SEO MOD

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in the Customisations Database.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTICE: This forum is only for the announcement of new releases and/or updates of MODs. Any MOD support should be obtained through the Customisations Database in the support area designated for each MOD.

A direct link to support for each MOD is in the first post of the respective topic.
Locked
ScionCrow
Registered User
Posts: 3621
Joined: Fri Feb 13, 2004 6:59 am
Location: Darkness

Re: SEO MOD

Post by ScionCrow » Fri Mar 21, 2008 3:55 am

Eclipse2564 wrote:Hi,

I notice some mods that I want to install including the SEO MOD but I can't find any instructions on installing them on different styles. All I see is how to install them on prosilver. Also, where do I upload the SEO_MOD.xml file to? Can someone help me?
There are no template changes that I'm aware of for the SEO Mods. The XML file you don't upload, you use your browser to open it.
No longer supporting phpBB. PM or email me regarding support and you will be ignored. I'm fully done with phpBB and everything.

User avatar
Eclipse2564
Registered User
Posts: 85
Joined: Thu Mar 20, 2008 2:28 am
Contact:

Re: SEO MOD

Post by Eclipse2564 » Fri Mar 21, 2008 4:47 am

Thanks,

Now I do not understand this part of the SEO MOD instructions:

"INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value, is_dynamic) VALUES ('seo_ext', 'html', 0);"

I'm looking at MYSQL database and am at phpbb_config and I see config_name, config_value, is_dynamic but what do I do now?

User avatar
JinYoshi
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:41 pm
Location: Jakarta
Contact:

Re: SEO MOD

Post by JinYoshi » Fri Mar 21, 2008 9:30 pm

Eclipse2564 wrote:Thanks,

Now I do not understand this part of the SEO MOD instructions:

"INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value, is_dynamic) VALUES ('seo_ext', 'html', 0);"

I'm looking at MYSQL database and am at phpbb_config and I see config_name, config_value, is_dynamic but what do I do now?
In the phpmyadmin, click SQL, then copy paste that text and click Go.
sorry, no signature for this month...

User avatar
Eclipse2564
Registered User
Posts: 85
Joined: Thu Mar 20, 2008 2:28 am
Contact:

Re: SEO MOD

Post by Eclipse2564 » Sat Mar 22, 2008 12:34 am

Thanks,

I've installed and tested this and it works successfully!

darkone_d1_2000
Registered User
Posts: 150
Joined: Tue Feb 13, 2007 7:43 pm

Re: SEO MOD

Post by darkone_d1_2000 » Sat Mar 22, 2008 3:36 am

I see there is a bunch of fixes to this mod throughout the pages of this thread. Is there any plan to release an update to include these or have someone else repackage it to help new people out?

-D1-

luckyou03
Registered User
Posts: 77
Joined: Thu Aug 17, 2006 8:22 pm
Location: Memphis, TN
Contact:

Re: SEO MOD

Post by luckyou03 » Sat Mar 22, 2008 10:13 am

darkone_d1_2000 wrote:I see there is a bunch of fixes to this mod throughout the pages of this thread. Is there any plan to release an update to include these or have someone else repackage it to help new people out?

-D1-
ditto

ToXiQ
Registered User
Posts: 69
Joined: Mon Jun 05, 2006 4:54 pm

Re: SEO MOD

Post by ToXiQ » Sat Mar 22, 2008 10:28 am

that would indeed a timesaver.

carloslfigueroa
Registered User
Posts: 5
Joined: Thu Mar 20, 2008 9:21 pm

Re: SEO MOD

Post by carloslfigueroa » Sun Mar 23, 2008 5:52 pm

is perfect, but i have a problem, when i do click under "titles" from posts , jump this error:

"The requested URL /XXXX/-t103.html-st=0&sk=t&sd=a was not found on this server."

by the way the mod working very good, thanx ;)

my english is bad :oops:

saudepp
Registered User
Posts: 1
Joined: Mon Mar 24, 2008 9:37 am

Re: SEO MOD

Post by saudepp » Mon Mar 24, 2008 9:42 am

Hi,

I successfully installed the SEO MOD on
http://www.getty-images-abmahnung.info/

OK, the URLs are now "static". (no .php ...)

