[RC] phpBB Gallery 1.0.4 (including TS Gallery converter)

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment!
Anti-Spam Guide
Locked
User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by nickvergessen » Sat Aug 16, 2008 2:27 pm

Handyman´ is going to change this for the next version of the Cash MOD.
so far see:
http://www.flying-bits.org/viewtopic.php?f=27&t=592
No Support via PM

mapb_1990
Registered User
Posts: 78
Joined: Sat Apr 21, 2007 1:39 pm
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by mapb_1990 » Sat Aug 16, 2008 6:48 pm

you already is working.
Now I have another problem: In ACP the tab "MODS" began to fight evil. does not appear all links of the various mods.

http://tinypic.com/view.php?pic=k9b1o3&s=4
http://tinypic.com/view.php?pic=xgc4m&s=4
Image
Image

lazlo
Registered User
Posts: 6
Joined: Sat Jun 21, 2008 11:47 am

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by lazlo » Sat Aug 16, 2008 7:50 pm

lazlo wrote:But I still cannot figure out how to post pictures.
Cannot find a button to click on
do the points mentioned in the DIY-Instructions you didn't clear theme/template/imageset and cache yet

Nick
Can you give me some more detailed instructions how to go about that.
I just followed the instructions in the Install.txt file, there is no mention about clearing theme/template/imageset and cache
I am not sure if I do that from the Gallery or some other way.

Thanks

Lazlo

User avatar
FreakyBlue
Registered User
Posts: 331
Joined: Sun Jul 27, 2008 6:00 pm
Name: David Jansen
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by FreakyBlue » Sun Aug 17, 2008 6:55 am

mapb_1990 wrote:you already is working.
Now I have another problem: In ACP the tab "MODS" began to fight evil. does not appear all links of the various mods.
I had the same issue. I found out that this upgrade isn't working with the admanagament mod. The ACP got screwed up (links didn't show up and links from other mods dissapeared). I guess the same is causing your acp going evil: conflicts between this upgrade and other mods.
lazlo wrote:
lazlo wrote:But I still cannot figure out how to post pictures.
Cannot find a button to click on
do the points mentioned in the DIY-Instructions you didn't clear theme/template/imageset and cache yet

Nick
Can you give me some more detailed instructions how to go about that.
I just followed the instructions in the Install.txt file, there is no mention about clearing theme/template/imageset and cache
I am not sure if I do that from the Gallery or some other way.

Thanks

Lazlo
You can clear it in your acp under styles. If this isn't working, try this one. Worked for me :)
link: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p6650635
My music and tutorials -> https://youtube.com/gh0stwrit3rMusic/
Former phpBB Style and Mod Author -> https://www.phpbb.com/customise/db/auth ... tributions

mapb_1990
Registered User
Posts: 78
Joined: Sat Apr 21, 2007 1:39 pm
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by mapb_1990 » Sun Aug 17, 2008 12:09 pm

and how do I solve the problem?
Image
Image

User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by nickvergessen » Sun Aug 17, 2008 12:14 pm

just restore a backup of the phpbb_modules before the update and wait for the next version.
i think i will change the handle again
No Support via PM

lazlo
Registered User
Posts: 6
Joined: Sat Jun 21, 2008 11:47 am

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by lazlo » Sun Aug 17, 2008 12:18 pm

Lazlo[/quote]

You can clear it in your acp under styles. If this isn't working, try this one. Worked for me :)
link: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p6650635[/quote]

David

I do not have that part in my "gallery_album_body.html"

Here what it looks like.

As I mentioned previously I have no knowledge working with .php so give me a break with some detailed instructions
Thanks
Lazlo


<!-- INCLUDE overall_header.html -->

<!-- IF U_MCP --><div style="float: right;">[<a href="{U_MCP}">{L_MCP}</a>&nbsp;]</div><br clear="all" /><!-- ENDIF -->
<h2><a href="{U_VIEW_CAT}">{CAT_TITLE}</a></h2>

<table class="tablebg" cellspacing="1" width="100%">
<tr>
<td class="row1"><a href="{U_UPLOAD_PIC}"><span class="gen">{L_UPLOAD_PIC}</span></a>
<div style="float: right;">{PAGE_NUMBER}<!-- IF PAGINATION --> &bull; <span>{PAGINATION}</span><!-- ENDIF --></div></td>
</tr>
</table>
<br clear="all" />

