[DEV] Mobile phpBB 3

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment!
Ideas Centre
rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Mon Feb 23, 2015 1:20 am

fanmail wrote:It does not work :|

With the tablet version i've got an "error loading page"

My forum version is 3.0.7-PL1

http://www.fanmail.biz/mboard/
From my Chrome debug mode, I get following error message:
template->_tpl_load_file(): File ./styles/prosilver/template/timezone_option.html does not exist or is empty

You know, phpBB 3.0 and/or my Mobile phpBB 3.0 does not have any "timezone_option" template file. While, phpBB 3.1 and/or my Mobile phpBB 3.1 DOES have "timezone_option" file. So, please make sure you download the file(s) from my 3.0 package, not 3.1 package, within GitHub: https://github.com/rickey29/mobile-phpbb-3/

If it still does not work, send me your three "ucp_register.html" files through PM or email, so I can check.

Thanks and good luck.

fanmail
Registered User
Posts: 190
Joined: Fri Mar 18, 2005 2:33 pm

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by fanmail » Tue Feb 24, 2015 2:02 pm

I reinstalled your MOD and Registration is now working :D

There are still some small problems with the style:

Phone (problem with style):

Image

Tablet (problem with style):

Image

Image

All images / smiles are in the middle of the page

Image
Uploaded with surfmypictures

I fixed it by changing these files:

tpl_jquery-mobile-smartphone_overall_header.html.php
tpl_jquery-mobile-tablet_overall_header.html.php
tpl_feature-phone_overall_header.html.php

Code: Select all

img { max-width: 100%; height: auto; display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; border: 0px solid black; }

to

img { max-width: 100%; height: auto; }
Image

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Wed Feb 25, 2015 1:02 pm

fanmail wrote:I reinstalled your MOD and Registration is now working :D

There are still some small problems with the style:

Phone (problem with style):

Image

Tablet (problem with style):

Image

Image

All images / smiles are in the middle of the page

Image
Uploaded with surfmypictures

I fixed it by changing these files:

tpl_jquery-mobile-smartphone_overall_header.html.php
tpl_jquery-mobile-tablet_overall_header.html.php
tpl_feature-phone_overall_header.html.php

Code: Select all

img { max-width: 100%; height: auto; display: block; margin-left: auto; margin-right: auto; border: 0px solid black; }

to

img { max-width: 100%; height: auto; }
Image
(1) Regarding the "Confirmation of registration" field issue, I can not repeat it in my environment.

"Confirmation of registration" should have the same style as "username" and "password", the text "Confirmation of registration" should not be in bold text. ("username" and "password" are not.) This problem is usually caused by wrong html tag. Please help me to check your "ucp_register.html" to make sure "custom profile field" has the same html tag as "username" and "password".

If you are sure the template file are right, please go to your web site "cache" directory, delete "tpl_jquery-mobile-tablet_ucp_register.html.php" and "tpl_jquery-mobile-smartphone_ucp_register.html.php", and then redo the testing -- if you updating these template files several times, and do not re-install the style completely at last, the cache file(s) is for the previous version of template file, not for the latest version. At this time, you can delete the cache file(s) to force the system to generate new cache file(s), which are for the latest template version.

If it still does not work, PM or email me your three "ucp_register.html", so I can help.

(2) Regarding the "username" and "password" issue, this is jQuery Mobile's issue, I am sorry I can not fix it, can we keep it in current way?

In detail, my theme is based on jQuery Mobilie: http://jquerymobile.com/ . For Smartphone style, such as iPhone, the text ("username" and "Length must be 3 to 20 characters.") is on top of the input field; for Tablet, such as iPad, the text is at the left of the input field. While, for some type of mobile device, which screen size is between iPhone and iPad, the problem you find will happen. I do not know how to improve it, and I do not think this is a block issue. Can we keep it in current way?

(3) Regarding the "img { max-width: 100%; height: auto; }" issue, you are right, it is my fault, thanks a lot for your support.

Any problem and/or progress, please me know.

fanmail
Registered User
Posts: 190
Joined: Fri Mar 18, 2005 2:33 pm

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by fanmail » Sun Mar 01, 2015 5:48 pm

Hi again :)

1. The "I forgot my password" page is missing :|
ucp.php?mode=sendpassword

2. I PMed you my ucp_register.html file

3. I found another important problem:

Links inside posts including # in the URL do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350243 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350243 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: http://www.troybaker.net/#Press (at the bottom of the page)

Posted Links inside the website domain name and outside the message board folder do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: Britney Spears (2nd post)

Thanks

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Tue Mar 03, 2015 1:34 am

fanmail wrote:Hi again :)

1. The "I forgot my password" page is missing :|
ucp.php?mode=sendpassword

2. I PMed you my ucp_register.html file

3. I found another important problem:

Links inside posts including # in the URL do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350243 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350243 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: http://www.troybaker.net/#Press (at the bottom of the page)

Posted Links inside the website domain name and outside the message board folder do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: Britney Spears (2nd post)

Thanks
Hi fanmail,

1. I will provide the "forget password/send password" page, please give me some time.

2. I have received your PM and the attached file, I will check the issue for you.

3. The "jQuery Mobile #" is an issue, I knew it. The "#" is used by jQuery Mobile for some other purpose, NOT the normal URL way as we expect. I will check jQuery Mobile user community to find if there is any workaround solution and/or updating on this issue.