However, the SID is still included in the URL. That means, de facto, the URL is NOT static.

Is this intended?

This still produces duplicate content if Google crawls a topic twice ...

I see no advantage compared to the original phpbb3 installation.
A true SEO MOD would remove the SID from the URL ...

Apart from that, it would be timesaving if the patched files were provided for download.
The find+replace is quite annoying, especially if the outcome is the same from the perspective of SEO.

flycker
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Jun 01, 2007 2:27 pm

Re: SEO MOD

Post by flycker » Mon Mar 24, 2008 4:45 pm

JinYoshi wrote:@flycker: thanks for listing :D

number 1:
Open file viewtopic.php
Find (Line +/- 612):

Code: Select all

    'U_VIEW_TOPIC'             => $viewtopic_url,             
Add After:

Code: Select all

    'A_BASE_URL'             => $viewtopic_url,             
number 2:
Open file viewforum.php
Find (Line +/- 638):

Code: Select all

            'U_NEWEST_POST'            => $view_topic_url . '&view=unread#unread',        
Replace:

Code: Select all

            'U_NEWEST_POST'            => $view_topic_url . '?view=unread#unread',       
number 3:
In my forum after click the report, doing well, the redirect and the Link URL looks fine and OK.

number 4:
In my forum it doenst go back to teste-t2.html#p34 or teste-t2s20.html#p34, it return to the post, teste-p34.html#p34
Please compare/view diff /your_root_forum/posting.php with this one: http://phpbb.pastebin.com/f3e57f350
I think it will fix for the number 3 too.
JinYoshi, thank you very very much!

In the number 2 you made a little mistake, it's not '?view=unread#unread', but is '-view=unread#unread'.
Number 1 and 2 fixed!

In the diff of 'posting.php', the only difference is this: (+/- line 543)
In mine:
$meta_info = ($mode == 'post') ? format_url($forum_name, "f$forum_id") : format_url($subject, "t=$topic_id");
In yours:
$meta_info = ($mode == 'post') ? format_url($forum_name, "f$forum_id") : format_url($subject, "t$topic_id");

I change this, but the number 3 and 4 still happens to me..

In the number 3 after report a post, go to http://new1.myforum.com/viewtopic.php?f=2&p=38#p38, and show the SQL error.
And in the number 4, after posting a reply, goes to the topic. (http://new1.myforum.com/viewtopic.php?f=2&t=2&p=41#p41 -> and redirect to -> http://new1.myforum.com/teste-t2.html#p41)

I will try to find the problem.. if you have some idea, pls, help me.. :) can you send me your report.php?
And everybody, this is happens only to me? Someone else have this problems too?

Thank you again JinYoshi!

User avatar
Handyman`
Former Team Member
Posts: 1751
Joined: Thu Feb 03, 2005 8:44 pm
Contact:

Re: SEO MOD

Post by Handyman` » Tue Mar 25, 2008 8:13 am

saudepp wrote:Hi,

I successfully installed the SEO MOD on
http://www.getty-images-abmahnung.info/

OK, the URLs are now "static". (no .php ...)

However, the SID is still included in the URL. That means, de facto, the URL is NOT static.

Is this intended?

This still produces duplicate content if Google crawls a topic twice ...

I see no advantage compared to the original phpbb3 installation.
A true SEO MOD would remove the SID from the URL ...

Apart from that, it would be timesaving if the patched files were provided for download.
The find+replace is quite annoying, especially if the outcome is the same from the perspective of SEO.
Wow, I still don't have time to keep up with all the posts in here… been very busy lately.

Anyways, regarding this note, the reason you see the sid's is because you aren't receiving a cookie.
If your site is sending a cookie and your browser is receiving it, you will not see the SID once the cookie is received… you may see the sid occasionally when browsing (when you first visit the site), but if you have cookies enabled, it will go away.

Google is not required to have a cookie and therefore does not see the sid in the url… so to keep you logged in or to keep you from making multiple sessions, it's required to have the sid in there.

