[How To] Modify prosilver's header

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.0.
Scam Warning
Locked
okwi
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Jan 31, 2008 1:17 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by okwi »

ooopppsss my bad .. the only cache im clearing is the templates :( .. im sorry :) .. tnx for your time .. and by the way your tutorial is very helpfull :D .. many tnx mate ;)
okwi
Registered User
Posts: 15
Joined: Thu Jan 31, 2008 1:17 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by okwi »

this maybe an off topic but i just want to share a website that make an image have a rounded edge ..

Code: Select all

http://www.roundpic.com/
;) tnx for the help ;)
sayli
Registered User
Posts: 37
Joined: Mon Jun 13, 2005 2:30 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by sayli »

Excuse me for asking a simple question (i'm not very familiar in modifying the forum).
For customising my header image, if i don't want to have the header image to be repeated, what is the width should I make for the image in order to have it display properly as header for different screen sizes? (I don't want to fix the forum width size)
Should I make the image with very large width so that it will only show a part of it in the header?
Does it make sense?
What is the original width of the header on 1028 screen?
Doskono
Registered User
Posts: 54
Joined: Wed Oct 31, 2007 11:42 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Doskono »

How can I change the normal header into my websites CSS header?

Where do I put the extra stylesheet?


Thanks
Kingster
Registered User
Posts: 53
Joined: Wed Dec 26, 2007 6:15 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Kingster »

Do the images have to be a certian size that goes in the header like 640x480 or what because the one I made is to big....http://www.kingmotorsportsracing.net/phpBB3/ take a look at the site. and thanks for any help I may get....
SPORTiana
Registered User
Posts: 9
Joined: Tue Sep 04, 2007 7:40 pm
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by SPORTiana »

How to change the color of "Site name" and "Site description"? Whatever I tried to change through ACP-Styles-Theme-ProSilver-Edit or by changing colors in colours.css, no change of colour is evident.

This is link to my Sport Forum and I'd like to change the color of text next to the logo.
User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

sayli wrote:Excuse me for asking a simple question (i'm not very familiar in modifying the forum).
For customising my header image, if i don't want to have the header image to be repeated, what is the width should I make for the image in order to have it display properly as header for different screen sizes? (I don't want to fix the forum width size)
Should I make the image with very large width so that it will only show a part of it in the header?
Does it make sense?
What is the original width of the header on 1028 screen?
You can add something similar to .headerbar, which will center the image and not repeat it.

Code: Select all

background-repeat: no-repeat;
background-position: center;
Doskono wrote:How can I change the normal header into my websites CSS header?

Where do I put the extra stylesheet?
Add something similar to this in stylesheet.css:

Code: Select all

@import url("http://www.yoursite.com/style.css");
Then just change the URL to the stylesheet and refresh your theme in the ACP under the styles tab.
Kingster wrote:Do the images have to be a certian size that goes in the header like 640x480 or what because the one I made is to big....http://www.kingmotorsportsracing.net/phpBB3/ take a look at the site. and thanks for any help I may get....
A simple fix for your board would be the following.
Open overall_header.html and find:

Code: Select all

<div style="height: 90px ;">
Replace with:

Code: Select all

<div style="height: 115px ;">
Open colours.css and find:

Code: Select all

.headerbar {
	background-color: #12A3EB;
	background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/galleryhead.jpg");
	color: #FFFFFF; 


}
Replace with:

Code: Select all

.headerbar {
	background-color: #000000;
	background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/galleryhead.jpg");
	color: #FFFFFF; 
   background-position: center;
   background-repeat: no-repeat;
}
SPORTiana wrote:How to change the color of "Site name" and "Site description"? Whatever I tried to change through ACP-Styles-Theme-ProSilver-Edit or by changing colors in colours.css, no change of colour is evident.

This is link to my Sport Forum and I'd like to change the color of text next to the logo.
Edit the following in colours.css:

Code: Select all

.headerbar {
	background-color: #12A3EB;
	background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/bg_header.gif");
	color: #FFFFFF;
}
In common.css, find:

Code: Select all

#site-description h1 {
	margin-right: 0;
}
Replace with:

Code: Select all

#site-description h1 {
	margin-right: 0;
	color: #FFFFFF;
}
After that, refresh your theme in the ACP.
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.
Kyle D.
Registered User
Posts: 56
Joined: Sun Jan 27, 2008 9:43 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Kyle D. »

i am having problems getting my header image to stretch to fit the progrey template. here is a link to my site. any ideas?

http://www.jeepertalk.com

thanks
-Kyle
User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

What you're asking isn't possible because you can't stretch a background image. The closest that you will get is by using an image as already instructed by bagheadinc.
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.
jmalonear
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Feb 06, 2008 11:24 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by jmalonear »

I followed your steps on putting the random header on my page....I have refreshed several times and cannot notice any change whatsoever in my page http://www.neaclassifieds.com can you help me?
jmalonear
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Feb 06, 2008 11:24 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by jmalonear »

Actually...I think I done it wrong....what I am wanting to do is keep the search bar and everything else...I just want to put a banner ad underneath the header.....someplace to showcase other businesses.
monkeymaker
Registered User
Posts: 138
Joined: Tue Jul 24, 2007 1:00 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by monkeymaker »

Great tut. I wiped out the header search box per the instructions. Now how do I add a search link to the navbar just like it is here on the phpbb support forums?
Thanks to everyone who has helped me thus far, and to all those who will in the future because I know I'll need it! :D

To see how my forum has progressed, check it out: http://www.BrentwoodConnect.com.
User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

Take a look at my reply to the second quote in this post: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p3728355
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.
monkeymaker
Registered User
Posts: 138
Joined: Tue Jul 24, 2007 1:00 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by monkeymaker »

prototech wrote:Take a look at my reply to the second quote in this post: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p3728355
Sweet! Thanx again!
Thanks to everyone who has helped me thus far, and to all those who will in the future because I know I'll need it! :D

To see how my forum has progressed, check it out: http://www.BrentwoodConnect.com.
yossa
Registered User
Posts: 8
Joined: Sun Sep 21, 2003 10:47 pm
Location: Poland
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by yossa »

Hello, if anyone would be able to help me, I'd much appreciate it.

I have a setup of both phpBB3 and mediawiki and I wanted to modify the header as pictured below.
Image
Basically creating a sort of tabbed look to the site. Sadly I'm not too much into the div based styling and all I managed to do was to set the width of logo section of the forum to 50% and then duplicate it in a way that made it display below the first logo section, when I want it to display next to eachother.

Thank you for any help.
I'm a cow
Mars is red
Go on buddy
Eat my Head
Locked

Return to “[3.0.x] Styles Support & Discussion”