Page 6 of 12

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sat Jul 19, 2008 5:05 pm
by battye
You forgot to change the table prefix. Alter the "phpbb_" part to whatever your table prefix is.

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sun Jul 20, 2008 11:16 pm
by InternetMafia
Ok stupid question. I tried to install the following code using your method into my database.

Code: Select all

CREATE TABLE `phpbb_reputations` (
  `rep_id` mediumint(8) NOT NULL auto_increment,
  `rep_from` mediumint(8) NOT NULL,
  `rep_to` mediumint(8) NOT NULL,
  `rep_time` int(11) NOT NULL,
  `rep_post_id` mediumint(8) NOT NULL,
  `rep_point` int(11) NOT NULL,
  `rep_comment` mediumtext NOT NULL,
  `bbcode_uid` varchar(8) NOT NULL,
  `bbcode_bitfield` varchar(255) NOT NULL,
  `enable_bbcode` tinyint(1) unsigned NOT NULL,
  `enable_smilies` tinyint(1) unsigned NOT NULL,
  `enable_urls` tinyint(1) unsigned NOT NULL,
  PRIMARY KEY  (`rep_id`)
  ) CHARACTER SET `utf8` COLLATE `utf8_bin`;
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_reputation` INT( 11 ) NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_hide_reputation` TINYINT( 1 ) UNSIGNED NOT NULL DEFAULT '0';
ALTER TABLE `phpbb_groups` ADD `group_reputation_power` TINYINT( 4 ) NOT NULL DEFAULT '0';
INSERT INTO `phpbb_acl_options` (`auth_option`, `is_global`, `is_local`, `founder_only`) VALUES
('u_rp_give', 1, 0, 0),
('u_rp_view', 1, 0, 0),
('u_rp_disable', 1, 0, 0),
('u_rp_ignore', 1, 0, 0);
INSERT INTO `phpbb_config` (`config_name`, `config_value`) VALUES
('rp_block_per_points', '50'),
('rp_comment_max_chars', '255'),
('rp_display', '2'),
('rp_enable', '0'),
('rp_max_blocks', '10'),
('rp_max_power', '5'),
('rp_membership_days', '365'),
('rp_min_posts', '100'),
('rp_recent_points', '5'),
('rp_reg_bonus', '5'),
('rp_time_limitation', '12'),
('rp_total_posts', '500'),
('rp_user_spread', '10');
Everything looked like it installed normally. However now, when I go into the ACP everything is in brackets like such:
ACP_QUICK_ACCESS
ACP_MANAGE_USERS

ACP_GROUPS_MANAGE

ACP_MANAGE_FORUMS

ACP_MOD_LOGS

ACP_BOTS

ACP_PHP_INFO
Any ideas what I did wrong and how to fix it?

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sun Jul 20, 2008 11:30 pm
by Tripp
Looks like you messed up a language file.

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Mon Jul 21, 2008 2:34 am
by opalelement
make sure you have language/*/acp/common.php

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Thu Aug 07, 2008 3:53 pm
by jtryptophan
*mods delete please*

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sat Aug 09, 2008 2:33 pm
by ec1234
Hi again,

I took a chance and made some changes to the phpbb part. It said it accepted it, so now what remians is to see if the MOD is working. Sorry about that and thanx!



Hi,

I actually never used a dbase before phpbb and I am still completely green. Tried to do the Meta Tag Mod and managed the manual part apparently since everything is still running ..., but I have major problems undertsanding what to do with the mysql update. I follow th einstructions as given here, but get the error message that table ccc_ecforum.phpbb_config does not exist. But, teh forum is working so I assume there must be a table somewhere... :idea:

Can anyone please be charitable and let me know what to do? In my remaining MySQL infancy I have a feeling it is a matter of adding teh right name for te hdBase, but ... why am i even making guesses...

Thank you so much in advance!

Sincerely,

Therese

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sun Aug 10, 2008 9:46 pm
by opalelement
Your best bet would be to post in the modification topic, not here. This is simply to tell you how to do it.

