[SOLVED] New style not recognised (No uninstalled etc...)

For support and discussion related to templates and themes in phpBB 3.3.
Post Reply
User avatar
Gumboots
Registered User
Posts: 410
Joined: Fri Oct 11, 2019 1:59 am

[SOLVED] New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by Gumboots »

This is bound to be something simple, but to get the obvious out of the way...
Yes, I have read the docs.
Yes, the files are uploaded to the correct location.
Yes, style.cfg can be found on the correct url.
Yes, permissions on files and folders are correct (files are 644, folders are 755).
Yes, owner/group is also correct.
Yes, the board in question is running 3.3.1.

In fact the new style is a duplicate of one that is already running there, with the exception of a changed style name in style.cfg*. All bits and pieces appear to be present and accounted for. Directory structure has been checked, as have files and byte counts for them. Cache has been purged and pages reloaded.

Despite all this grooviness, the ACP insists that "No uninstalled styles detected". Anyone got some ideas?

*If you're wondering why I uploaded a duplicate: it is about to be heavily edited.
Last edited by Gumboots on Wed Nov 25, 2020 12:54 am, edited 1 time in total.
User avatar
Mannix_
Registered User
Posts: 1020
Joined: Sun Oct 25, 2015 2:56 pm
Name: Matt
Contact:

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by Mannix_ »

Delete and Re-upload it?
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-My Styles-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
HexagonHexagonRebornCleanSilverProject Durango
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Need help with styling or want me to port a style to 3.3.x etc. contact me here or here.
New version of phpBB has been released? My styles aren't validated for it yet? Check my page for the latest downloads!
User avatar
Gumboots
Registered User
Posts: 410
Joined: Fri Oct 11, 2019 1:59 am

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by Gumboots »

Worth a shot I suppose.
User avatar
david63
Registered User
Posts: 18851
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Contact:

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by david63 »

Perhaps another basic point but have you uploaded the files to the correct board?

It would not be the first time that I have spent hours trying to work out why something is not working when I edit files on one board and look at the results on another and wonder why nothing has changed.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored
User avatar
warmweer
Jr. Extension Validator
Posts: 6228
Joined: Fri Jul 04, 2003 6:34 am
Location: Van Allen Bel ... gium

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by warmweer »

david63 wrote:
Mon Nov 16, 2020 9:32 am
Perhaps another basic point but have you uploaded the files to the correct board?
That would be a facepalm moment. :lol:
Spelling is freeware, which means you can use it for free.
On the other hand, it is not open source, which means you cannot change it or publish it in a modified form.
User avatar
Gumboots
Registered User
Posts: 410
Joined: Fri Oct 11, 2019 1:59 am

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by Gumboots »

Deleted and reloaded. No joy. ACP still can't find it.
david63 wrote:
Mon Nov 16, 2020 9:32 am
Perhaps another basic point but have you uploaded the files to the correct board?
Yep. Style.cfg is on the correct url. ;)
User avatar
EA117
Registered User
Posts: 1970
Joined: Wed Aug 15, 2018 3:23 am
Contact:

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by EA117 »

Lack of a copyright= directive in the style.cfg. ACP wants to display it, and won't display without it.

e.g. copyright = © Me 2020
User avatar
Gumboots
Registered User
Posts: 410
Joined: Fri Oct 11, 2019 1:59 am

Re: New style not recognised (No uninstalled etc...)

Post by Gumboots »

Aha. The docs don't mention that (or not that I could see).
Anyway, that was it. All good now. Thanks.
Post Reply

Return to “[3.3.x] Styles Support & Discussion”