<table class="tablebg" cellspacing="1" width="100%">
<tr>
<th align="center" colspan="{S_COLS}" nowrap="nowrap">{L_CATEGORY} - {CAT_TITLE}</th>
</tr>
<!-- BEGIN no_pics -->
<tr>
<td class="row1" align="center" height="50"><span class="gen">{L_NO_PICS}</span></td>
</tr>
<!-- END no_pics -->
<!-- BEGIN picrow -->
<tr>
<!-- BEGIN piccol -->
<td align="center" width="{S_COL_WIDTH}" class="row1"><span class="genmed"><a href="{picrow.piccol.U_PIC}" rel="lightbox" {TARGET_BLANK}><img src="{picrow.piccol.THUMBNAIL}" border="0" alt="{picrow.piccol.DESC}" title="{picrow.piccol.DESC}" vspace="10" /></a><br />
{picrow.piccol.APPROVAL}</span></td>
<!-- END piccol -->
<!-- BEGIN nopiccol -->
<td align="center" width="{S_COL_WIDTH}" class="row1"><span></span></td>
<!-- END nopiccol -->
</tr>
<tr>
<!-- BEGIN pic_detail -->
<td class="row2"><span class="gensmall"> {L_PIC_TITLE}: {picrow.pic_detail.TITLE}<br />
{L_POSTER}: {picrow.pic_detail.POSTER}<br />
{L_POSTED}: {picrow.pic_detail.TIME}<br />
{L_VIEW}: {picrow.pic_detail.VIEW}<br />
{picrow.pic_detail.RATING}
{picrow.pic_detail.COMMENTS}
{picrow.pic_detail.IP}
{picrow.pic_detail.EDIT} {picrow.pic_detail.DELETE} {picrow.pic_detail.LOCK} {picrow.pic_detail.MOVE} </span> </td>
<!-- END pic_detail -->
<!-- BEGIN picnodetail -->
<td class="row2"><span></span></td>
<!-- END picnodetail -->
</tr>
<!-- END picrow -->
<tr>
<td class="cat" colspan="{S_COLS}" align="center" height="28">
<span class="gensmall">{L_SELECT_SORT_METHOD}:
<select name="sort_method">
<option {SORT_TIME} value='pic_time'>{L_TIME}</option>
<option {SORT_PIC_TITLE} value='pic_title'>{L_PIC_TITLE}</option>
<option {SORT_USERNAME} value='username'>{L_USERNAME}</option>
<option {SORT_VIEW} value='pic_view_count'>{L_VIEW}</option>
{SORT_RATING_OPTION}
{SORT_COMMENTS_OPTION}
{SORT_NEW_COMMENT_OPTION}
</select>
{L_ORDER}:
<select name="sort_order">
<option {SORT_ASC} value='ASC'>{L_ASC}</option>
<option {SORT_DESC} value='DESC'>{L_DESC}</option>
</select>
<input type="submit" name="sort" value="{L_SORT}" class="button2" />
<div style="float: right;">{ALBUM_JUMPBOX}</div>
</td>
</tr>
</table>
<br clear="all" />

<table class="tablebg" cellspacing="1" width="100%">
<tr>
<td class="row1"><a href="{U_UPLOAD_PIC}"><span class="gen">{L_UPLOAD_PIC}</span></a>
<div style="float: right;">{PAGE_NUMBER}<!-- IF PAGINATION --> &bull; <span>{PAGINATION}</span><!-- ENDIF --></div></td>
</tr>
</table>
<br clear="all" />

