phpBB Gallery

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in the Customisations Database.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTICE: This forum is only for the announcement of new releases and/or updates of MODs. Any MOD support should be obtained through the Customisations Database in the support area designated for each MOD.

A direct link to support for each MOD is in the first post of the respective topic.
User avatar
WhiteWolfSix
Registered User
Posts: 258
Joined: Sun May 15, 2005 5:43 am

Re: phpBB Gallery

Post by WhiteWolfSix » Sat Oct 24, 2009 5:56 pm

nickvergessen wrote:
WhiteWolfSix wrote:Can you post required SQL here?
Just upload the install/ switch to the update tab and follow the steps...
Thanks a lot.
Image
WhiteWolfSix (WW6)

marcotics
Registered User
Posts: 58
Joined: Fri Sep 02, 2005 1:33 pm

Re: phpBB Gallery

Post by marcotics » Sun Oct 25, 2009 1:42 am

It works great! I Guess this could be filed under support for other MODS... You're genius *thumbs up*

viktor89
Registered User
Posts: 30
Joined: Mon Oct 26, 2009 8:31 pm

Trouble

Post by viktor89 » Mon Oct 26, 2009 8:33 pm

I get this when I click the gallery link from the frontpage (the one next to memberslist)

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysqli ]

Table 'tic_logen_dk.phpbbtic_gallery_users' doesn't exist [1146]

SQL

SELECT * FROM phpbbtic_gallery_users WHERE user_id = 2

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 163
CALL: dbal->sql_error()

FILE: gallery/includes/functions.php
LINE: 44
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: gallery/includes/common.php
LINE: 24
CALL: include('gallery/includes/functions.php')

FILE: gallery/index.php
LINE: 29
CALL: include('gallery/includes/common.php')
Any suggestions?

So far I did an install with automod wich was successfull. I don't know if I need to do further configuration? Any help is greatly appreciated.

By the way, I can't see the Mod in the .MODs "topic" in System --> Module Management --> Administration Control Panel

User avatar
Jaifaime
Registered User
Posts: 170
Joined: Wed Jun 10, 2009 12:16 am

Re: phpBB Gallery

Post by Jaifaime » Mon Oct 26, 2009 10:13 pm

I've used the Highslide for attached images for a while, just recently installed this here Gallery mod (which I absolutely love, btw), went and downloaded the highslide .zip as instructed in the install file, got it working, everything's great. I then noticed this happening when I open an image
Highslide.gif
Highslide.gif (11.49 KiB) Viewed 2754 times
It does not gray out the top portion of the page, and adds an extra menu to the top left. These extra menu buttons are non-functional, though you can mouseover them the button image changes. When you exit out of viewing the image via Highslide, the extra menu stays up there, and every new image you open via Highslide it adds another menu directly underneath the old one, resulting in multiple menus stacked upon one another. They do go away when you navigate out of the page or refresh. This never happened when I just had the Highslide working for attachments, but now this happens for both the Gallery images and the attachments. Has anyone experienced this or know how to fix?
This account is inactive. Have a nice day.

User avatar
Derky
Development Team Member
Development Team Member
Posts: 4814
Joined: Sun Apr 10, 2005 9:58 am
Location: Netherlands
Contact:

Re: Trouble

Post by Derky » Mon Oct 26, 2009 10:50 pm

viktor89 wrote:So far I did an install with automod wich was successfull. I don't know if I need to do further configuration? Any help is greatly appreciated.

By the way, I can't see the Mod in the .MODs "topic" in System --> Module Management --> Administration Control Panel
You also need to run the install file as described in the DIY Instructions which AutoMOD displays. ;)
DIY Instructions wrote:These are manual instructions that cannot be performed automatically. You should follow these instructions carefully.

:arrow: Browse to install/ and run the installer

Clear your cache in the "Administration Control Panel" (ACP) > "General" > "Purge the cache"

Refresh your Styles:
"Administration Control Panel" (ACP) > "Styles" > "Templates" > each > "refresh"
"Administration Control Panel" (ACP) > "Styles" > "Themes" > each > "refresh"
"Administration Control Panel" (ACP) > "Styles" > "Imagesets" > each > "refresh"

User avatar
Rotsblok
Registered User
Posts: 648
Joined: Fri Nov 11, 2005 12:47 pm
Location: Upper north of Holland
Name: Rikkert Westa
Contact:

Re: phpBB Gallery

Post by Rotsblok » Tue Oct 27, 2009 7:25 am

Does anyone have the code for the bbcode (the [album] one) cos during importing and merging 2 different boards.. Mysql didn't like the sql made by it somehow... :?

