"> </div>
			</div>
		</div>
			<h3>{TEXT2}</h3>
		<div class="border tabMenuContent">
			<div class="container-2">
{TEXT4}<div class="tabMenuBBCodeClear"> </div>
			</div>
		</div>
		</div>
</div>

<script type="text/javascript">
	//<![CDATA[
	dynamicTabMenu.init('33');
	//]]>
</script>
Display on posting page:

Code: Select all

yes
Help line:

Code: Select all

Tabmenu Test (2 Tabs)
File Edit wrote:Open

Code: Select all

styles/prosilver/template/overall_header.html
Find

Code: Select all

<script type="text/javascript" src="{T_SUPER_TEMPLATE_PATH}/styleswitcher.js"></script>
<script type="text/javascript" src="{T_SUPER_TEMPLATE_PATH}/forum_fn.js"></script>
After Add

Code: Select all

<script type="text/javascript" src="{T_SUPER_TEMPLATE_PATH}/tabmenu.js"></script>
<link href="{T_THEME_PATH}/tabmenu.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
--------------

Files

http://www.loaditup.de/files/841752_kp2ste65pt.zip

Upload Files from *.* to *.* (but just prosilver)

--------------

Clear all available Caches

-------------------------

Result in 3.0.14 and 3.1.*

Image

----

Result in 3.2.1

Image

User avatar
Ger
Registered User
Posts: 1155
Joined: Wed Jan 02, 2008 7:35 pm
Location: 192.168.1.100
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by Ger » Fri Sep 15, 2017 8:54 am

Well, line breaks seems to work fine here:

Image
Checkout my extensions: Simple CMS, Feed post bot, Modbreak, Magic OGP links and Live topic update

Like my work? Buy me a coffee to keep it coming. :ugeek:

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Fri Sep 15, 2017 9:20 am

ok, but thats another custom bbcode.
mine dont work under 3.2.1,
as i describe.

User avatar
Ger
Registered User
Posts: 1155
Joined: Wed Jan 02, 2008 7:35 pm
Location: 192.168.1.100
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by Ger » Fri Sep 15, 2017 10:06 am

True, but you stated that line breaks don't work in any custom BBcode. Like I said, this works fine for me.
Why it doesn't work for you I can't tell, but all the JS and CSS you use might be the issue.

Maybe it helps if you read up on the documentation: http://s9etextformatter.readthedocs.io/ ... de_syntax/

It seems to me you make thing very complicated for something that shouldn't be complicated at all.
Checkout my extensions: Simple CMS, Feed post bot, Modbreak, Magic OGP links and Live topic update

Like my work? Buy me a coffee to keep it coming. :ugeek:

User avatar
ViolaF
Registered User
Posts: 1374
Joined: Tue Aug 14, 2012 11:52 pm

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by ViolaF » Fri Sep 15, 2017 10:35 am

I dont want to argue, cause all what i said, i said in my last 120.000 posts.
I know from several others, that they have also this problem with no parsing
line-breaks, bbcodes, smilies in other bbcodes in 3.2.1, which works perfect
fine with 3.0.14 and 3.1.*. It cant be any css or JS, because nothing is parsed
at all within the bbcode, which works fine before...
ViolaF wrote:
Thu Sep 14, 2017 8:53 pm
Result in 3.0.14 and 3.1.*

Image

----

Result in 3.2.1

Image

User avatar
kinerity
Registered User
Posts: 1151
Joined: Mon Sep 01, 2014 1:00 am
Name: Kailey Truscott
Contact:

Re: No Line-Breaks possible in BBCode(s) in 3.2.*

Post by kinerity » Fri Sep 15, 2017 11:25 am

ViolaF wrote:
Fri Sep 15, 2017 10:35 am
I know from several others, that they have also this problem with no parsing
line-breaks, bbcodes, smilies in other bbcodes in 3.2.1
This will be my last post in this topic, but you keep saying "several others have this problem" but don't provide names, the custom bbcode they are using, etc. You seem to be the only one having this issue, so it's a problem with your BBCode, not phpBB's parser.
phpBB3 Refugees - Unofficial phpBB 3.0.x support

Image

Locked

Return to “phpBB Custom Coding”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron