Page 44 of 90

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Wed Jun 11, 2008 2:10 am
by Tripp
I'm sorry but I don't think anyone but Frans can help you know. Through the entire topic, I've never seen someone have that error unless the table actually doesn't exist but you insist it does so I don't think anyone has the slightest clue. Sorry, :cry:

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Wed Jun 11, 2008 10:57 am
by opoqol5
You should get new version if you haven't (2.2.3 from frans), I have no problems with it whatsoever

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Wed Jun 11, 2008 11:36 am
by REVELAT10N
Thats the one I have installed... see a few posts back where I state this. Every time I go into the ACP I get errors now as well. Im going to uninstall until a later time.

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Wed Jun 11, 2008 11:54 am
by Tripp
REVELAT10N wrote:Thats the one I have installed... see a few posts back where I state this. Every time I go into the ACP I get errors now as well. Im going to uninstall until a later time.
What errors?

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Wed Jun 11, 2008 1:31 pm
by opoqol5
I saw the errors, I have same issues when installing anything in my SQL database
the problem (i think) lies here
it's not enough just to add prefix you have to remove _ from second part
like this for example:
make it like this _opoqol5_phpbbconfig
and not
_phpbb_config as it's stated
see? Have to remove second _ and add you own prefix
hope it helps ;)

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Thu Jun 12, 2008 8:14 am
by REVELAT10N
Drugs wrote:What errors?
Even when I click on ACP I get the following error as well:

Code: Select all

SQL ERROR [ mysql4 ]

Table 'legionforum.phpbb3_wpm' doesn't exist [1146]

SQL

SELECT * FROM phpbb3_wpm WHERE wpm_config_id = 1

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 158
CALL: dbal_mysql->sql_error()

FILE: includes/functions_wpm.php
LINE: 237
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: includes/functions_wpm.php
LINE: 31
CALL: welcome_pm->get_data()

FILE: includes/acp/acp_wpm.php
LINE: 35
CALL: welcome_pm->welcome_pm()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 471
CALL: acp_wpm->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()
If I go back to the board index and then come back to the ACP, I can get in just fine. Then when I try to use this MOD I will get the error again. I have uninstalled and reinstalled this MOD and get the same exact errors every time.
opoqol5 wrote:I saw the errors, I have same issues when installing anything in my SQL database
the problem (i think) lies here
it's not enough just to add prefix you have to remove _ from second part
like this for example:
make it like this _opoqol5_phpbbconfig
and not
_phpbb_config as it's stated
see? Have to remove second _ and add you own prefix
hope it helps
Did this work for you or are you just taking a guess?

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Thu Jun 12, 2008 3:16 pm
by REVELAT10N
Some screen shots to show everyone the table is there - but I am still getting the same error messages. Anyone see something wrong?

Image

Image

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Thu Jun 12, 2008 3:43 pm
by Gremlinn
Is there some reason you have both phpbb_ and phpbb3_ prefixes for your tables? It looks like maybe two forums in the same database?

Basic question: Have you cleared your cache?

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Thu Jun 12, 2008 4:08 pm
by REVELAT10N
I converted an old phpbb2 board to phpbb3 which is why the old tables are there. I suppose I could remove them but I simply have not gotten around to it. Doesn't interfere with anything so I've simply left them. Also I wasn't completely sure that when converting if any of those old tables would still be needed.

And yes... I have cleared the cache at least 20 times.

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Thu Jun 12, 2008 5:54 pm
by Gremlinn
Ok. That explains the tables.

hmm. I'm stumped. Unless there is a typo in the part of code that is putting the SQL together.

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Thu Jun 12, 2008 8:17 pm
by REVELAT10N
Just to be safe... I dumped all the old tables leaving only my phpbb3 ones. Still no luck. Like yourself I can not figure this out. The errors I am getting say that the table is not in place however I know it is. I know I am missing something silly here but I can not see the problem just yet.

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Fri Jun 13, 2008 11:47 am
by opoqol5
REVELAT10N wrote:
opoqol5 wrote:I saw the errors, I have same issues when installing anything in my SQL database
the problem (i think) lies here
it's not enough just to add prefix you have to remove _ from second part
like this for example:
make it like this _opoqol5_phpbbconfig
and not
_phpbb_config as it's stated
see? Have to remove second _ and add you own prefix
hope it helps
Did this work for you or are you just taking a guess?
Yes this is how it works for me, but well it seems that your database has _ after phpbb so try playing with prefixes
Try creating few tables with different names/prefixes, it can't hurt because the only thing that uses this database is this mod, trial and error is the game to play ;)

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Fri Jun 13, 2008 12:47 pm
by REVELAT10N
I changed the prefix to _test but it still does not work. Just changes the error to say that table does not exist.

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Fri Jun 13, 2008 2:40 pm
by Ricky_Racer
Have you re-checked this step ?

Code: Select all

#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
includes/constants.php
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
?>
#
#-----[ BEFORE, ADD ]------------------------------------------
#
define('WPM_TABLE',					$table_prefix . 'wpm');

Re: Welcome PM on First Login

Posted: Fri Jun 13, 2008 2:54 pm
by REVELAT10N
Yes. That was actually the first thing I checked.