Found it, anyways thnx
Last edited by Rotsblok on Tue Oct 27, 2009 2:24 pm, edited 1 time in total.
Nederlandse Support site
Several dutch translations for 3.1 extensions if you need one or there is an update of an extension feel free to notify me.

viktor89
Registered User
Posts: 30
Joined: Mon Oct 26, 2009 8:31 pm

Re: phpBB Gallery

Post by viktor89 » Tue Oct 27, 2009 2:02 pm

Thank you so much for the support Derky. It's people like you that make me donate :)

-Next time I think i'll read what's said at the installation :-P

Brian O'Kelly
Registered User
Posts: 12
Joined: Sat Oct 24, 2009 2:36 pm

Re: phpBB Gallery

Post by Brian O'Kelly » Wed Oct 28, 2009 12:48 pm

I ran into a problem with the migration of Full Album Pack 1.4.1 data

I entered phpbb_ for the phpBB2 database table prefix in the conversion page.

I get this error..

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'mydomains_phpbb3.phpbb_album' doesn't exist [1146]


I do have a table phpbb_album in the phpBB2 database. For some reason it inserted phpbb3 into the table name it's looking for?

Any ideas? Thanks

User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: phpBB Gallery

Post by nickvergessen » Wed Oct 28, 2009 1:06 pm

If your phpBB2 tables are not in the same database as the phpBB3 tables, you need to export/import them first.
No Support via PM

Brian O'Kelly
Registered User
Posts: 12
Joined: Sat Oct 24, 2009 2:36 pm

Re: phpBB Gallery

Post by Brian O'Kelly » Wed Oct 28, 2009 2:31 pm

Do I need to move the photo files or anything else from the phpbb2 directory?
nickvergessen wrote:If your phpBB2 tables are not in the same database as the phpBB3 tables, you need to export/import them first.

User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: phpBB Gallery

Post by nickvergessen » Wed Oct 28, 2009 10:06 pm

Yes, you need to copy the files from:
phpBB2-Installation/album_mod/upload/ to gallery/images/upload/
No Support via PM

valaraukar
Registered User
Posts: 19
Joined: Tue Sep 15, 2009 8:51 pm

Re: phpBB Gallery

Post by valaraukar » Thu Oct 29, 2009 2:25 pm

* sorry, my english is bad

Hi Hi!

Love this mod! and finally have the validation xD...it took a long time, but nick did it at last ^^)!

It works like a charm, but when I try to enter to a UCP (mine, or other user), I get this error:

Image

http://img109.imageshack.us/img109/664/ ... eryucp.jpg

It just show when I try to do it after a long time I haven't enter to a UCP, and it dissapear when i refresh the page...any idea?

thank you for reading ^^)!

bye bye!

User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: phpBB Gallery

Post by nickvergessen » Thu Oct 29, 2009 3:42 pm

that is not the ucp but a memberlist-page:
http://www.flying-bits.org/viewtopic.php?f=67&t=1995
No Support via PM

macgizzard
Registered User
Posts: 26
Joined: Tue Jul 05, 2005 12:43 am

Re: phpBB Gallery

Post by macgizzard » Thu Oct 29, 2009 11:24 pm

I know this probably isnt the place but I have posted where I thought I should and never got a reply and this is the closest topic I have found.
I just want to add the random image from gallery2 to my index page of phpBB3.0.5 and was hoping for a little help in getting it done.
I dont know that I am ready to tackle this MOD yet but I am glad its here for sure :mrgreen:

In the admin panel of Gallery2 under Image Block there is the following instructions
External Image Block

Use a PHP block like the one shown below to include an image block in a PHP page outside of Gallery.

<?php @readfile('http://www.xxxxx.net/xxxxx/gallery2/mai ... show=title'); ?>

fayax
Registered User
Posts: 31
Joined: Fri Oct 02, 2009 5:12 pm
Contact:

Re: phpBB Gallery

Post by fayax » Fri Oct 30, 2009 12:39 am

Hi Nickvergessen, Congrats on the mod approval! Great mod.

I have been following all posts and have some basic questions.
I have phpbb ver. 3.0.5

Firstly:
I have several mods installed but I was wondering if you gallery mod will be okay with DavidIQ REimg image resizer. For that matter with any other mod that you can think of? (just a general answer will help)

Secondly: ( very basic question)
When backing up the pbpBB through ACP>Maintenance>Backup (with FULL, gzip, download) option and then restoring - would that bring back all the pictures without any binary vs. ASCII issues?

Thanks
Fayax

Locked

Return to “[3.0.x] MOD Database Releases”