[MODDB] Custom Header Logo 1.2.7 (with bg and custom pages)

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment!
Scam Warning
Locked
User avatar
Balint
Registered User
Posts: 952
Joined: Tue Aug 06, 2002 2:19 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Balint » Wed Jan 14, 2009 4:20 pm

You did not execute the SQL-changes. Please refer to this KB-article:
http://www.phpbb.com/kb/article/executi ... hpmyadmin/

User avatar
yexusbeliever
Registered User
Posts: 586
Joined: Mon Dec 08, 2003 8:49 pm
Location: Olympus phpBB3

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by yexusbeliever » Sun Jan 18, 2009 7:59 am

Very cool mod! This is something what I'm looking. :)

Blizzie
Registered User
Posts: 27
Joined: Tue Aug 05, 2008 8:07 pm

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Blizzie » Mon Feb 16, 2009 9:44 pm

could u please make an update so logo and baground also work at index page / front page
or tell me how to fix it

User avatar
DoYouSpeakWak
Registered User
Posts: 2307
Joined: Fri Jul 25, 2008 1:32 pm
Location: Island of Wak-Wak
Name: Hans Lassen
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by DoYouSpeakWak » Mon Feb 16, 2009 9:50 pm

It should work like that allready.

If your not in a category of a forum the standard header and logo should be shown.
Whatever you share comes back. Support the phpBB Communities
My Validated and Released Modifications
Offering paid phpBB help and System administrator services.

Blizzie
Registered User
Posts: 27
Joined: Tue Aug 05, 2008 8:07 pm

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Blizzie » Tue Feb 17, 2009 12:31 pm

i want it to work at root
it works in a forum but not at front page before u enter any given forum / category

User avatar
DoYouSpeakWak
Registered User
Posts: 2307
Joined: Fri Jul 25, 2008 1:32 pm
Location: Island of Wak-Wak
Name: Hans Lassen
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by DoYouSpeakWak » Tue Feb 17, 2009 1:53 pm

Yes that feature would be nice as well.

I also hope that you can have diffrent descriptions in each forum and the ability to disable the serach box per forum/category as well. We can just pray that another update wtih more features are comming.
Whatever you share comes back. Support the phpBB Communities
My Validated and Released Modifications
Offering paid phpBB help and System administrator services.

User avatar
DoYouSpeakWak
Registered User
Posts: 2307
Joined: Fri Jul 25, 2008 1:32 pm
Location: Island of Wak-Wak
Name: Hans Lassen
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by DoYouSpeakWak » Thu Feb 26, 2009 10:53 pm

Hey :)

iwe got a small prob (i hope) with adding the button menu along with this mod. The logos change fine but the backgrounds dont. After some time i found where the diffrence are and why it wont work. But maybe somebody else here have tried to do the same and found a solution.

Standard 3.0.4 clean with only this mod installed.From overal_header.html. This Works perfect :)

Code: Select all

        		<div class="headerbar">
        			<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>
        
        			<div id="site-description">
        				<a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
        				<h1>{SITENAME}</h1>
        				<p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
        				<p style="display: none;"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
        			</div>
        
        		<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and not S_IN_SEARCH -->
        			<div id="search-box">
        				<form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
        				<fieldset>
        					<input name="keywords" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" class="inputbox search" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" /> 
        					<input class="button2" value="{L_SEARCH}" type="submit" /><br />
        					<a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}
        				</fieldset>
        				</form>
        			</div>
        		<!-- ENDIF -->
        
        			<span class="corners-bottom"><span></span></span></div>
        		</div>
With buttons menu installed. i really dont understand why it wont work, they are so alike. Exept from the menu part. '

Code: Select all

      <div class="header-bar">
      <span class="corners-top"><span></span></span>
        <div id="board-description">
          <a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
				  <h1>{SITENAME}</h1>
				  <p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
				  <a href="#start_here"><span>{L_SKIP}</span></a>
        </div>
    </div>
      
    <div id="menu">
    
    <div id="menu_corner"></div>
    
		<ul>
      <li id="menu_button1" style="width:90px;"><a href="http://yourlink1.com" title="Button1"><span>Button1</span></a></li>
      <li id="menu_button2" style="width:90px;"><a href="http://yourlink2.com" title="Button2"><span>Button2</span></a></li>
      <li id="menu_button3" style="width:90px;"><a href="http://yourlink3.com" title="Button3"><span>Button3</span></a></li>
      <li id="menu_button4" style="width:90px;"><a href="http://yourlink4.com" title="Button4"><span>Button4</span></a></li>
      <li id="menu_button5" style="width:90px;"><a href="http://yourlink5.com" title="Button5"><span>Button5</span></a></li>
      <li id="menu_button6" style="width:90px;"><a href="http://yourlink6.com" title="Button6"><span>Button6</span></a></li>
    </ul>
    
    <div id="menu_corner_right"></div>
      
		<!-- IF S_DISPLAY_SEARCH and S_MENU_SEARCH-->
			<div id="top-search">
				<form action="{U_SEARCH}" method="post" id="search">
				<fieldset>
					<input name="keywords" class="search-input" id="keywords" type="text" maxlength="128" title="{L_SEARCH_KEYWORDS}" value="<!-- IF SEARCH_WORDS-->{SEARCH_WORDS}<!-- ELSE -->{L_SEARCH_MINI}<!-- ENDIF -->" onclick="if(this.value=='{LA_SEARCH_MINI}')this.value='';" onblur="if(this.value=='')this.value='{LA_SEARCH_MINI}';" /> 
          </fieldset>
				</form>
			</div>
		<!-- ENDIF -->

    </div>
Any suggestions are most welcome
Whatever you share comes back. Support the phpBB Communities
My Validated and Released Modifications
Offering paid phpBB help and System administrator services.