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Wed Sep 10, 2008 10:26 pm
by .::big fan::.
I tried to upload it on my server but it didn't work as in it said page doesn't exist when I enter the URL, any idea of how I can it make it accessable?

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Thu Sep 11, 2008 10:57 am
by .::big fan::.
Question... When I have this code:

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value, is_dynamic) VALUES ('enable_abquestion', '0', '0');

Do I have to change "phpbb" to the name of my database or do I keep it the same? Thanks!!

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Thu Sep 11, 2008 12:58 pm
by opalelement
.::big fan::. wrote:Question... When I have this code:

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value, is_dynamic) VALUES ('enable_abquestion', '0', '0');

Do I have to change "phpbb" to the name of my database or do I keep it the same? Thanks!!
You have to change it, so if your tables for phpbb are like "phpbb_config" then it stays but if tehy are "my_board_config" then you change the query to "INSERT INTO my_board_config (conf..."

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sun Sep 14, 2008 1:23 pm
by fancyshoot
Hello,i have some questions here, this always happen when i change mySQL,
Error

SQL query:

INSERT INTO PHPBB_config( config_name, config_value )
VALUES (
'user_reminder_last_auto_run', '0'
);

MySQL said: Documentation
#1146 - Table '5c2003.phpbb_config' doesn't exist

i wanna to know what is my perfix instead for phpbb_ of
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('user_reminder_last_auto_run', '0');

this is my config file,
<?php
// phpBB 3.0.x auto-generated configuration file
// Do not change anything in this file!
$dbms = 'mysql';
$dbhost = '';
$dbport = '';
$dbname = '5c2003';
$dbuser = 'erer';
$dbpasswd = '***********';
$table_prefix = '5c2003forum';
$acm_type = 'file';
$load_extensions = '';

@define('PHPBB_INSTALLED', true);
// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);
?>
so what should i replace the phpbb_
i tried these but workless,
5c2003_
5c2003forum_
forum_
phpbb_
PHPBB_
myforum_

i really need your help :cry: !!!
hope can hear from you soon,thanks !

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Thu Sep 18, 2008 2:05 am
by jft91
Hello,

I recently tried putting this code into the sql database...

ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_rank2` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL ;
ALTER TABLE `phpbb_users` ADD `user_rank3` MEDIUMINT( 8 ) UNSIGNED DEFAULT '0' NOT NULL ;

But, after I hit go, I come up with this error.

#1146 - Table 'xxxxxx_pbb03.phpbb_users' doesn't exist

Is there something easy that I'm missing?

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Sun Oct 05, 2008 2:34 pm
by alienbabeltech
I am new to this.

I don't understand 2 things, which database to add it to and what to replace with what

Here's my forum http://alienbabeltech.com/abt/index.php

Here's the view in phpMyadmin

Image

I'm guessing i have to select abt, since my in my forum address its abt/index.php

another Q, this mod tells me to do this

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('amount_top_posters', '10');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_hours', '24');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_adm', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_mod', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_ids', '');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_hours', '0');
What do I have to replace in this and with what ?

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Mon Oct 06, 2008 8:03 am
by battye
wolf2009 wrote:I am new to this.

I don't understand 2 things, which database to add it to and what to replace with what

Here's my forum http://alienbabeltech.com/abt/index.php

Here's the view in phpMyadmin

Image

I'm guessing i have to select abt, since my in my forum address its abt/index.php

another Q, this mod tells me to do this

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('amount_top_posters', '10');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_hours', '24');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_adm', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_mod', '0');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_ids', '');
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('top_posters_excl_hours', '0');
What do I have to replace in this and with what ?
It won't be in "abt" as the 0 in brackets means that database is empty. I think it will most likely be _phpb1 as it has 62 tables with in it, so I'm thinking that must be the active database. (otherwise it might be _phpbb1)

You need to replace the instances of "phpbb" in your code to "phpb1", like changing:

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('amount_top_posters', '10');
To

Code: Select all

INSERT INTO phpb1_config (config_name, config_value) VALUES ('amount_top_posters', '10');

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Posted: Mon Oct 20, 2008 6:21 pm
by matt25
Can phpMyAdmin be used with SQLite?