<!-- IF S_DISPLAY_ONLINE_LIST -->
<table class="tablebg" width="100%" cellspacing="1">
<tr>
<td class="cat" colspan="2"><!-- IF U_VIEWONLINE --><h4><a href="{U_VIEWONLINE}">{L_WHO_IS_ONLINE}</a></h4><!-- ELSE --><h4>{L_WHO_IS_ONLINE}</h4><!-- ENDIF --></td>
</tr>
<tr>
<!-- IF LEGEND -->
<td class="row1" rowspan="2" align="center" valign="middle"><img src="{T_THEME_PATH}/images/whosonline.gif" alt="{L_WHO_IS_ONLINE}" /></td>
<!-- ELSE -->
<td class="row1" align="center" valign="middle"><img src="{T_THEME_PATH}/images/whosonline.gif" alt="{L_WHO_IS_ONLINE}" /></td>
<!-- ENDIF -->
<td class="row1" width="100%"><span class="genmed">{TOTAL_USERS_ONLINE} ({L_ONLINE_EXPLAIN})<br />{RECORD_USERS}<br /><br />{LOGGED_IN_USER_LIST}</span></td>
</tr>
<!-- IF LEGEND -->
<tr>
<td class="row1"><b class="gensmall">{L_LEGEND} :: {LEGEND}</b></td>
</tr>
<!-- ENDIF -->
<tr>
<td class="cat" colspan="{S_COLS}" height="1"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="1" height="1" /></td>
</tr>
</table>
<br clear="all" />
<!-- ENDIF -->

<table class="tablebg" width="100%" cellspacing="1">
<tr>
<td class="cat" colspan="2"><h4>{L_ALBUM_PERMISSIONS}</h4></td>
</tr>
<tr>
<td class="row1" align="right" valign="middle">{S_AUTH_LIST}</td>
</tr>
<tr>
<td class="cat" colspan="{S_COLS}" height="1"><img src="images/spacer.gif" alt="" width="1" height="1" /></td>
</tr>
</table>
<br clear="all" />


<!--table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0">
<tr>
<td valign="bottom" width="100%"><a class="maintitle" href="{U_VIEW_CAT}">{CAT_TITLE}</a><br />
<span class="gensmall"><b>{L_MODERATORS}: {MODERATORS}</b></span></td>
<td align="right" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="gensmall"><b>{PAGINATION}</b></span></td>
</tr>
</table>

<table width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" border="0">
<tr>
<td><a href="{U_UPLOAD_PIC}"><img src="{UPLOAD_PIC_IMG}" border="0" alt="{L_UPLOAD_PIC}" title="{L_UPLOAD_PIC}" /></a></td>
<td class="nav" width="100%"><span class="nav">&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href="{U_INDEX}" class="nav">{L_INDEX}</a> -> <a class="nav" href="{U_ALBUM}">{L_ALBUM}</a> -> <a class="nav" href="{U_VIEW_CAT}">{CAT_TITLE}</a></span></td>
<td align="right" valign="bottom" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu"><font color="red"><b>{WAITING}</b></font></span></td>
</tr>
</table-->

<!-- Please keep this little notice visible -->
<div class="copyright" align="center">Powered by <a href="http://phpbbgallery.ph.funpic.de">phpBB Gallery</a></div>
<br clear="all" />

<!-- INCLUDE overall_footer.html -->

User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by nickvergessen » Sun Aug 17, 2008 12:26 pm

lazlo wrote:I do not have that part in my "gallery_album_body.html"
your file seems to be < 0.2.0
No Support via PM

mapb_1990
Registered User
Posts: 78
Joined: Sat Apr 21, 2007 1:39 pm
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by mapb_1990 » Sun Aug 17, 2008 4:02 pm

lol. thanks.
but have one more problem.
when I open the page of the image, appears to me a blank page.
Example: http://anime-land.org/phpBB3/gallery/im ... mage_id=14
Image
Image

User avatar
FreakyBlue
Registered User
Posts: 331
Joined: Sun Jul 27, 2008 6:00 pm
Name: David Jansen
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by FreakyBlue » Sun Aug 17, 2008 4:02 pm

You've made me a very happy man with this upgrade. After testing it at my testforum i've managed it to install the new version in 5 minutes at my live forum. And it works and looks good! You're a genius. Compliments again! And nice work with the posting.php problem. The solution works like a charm!

I've translated the calender.php in dutch. Will translate the other files in dutch this week. Plz let me know how i can give you these translations.
My music and tutorials -> https://youtube.com/gh0stwrit3rMusic/
Former phpBB Style and Mod Author -> https://www.phpbb.com/customise/db/auth ... tributions

User avatar
Sunka
Registered User
Posts: 566
Joined: Wed Mar 26, 2008 2:48 pm
Location: Croatia, Zvoneca

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by Sunka » Mon Aug 18, 2008 12:50 am

nickvergessen wrote:The Version 0.4.0-RC1 supports HighSlide Attachment & IMG MOD by stokerpiller on default.
you just need to do two little changes on your overall_header.html:

find:

