[MODDB] easyPortal

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment!
Scam Warning
AzureWolf08
Registered User
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2007 3:39 am

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by AzureWolf08 »

Hopefully you will bear with me but what do you mean forum id and how do i go about changing it?
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10397
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by Noxwizard »

The forum IDs are used to identify the various forums on your board. They can be found in the URL. For example, this topic's URL is:

Code: Select all

http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?f=70&t=1157165
The forum ID is designated by: f=70, so it's ID is 70.

To use that in the portal, you would need to open portal.php, and find the line that looks like this:

Code: Select all

$CFG['news_forum'] = array(2);
You would then change it to:

Code: Select all

$CFG['news_forum'] = array(70);
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
AzureWolf08
Registered User
Posts: 5
Joined: Sat Sep 01, 2007 3:39 am

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by AzureWolf08 »

that got it, thank you so much. Sorry for having to ask so much.
1412
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Sep 04, 2008 7:56 pm

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by 1412 »

I get an SQL error whenever I open my site with IE, but runs perfect under firefox. The error is:

Code: Select all

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

[0]

An SQL error occurred while fetching this page. Please contact the Board Administrator if this problem persists.
Please help, thanks.
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10397
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by Noxwizard »

If it happens in one browser and not another, that leads me to believe it's something else. What's your board address?
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
1412
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Sep 04, 2008 7:56 pm

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by 1412 »

Actually it happens on both now, IE and firefox. I don't know why. I'll pm you the site.
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10397
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by Noxwizard »

What are the configuration settings you've chosen?
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
1412
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Sep 04, 2008 7:56 pm

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by 1412 »

I'm sorry, but which configuration settings are you referring to?
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10397
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by Noxwizard »

At the beginning of portal.php, there are places for you to modify the settings. What are they currently set to?
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
1412
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Sep 04, 2008 7:56 pm

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by 1412 »

IIRC the only part that I modified was the news and poll forum.

Code: Select all

// Number of news on portal
$CFG['number_of_news'] = '5';

// Length of news
$CFG['news_length'] = '200';

// News Forum ID: separate by comma for multi-forums, eg. '1,2,5'
$CFG['news_forum'] = array(16);

// Poll Forum ID: separate by comma for multi-forums, eg. '3,8,14'
$CFG['poll_forum'] = array(16);

// BBCodes, Smilies, etc... for fully displayed posts.  Trimmed posts will lose effects...sorry.
$CFG['allow_bbcode'] = true;
$CFG['allow_smilies'] = true;
$CFG['allow_urls'] = true;

// Number of Recent Topics (not Forum ID)
$CFG['number_recent_topics'] = '10';

// Length of topic title
$CFG['topic_length'] = 19;

// Excluding forums for Recent Topics, eg. '2,4,10' (note: my Recent Topics script has its own permission checking, so you can leave this variable blank)
$CFG['exceptional_forums'] = array(2);
I think I solved the problem, on the $CFG['exceptional_forums'] = array(2); part, I didnt have any forum with an ID of 2, and I changed it. Looks like it works fine now, can you please confirm this? Thanks.

Nevermind, I didnt solve the problem, but I can see that the problem occurs only to unregistered members, if you're registered, you would be able to see it. Any ideas?
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10397
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by Noxwizard »

It's set to pull news and polls from forum 16, which is a hidden forum. I don't believe I have any checks in place to see if none of the chosen news forums are authed. Switch it to another forum and see if that fixes it. I'll need to add something to prevent that from happening, although all your guests will see are messages saying that there aren't any news items.
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
1412
Registered User
Posts: 14
Joined: Thu Sep 04, 2008 7:56 pm

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by 1412 »

Oh my bad, like what you said, I havent set up the permissions for guests on forum id 16, looks like it works now, thanks :)
User avatar
srsmagic
Registered User
Posts: 2
Joined: Thu Sep 11, 2008 10:34 am
Location: Tennessee/USA
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by srsmagic »

Hi,

I'm brand new here. Just got the portal page installed after reading over the posts here.
It was very helpfull. :D

The Portal Page matches perfect the prosilver template, is fast loading and has not to many
boxes that just filled a page up. Like a Splash Page - I love it.

I don't like to mess around with the script and have a couple question:

Is it possible ?????

>> to add more image/links to the Links box and how to do it?

>>to change the code so the members will be redirected to the Bord Index after
logging in? Currently it redirects back to the Portal page.

>> How I get the Poll to work? Maybe I missed something in the APC :?:

Thanks!
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10397
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by Noxwizard »

To add images/links, you need to edit: styles/{you_style}/template/portal_body.html and add them in the links part of it.

For the redirect part, you would need to undo most of the upc.php edits as that's where the redirects were changed.

In order for a poll to show up, you need to make a poll in the forum that you selected in the configuration.
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
User avatar
srsmagic
Registered User
Posts: 2
Joined: Thu Sep 11, 2008 10:34 am
Location: Tennessee/USA
Contact:

Re: [BETA] easyPortal 0.0.1

Post by srsmagic »

thanks, I will give it a try.
Locked

Return to “[3.0.x] MODs in Development”