You will notice in the SEO MOD for vBulliten, it also has an SID if you have cookies disabled.
http://startrekguide.com My Mod Queue || 1/16/10 Display Posts Anywhere 1.2.0 RC5, Cash MOD 1.0.0 b1, MOD Version Check, AJAX Chat, SEO MOD, AJAX QR, Photo Gallery
MOD Development Manager (version 0.2.0-dev with MODX Generator)

User avatar
JinYoshi
Registered User
Posts: 46
Joined: Wed Sep 20, 2006 12:41 pm
Location: Jakarta
Contact:

Re: SEO MOD

Post by JinYoshi » Tue Mar 25, 2008 8:49 am

hi flycer,

i have no change with the file report.php
here is my report.php
http://phpbb.pastebin.com/f536bd2ae
sorry, no signature for this month...

flycker
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Jun 01, 2007 2:27 pm

Re: SEO MOD

Post by flycker » Wed Mar 26, 2008 12:01 am

The ultimate clean_url function! :)

includes/functions_seo.php:

Code: Select all

function clean_url($url)
{
	//setlocale(LC_CTYPE, 'en_US.UTF-8');						// you need this locale installed to TRANSLIT works (maybe you don't need this line)
	$url = html_entity_decode($url, ENT_QUOTES, 'UTF-8');	// all html entity back to utf-8
	$url = utf8_clean_string($url);							// phpBB3 clean string function (lowercase, etcs)
	$url = preg_replace('~[^\\pL0-9_]+~u', '-', $url); 		// substitutes anything but letters, numbers and '_' with separator
    $url = iconv("utf-8", "us-ascii//TRANSLIT", $url); 		// TRANSLIT does the whole job
    $url = preg_replace('~[^-a-z0-9_]+~', '', $url); 		// keep only letters, numbers, '_' and separator
	$url = trim($url, "-");									// remove the last '-'
    return $url;
}
From this: çaoáéêsáã Diễn đàn Hàng hải Việt Nam работает Žluťoučký kůň
To this: caoaeesaa-dien-d-an-hang-hai-viet-nam-pa6oae-zlutoucky-kun

Doest work great with russian chars..
From: Блядь и потом они ещё пишут что всё заебись работает с русск
To: 6--oo-o-e-y-o-c-ae6c-pa6oae-c-pycc

Or arabic for example: منتعديات عرب كس اكبر منتدى صور و
Becomes nothing.

I thinking to change the code to keep the chars that doest have a translit chars.
But, anyway, it's better now to copy-paste a url without a lot of %[0-9]+ utf8 codes.

flycker
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Jun 01, 2007 2:27 pm

Re: SEO MOD

Post by flycker » Wed Mar 26, 2008 12:39 am

JinYoshi,
I'm working in my problem: ...don't go to the correct page after post a reply.
And i need your help one more time.

Ok.. im in the page 3, for example:
Image

I clicked in the reply button, wrote my text and click in the submit, then go to the redirect page:
Image

The link is this:
http://new1.myforum.com/viewtopic.php?f=2&t=2&p=52#p52
And they becomes this:
http://new1.myforum.com/teste-t2.html#p52

And its go to the page 1, in the first post, not in the last post i have did.
If its works to you, to what link the redirect page goes?
To the http://new1.myforum.com/teste-p52.html?

Its anything related to moved_topic.

This url (http://new1.myforum.com/viewtopic.php?f=2&t=2&p=52#p52) called the moved_topic (includes/functions_seo.php) functions with this values:
2, topic, 0
And they go to (http://new1.myforum.com/teste-t2.html#p52)

There no is a 'moved_post' function.. whats wrong?

The same problem happens in the search:
http://new1.myforum.com/viewtopic.php?f ... lalala#p52
Go to:
http://new1.myforum.com/teste-t2.html#p52

Thank you in advice. :)
Last edited by flycker on Wed Mar 26, 2008 3:33 am, edited 1 time in total.

flycker
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Jun 01, 2007 2:27 pm

Re: SEO MOD

Post by flycker » Wed Mar 26, 2008 1:19 am

About this topic: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 0#p4787645

To fix number 3:

includes/functions_seo.php:
[FIND]
FROM ' . POSTS_TABLE . ' p
[REPLACE WITH]
FROM ' . POSTS_TABLE . ' p,

Locked

Return to “[3.0.x] MOD Database Releases”