My understand is the "#" issue is the high priority issue, right? I will investigate it at first.

Any progress or question, I will let you know.

Rickey

fanmail
Registered User
Posts: 190
Joined: Fri Mar 18, 2005 2:33 pm

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by fanmail » Tue Mar 03, 2015 11:18 am

What about this problem? :shock:
fanmail wrote: Posted Links inside the website domain name and outside the message board folder do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: Britney Spears (2nd post)

Thanks
I'm not 100% sure, but the problem may come from this file: /mobile/themes/jquery/mobile/1.3.2/jquery.mobile-1.3.2.min.js

Same problem: http://forum.jquery.com/topic/url-redir ... terferring
http://forum.jquery.com/topic/problem-w ... index-html

Adding target="_blank" to each links would solve the problem :|

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Wed Mar 04, 2015 12:45 am

fanmail wrote:What about this problem? :shock:
fanmail wrote: Posted Links inside the website domain name and outside the message board folder do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: Britney Spears (2nd post)

Thanks
I'm not 100% sure, but the problem may come from this file: /mobile/themes/jquery/mobile/1.3.2/jquery.mobile-1.3.2.min.js

Same problem: http://forum.jquery.com/topic/url-redir ... terferring
http://forum.jquery.com/topic/problem-w ... index-html

Adding target="_blank" to each links would solve the problem :|
Hi fanmail,

You are right, this issue is related to jQuery Mobile -- for the same issue, Feature Phone style does not have any problem, but jQuery Mobile Tablet and Smartphone have, you should know that. However, since we talked about jQuery Mobile too much recently, I think it is better we do some investigation before we get a conclusion. I do not blame jQuery Mobile, it is almost the only choice when I begin the development, it is still the top one choice right now.

I am digging jQuery Mobile user community at this time, to find any workaround solution for the "#" and outside URL issues. If lucky, I will improve the code.

Thanks a lot for your patient and support to this development.

Rickey

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Wed Mar 04, 2015 5:34 am

rickey29 wrote:
fanmail wrote:What about this problem? :shock:
fanmail wrote: Posted Links inside the website domain name and outside the message board folder do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: Britney Spears (2nd post)

Thanks
I'm not 100% sure, but the problem may come from this file: /mobile/themes/jquery/mobile/1.3.2/jquery.mobile-1.3.2.min.js

Same problem: http://forum.jquery.com/topic/url-redir ... terferring
http://forum.jquery.com/topic/problem-w ... index-html

Adding target="_blank" to each links would solve the problem :|
Hi fanmail,

You are right, this issue is related to jQuery Mobile -- for the same issue, Feature Phone style does not have any problem, but jQuery Mobile Tablet and Smartphone have, you should know that. However, since we talked about jQuery Mobile too much recently, I think it is better we do some investigation before we get a conclusion. I do not blame jQuery Mobile, it is almost the only choice when I begin the development, it is still the top one choice right now.

I am digging jQuery Mobile user community at this time, to find any workaround solution for the "#" and outside URL issues. If lucky, I will improve the code.

Thanks a lot for your patient and support to this development.

Rickey
Hi fanmail,

I do a testing in my environment: http://mphpbb3.flexplat.com/viewtopic.php?f=2&t=18 All external URL work for Tablet and Smartphone style. Look like some JavaScript of jQuery Mobile conflicts with the one of your web site. You can setup an empty phpBB 3 web site, which do not have other JavaScript but from phpBB and jQuery Mobile, and then do the testing again.

Any progress and/or problem, please let me know.

Rickey

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Wed Mar 04, 2015 6:35 am

fanmail wrote:Hi again :)

1. The "I forgot my password" page is missing :|
ucp.php?mode=sendpassword

2. I PMed you my ucp_register.html file

3. I found another important problem:

Links inside posts including # in the URL do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350243 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350243 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: http://www.troybaker.net/#Press (at the bottom of the page)

Posted Links inside the website domain name and outside the message board folder do not work (tablet and smartphone):

http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post working fine with feature phone style)
http://www.fanmail.biz/mboard/viewtopic ... 2&t=350240 (links inside post not working with tablet and smartphone style)

Click: Britney Spears (2nd post)

Thanks
Hi fanmail,

I believe the following two posts discussing the "#" issue we are having right now: http://stackoverflow.com/questions/1396 ... ernal-page and http://stackoverflow.com/questions/1212 ... ot-working If you have the same understanding, I will try to use the solution from the posts to improve my code.