Jume
Registered User
Posts: 198
Joined: Tue Jun 22, 2004 9:29 am

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Jume » Tue Mar 24, 2009 1:01 pm

This is a very nice mod, thank you.

What would I have to do to make the whole background clickable (and not just the logo) and how to disable the logo (the logo is part of my background image)?

EDIT: and another question (maybe a silly one, but I didn't find it): where can I define the index logo (since this is not a 'forum' as such)?

User avatar
whoisit
Registered User
Posts: 283
Joined: Sat Feb 02, 2008 10:12 am

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by whoisit » Wed Mar 25, 2009 4:24 pm

Hi
Having trouble with includes/functions
In the install notes it tells me to replace this

Code: Select all

'SITE_LOGO_IMG'			=> $user->img('site_logo'),
with this

Code: Select all

'SITE_LOGO_IMG'			=> $site_logo,
'SITE_BG_IMG'			=> $site_background_logo,
in Prosilver 3.0.4 I can only find this

Code: Select all

'SITE_LOGO_IMG'			=> $user->img('site_logo'))
If I do replace it I get this error

Code: Select all

Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/sites/poem-n-verse.co.uk/public_html/includes/functions.php on line 3653

User avatar
Balint
Registered User
Posts: 952
Joined: Tue Aug 06, 2002 2:19 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Balint » Wed Mar 25, 2009 4:37 pm

@whoisit: the install notes are correct for the 3.0.4 files, I assume you did not completely update to phpBB 3.0.4 since that version introduced a new variable at this spot called A_COOKIE_SETTINGS. You could however try to replace

Code: Select all

    'SITE_LOGO_IMG'         => $user->img('site_logo'))
with

Code: Select all

'SITE_LOGO_IMG'			=> $site_logo,
		'SITE_BG_IMG'			=> $site_background_logo)
@Jume: you can define your default logo in the Styles --> Imageset --> Edit part where you can select "Main Logo" from the drop-down. From there you can disable the logo. As for the "whole background klickable" feature: it depends on your style, but in general you have to edit overall_header.html and move the <a href="">LOGO</a> part around your whole header. If you tell me which style you are using, I could help with specific instructions.

@DoYouSpeakWak: sorry for the late response. Could you find a solution or can you provide a link to the button menu MOD?


Greets & thanks for testing,
Bálint

User avatar
whoisit
Registered User
Posts: 283
Joined: Sat Feb 02, 2008 10:12 am

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by whoisit » Wed Mar 25, 2009 6:24 pm

Thanks Balint

That seems to have done it.
Can I just ask what size does the logo need to be and what size is the bakground?
Or what is reccomended?

Graham

User avatar
Balint
Registered User
Posts: 952
Joined: Tue Aug 06, 2002 2:19 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Balint » Wed Mar 25, 2009 7:19 pm

That is entirely up to you - you can see a good example here no phpbb.com - a small logo with a background size of 900x150px maybe?

User avatar
DoYouSpeakWak
Registered User
Posts: 2307
Joined: Fri Jul 25, 2008 1:32 pm
Location: Island of Wak-Wak
Name: Hans Lassen
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by DoYouSpeakWak » Wed Mar 25, 2009 7:21 pm

Balint wrote:
@DoYouSpeakWak: sorry for the late response. Could you find a solution or can you provide a link to the button menu MOD?

Greets & thanks for testing,
Bálint
No problem. Good things come to those who waits. Mod here http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=1116985. Its the same as is used on this site and many others. As i can see the code are very simple im just stuck. Tried all sorts of combinations. Thx for looking at it.
Whatever you share comes back. Support the phpBB Communities
My Validated and Released Modifications
Offering paid phpBB help and System administrator services.

User avatar
Balint
Registered User
Posts: 952
Joined: Tue Aug 06, 2002 2:19 pm
Location: Germany
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by Balint » Wed Mar 25, 2009 7:42 pm

Hi,

thank you for posting the code earlier - that helped a lot. There's a small change in the very first line of the two codesamples: "headerbar" vs. "header-bar". My MOD affects exactly this class named "headerbar":

Code: Select all

<!-- IF SITE_BG_IMG -->
<style type="text/css">
<!--
.headerbar {background:url("{SITE_BG_IMG}") repeat;}
-->
</style>
<!-- ENDIF -->
If you change that name the background switching will of course stop working.

However, the menu MOD does not change that part so I wonder when this happended. Maybe another MOD?


Greets,
Bálint

User avatar
DoYouSpeakWak
Registered User
Posts: 2307
Joined: Fri Jul 25, 2008 1:32 pm
Location: Island of Wak-Wak
Name: Hans Lassen
Contact:

Re: [RC] Custom Header Logo 1.2.1 (w/ custom header backgrounds)

Post by DoYouSpeakWak » Thu Mar 26, 2009 6:13 am

Thx so much for testing it out. Ill try it out tonight on a fresh board.
Whatever you share comes back. Support the phpBB Communities
My Validated and Released Modifications
Offering paid phpBB help and System administrator services.

Locked

Return to “[3.0.x] MODs in Development”