Automatic thumbnails on index

Looking for a MOD? Have a MOD request? Post here for help. (Note: This forum is community supported; phpBB does not have official MOD authors)
Ideas Centre
Locked
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

I just installed:
[DEV] First Topic [img] on Forum Index v.0.0.2 (released)

I'm usingas the style: AcidTech (color lime).

AcidTech is based on the subsilver2 template
So I did only install the canges in viewforum.php and viewforum_body.html of the Acidtech style.
(Not in prosilver and subsilver)

No errors occurs, but I don't see the thumbs in the forum index?

What did I do wrong?

What means:

// enter here the forum id's to thumbing (7,8,9)??

I didnt change anything in: $affected_thumb_ids = array(7,8)?

I don't have error messages also. So I do think the installation is allright, but I do expect that
$affected_thumbs_ids = false??

Before running my site I emptied the cache and refreshed the page.

No results so ever?

Please help
dkdkdkdk
Registered User
Posts: 81
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:22 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by dkdkdkdk »

canedje wrote: What means:

I didnt change anything in: $affected_thumb_ids = array(7,8)?
There you have to write the number of forum(s), where the thumbs will be displayed then.
Here http://www.natuurshot.nl/forumbb3/viewforum.php?f=6 it will be 6.
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

Thnks for the quick respons.

I entered In in: $affected_thumb_ids = array(6,7)?


Now next error occurs:

Fatal error: Cannot redeclare class simpleresize in /usr/home/deb28194/domains/natuurshot.nl/public_html/forumbb3/thumb_resize.php on line 10

What does that means?
dkdkdkdk
Registered User
Posts: 81
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:22 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by dkdkdkdk »

EDIT: Take a look through FTP in the folder images/viewforum_thumbs if there are any *.jpg files - theese are the thumbs. ...just for control that the folder viewforum_thumbs is writable
Fatal error:

try to change in viewforum.php this

Code: Select all

if (!function_exists('simpleresize')) {
include($phpbb_root_path . 'thumb_resize.' . $phpEx);}
for this

Code: Select all

include_once($phpbb_root_path . 'thumb_resize.' . $phpEx);
Last edited by dkdkdkdk on Tue Jan 19, 2010 1:00 pm, edited 1 time in total.
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

Yes there are jpg files in the directory viewforum_thumbs.

I changed the line you mentioned.
No error occurs, but also no thumbs.

EDIT: sorry, forgotten to empty the cache!
Now I do see the thumbs!!! :mrgreen:
dkdkdkdk
Registered User
Posts: 81
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:22 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by dkdkdkdk »

Here you go! :D
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

Thnks very much
I'm happy.

Wow very nice.

Some people are adding a picture by an attachment.
Is it possible to add to this mod that it shows the first attachement if there is an attachment instead of an image?
dkdkdkdk
Registered User
Posts: 81
Joined: Tue Jun 30, 2009 7:22 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by dkdkdkdk »

For now, you can only have the
First Topic [img] on Forum Index v.0.0.2
or
First Topic [attachments] on Forum Index v.0.0.2

I´m waiting for their combination too :)

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p11758695
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

Ok, thnks again.

I'm allready very happy now :D
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

I'm very happy with this MOD.
There only one strange thing happens:

If the first image in a topic is an smilie, it shows an smilie, instead of the real picture.
Is there a modification for that?
User avatar
4_seven
I've Been Banned!
Posts: 5155
Joined: Wed Apr 30, 2008 1:41 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by 4_seven »

an image is an image is an image ;)
there is a way to regress board-smilie-images from this, but it's an inperformant way :!:
Current Mods | Mod Base | php(BB) programming | No help via PM
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

This is working almost perfect.

Some times a picture is not shown as thumb, but as an red cross.
I did look in viewforum_thumbs. The picture is available and if I open it, you see the right picture.

Where is the red cross coming from?
Is it the name with spaces in it?
This thumbname copied from viewforum_thumbs displays as an red cross: _IMG_3249schapen%20in%20de%20sneeuw.jpg
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

4_seven wrote:an image is an image is an image ;)
there is a way to regress board-smilie-images from this, but it's an inperformant way :!:
I'm wondering what it is?
User avatar
4_seven
I've Been Banned!
Posts: 5155
Joined: Wed Apr 30, 2008 1:41 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by 4_seven »

wonder about what?
sorry, dont understand right :idea:
Current Mods | Mod Base | php(BB) programming | No help via PM
canedje
Registered User
Posts: 43
Joined: Tue Jan 19, 2010 6:15 am

Re: Automatic thumbnails on index

Post by canedje »

I like to know what the "inperformant way " means?


Do you also know an answer on this?
This is working almost perfect.

Some times a picture is not shown as thumb, but as an red cross.
I did look in viewforum_thumbs. The picture is available and if I open it, you see the right picture.

Where is the red cross coming from?
Is it the name with spaces in it?
This thumbname copied from viewforum_thumbs displays as an red cross: _IMG_3249schapen%20in%20de%20sneeuw.jpg
This one is also not showing as an thumb: http://www.fcs-model-technologie.nl/Gal ... pecht3.jpg (Also with a space in it (%20)


EDIT: Yes, I'm sure now. If the picture name containing a space(%20 in the name), it will not be showed as a thumb! I renamed an picture with a space in it, in a new name without a space. Then it shows up as a thumb.

Is there a solution for this problem?
Locked

Return to “[3.0.x] MOD Requests”