Code: Select all
<script type="text/javascript" src="highslide/highslide-full.js"></script>


replace with:

Code: Select all
<script type="text/javascript" src="{ROOT_PATH}highslide/highslide-full.js"></script>


find:

Code: Select all
hs.graphicsDir = 'highslide/graphics/';


replace with:

Code: Select all
hs.graphicsDir = '{ROOT_PATH}highslide/graphics/';



stokerpiller said he will fix it with 1.0.7
But, HighSlide Attachment & IMG MOD v1.0.7 have this:

Code: Select all

<script type="text/javascript" src="{T_THEME_PATH}/highslide/highslide-full.js"></script>

Code: Select all

hs.graphicsDir = '{T_THEME_PATH}/highslide/graphics/'; 
What to do?
I have some pictures that are very wide, it is nightmare when you open it

bstat
Registered User
Posts: 3
Joined: Mon Aug 18, 2008 6:52 am

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by bstat » Mon Aug 18, 2008 7:34 am

Hello,
First of all, sorry for my poor english, I will do my best !

For me, all is OK, but there are two or three problems :
  • All actions in mcp when I look image details are inactive.
    I can not approve, lock or delete an image.
    I can act on image, but not if I am in detail view, just if I am in "global" view (for exemple, in mode=queue_approved&album_id=x, I can delete a selected image, but in mode=queue_details&album_id=x&option_id=y I can not do anything).
    I've confirmation message ("do you really want...") but nothing happens after.
  • I never found any option in admin panel to deactivate the two add-on "last images" and "random image"...
    I deactivate its in source code directly, not always fun...
  • I don't understand what is the goal of locked image (sorry ;-) ).
But you mod is a really good job and I will be happy to use it on my public forum when this few details will be corrected.

For you information, my testing forum is a phpBB 3.0.1 and I'm using your RC1 version on subsilver2 style.

Oh, last thing, a french translation can be sent, just send me an MP if you are interested.

lazlo
Registered User
Posts: 6
Joined: Sat Jun 21, 2008 11:47 am

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by lazlo » Mon Aug 18, 2008 11:26 am

nickvergessen wrote:
lazlo wrote:I do not have that part in my "gallery_album_body.html"
your file seems to be < 0.2.0
Thanks Nick

I found the most recent version :oops:

Have done the changes to all the files without any problem minus the first three changes to the :

includes/session.php

Couldn't find the lines to change.

Thanks for your help

The Crash
Registered User
Posts: 115
Joined: Wed Mar 19, 2008 6:39 am

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by The Crash » Tue Aug 19, 2008 8:38 am

Good day..
when I tried to Import Images from ACP folloinw error occurs
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_gallery.php on line 161: opendir(C:/2) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_gallery.php on line 163: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_gallery.php on line 170: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource
also the path is true , so what is problem?
It takes hard work to stay on...Top.

User avatar
nickvergessen
Former Team Member
Posts: 4397
Joined: Mon Apr 30, 2007 5:33 pm
Location: Stuttgart, Germany
Name: Joas Schilling
Contact:

Re: [Beta] phpBB Gallery 0.4.0-RC1

Post by nickvergessen » Wed Aug 20, 2008 7:47 am

Sunka wrote:But, HighSlide Attachment & IMG MOD v1.0.7 have this:

Code: Select all

<script type="text/javascript" src="{T_THEME_PATH}/highslide/highslide-full.js"></script>

Code: Select all

hs.graphicsDir = '{T_THEME_PATH}/highslide/graphics/'; 
What to do?
I have some pictures that are very wide, it is nightmare when you open it
gallery/includes/common.php
find:

Code: Select all

	'S_GALLERY_HIGHSLIDE_JS' => file_exists($phpbb_root_path . 'highslide/highslide-full.js'),
replace with:

Code: Select all

	'S_GALLERY_HIGHSLIDE_JS' => file_exists($phpbb_root_path . 'styles/' . $user->theme['template_path'] . '/theme/highslide/highslide-full.js'),

@lazlo: just skip the changes on the session. (you might have to update phpbb itself to find these lines)

@The Crash: Please update your Version to the newest

bstat: i'll have a look at this, which template are you using?
No Support via PM

Locked

Return to “[3.0.x] MODs in Development”