Rickey

fanmail
Registered User
Posts: 190
Joined: Fri Mar 18, 2005 2:33 pm

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by fanmail » Wed Mar 04, 2015 11:54 am

Hi fanmail,

I do a testing in my environment: http://mphpbb3.flexplat.com/viewtopic.php?f=2&t=18 All external URL work for Tablet and Smartphone style. Look like some JavaScript of jQuery Mobile conflicts with the one of your web site. You can setup an empty phpBB 3 web site, which do not have other JavaScript but from phpBB and jQuery Mobile, and then do the testing again.

Any progress and/or problem, please let me know.

Rickey
You misunderstood :?

The problem is with links posted on the message board pointing inside the website domain name and outside the message board.

To reproduce the problem:

http://www.flexplat.com/mboard/viewtopic.php?f=2&t=18 (Tablet style)

with this link: http://www.flexplat.com/mypage.html

Code: Select all

mypage.html

<html>
<body>
Hi!
</body>
</html>

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Thu Mar 05, 2015 1:12 am

fanmail wrote:
Hi fanmail,

I do a testing in my environment: http://mphpbb3.flexplat.com/viewtopic.php?f=2&t=18 All external URL work for Tablet and Smartphone style. Look like some JavaScript of jQuery Mobile conflicts with the one of your web site. You can setup an empty phpBB 3 web site, which do not have other JavaScript but from phpBB and jQuery Mobile, and then do the testing again.

Any progress and/or problem, please let me know.

Rickey
You misunderstood :?

The problem is with links posted on the message board pointing inside the website domain name and outside the message board.

To reproduce the problem:

http://www.flexplat.com/mboard/viewtopic.php?f=2&t=18 (Tablet style)

with this link: http://www.flexplat.com/mypage.html

Code: Select all

mypage.html

<html>
<body>
Hi!
</body>
</html>
Hi fanmail,

I test again in my demo web site: http://mphpbb3.flexplat.com/viewtopic.php?f=2&t=18&p=48 , please check if this is what you mean.

Rickey

fanmail
Registered User
Posts: 190
Joined: Fri Mar 18, 2005 2:33 pm

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by fanmail » Thu Mar 05, 2015 6:24 pm

The links work here :)

but to be on the safe side you should test it with http://www.flexplat.com/mphpbb3/viewtop ... &t=18&p=48

& http://www.flexplat.com/mypage.html

fanmail :|

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Fri Mar 06, 2015 12:48 am

fanmail wrote:The links work here :)

but to be on the safe side you should test it with http://www.flexplat.com/mphpbb3/viewtop ... &t=18&p=48

& http://www.flexplat.com/mypage.html

fanmail :|
Hi fanmail,

I install MphpBB3 at http://flexplat.com/mphpbb3/, you can check my testing at http://flexplat.com/mphpbb3/viewtopic.php?f=2&t=2 .

Right now, I will focus on the "#" issue, look like https://github.com/ToddThomson/jQuery-M ... age-Widget can solve our problem.

Any progress, I will let you know.

Rickey

fanmail
Registered User
Posts: 190
Joined: Fri Mar 18, 2005 2:33 pm

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by fanmail » Fri Mar 06, 2015 1:36 pm

Hi :)

Your URL http://www.flexplat.com/mphpbb3/viewtopic.php?f=2&t=2 redirects to http://flexplat.com/mphpbb3/viewtopic.php?f=2&t=2 so it does not work to reproduce the problem.

I installed a fresh copy of phpBB3 with your MOD on http://net16.net/

and the problem is the same :|

http://2000.net16.net/phpBB3/viewtopic. ... =5&f=2&t=2
http://2000.net16.net/test.php

fanmnail
Last edited by fanmail on Wed Mar 11, 2015 9:18 am, edited 1 time in total.

rickey29
Registered User
Posts: 259
Joined: Tue Apr 27, 2004 11:35 am
Location: Beijing, China
Contact:

Re: [DEV] Mobile phpBB 3

Post by rickey29 » Wed Mar 11, 2015 2:49 am

Hi fanmail,

I am blocked by the hash issue. The solution: https://github.com/ToddThomson/jQuery-M ... age-Widget is not suitable for our problem. I will do more digging in jQuery user community.

Sorry for the delay.

Rickey

Locked

Return to “[3.0.x] MODs in Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 29 guests