[How To] Modify prosilver's header

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.0.
Scam Warning
DadsWhoDiaper
Registered User
Posts: 10
Joined: Wed Jul 23, 2014 3:29 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by DadsWhoDiaper » Fri Aug 08, 2014 3:20 am

Ok, i'm back to trying to change my header but i'm having no luck.

I added my image "Forum_Banner.Gif" as instructed plus all the other steps and have had no luck. Any tips i'm missing (sorry for not reading all 133 pages).


the site is www.dadswhodiaper.com/Forum

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 63196
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Lumpy Burgertushie » Fri Aug 08, 2014 4:00 am

after making changes you have to go to the admin panel and refresh the style components.

admin panel
styles tab,
on the left, click on templates,
on the right, click on refresh for your style
on the left, click on theme
on the right click on refresh for your style
on the left, click on imageset
on the right, click on refresh for your style.

then go back to the index and refresh your browser. shift/reload or control f5 etc.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.
Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

New phpbb 3.0 support site

DadsWhoDiaper
Registered User
Posts: 10
Joined: Wed Jul 23, 2014 3:29 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by DadsWhoDiaper » Fri Aug 08, 2014 3:28 pm

Big thank you to everyone you helped me get my banner up on my forum


http://www.dadswhodiaper.com/Forum

next questions...please.

1) How do i remove the tag line in the upper left?

2) How do i add a url tag to the header (take me back the main homepage)


i'm getting people saying the header is cut off on their screen, is it cut off for you?

User avatar
judgedredd
Registered User
Posts: 33
Joined: Mon Mar 10, 2014 4:58 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by judgedredd » Fri Aug 08, 2014 4:04 pm

Header cuts off at the right.
dads-ss.jpg
dads-ss.jpg (44.41 KiB) Viewed 1512 times
You need to rework the original image. If you make the length shorter the height will change. If you squeeze it into the space it will distort the text. So the image needs to be reworked. Take the height and width measurements of the header and use that as your canvas size.

If you can tell me what that bit says and what font it is I can do it in a few minutes.

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50714
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Brf » Fri Aug 08, 2014 4:15 pm

judgedredd wrote:Header cuts off at the right.
That depends on how wide your window is. it looks fine at 1680.

DadsWhoDiaper
Registered User
Posts: 10
Joined: Wed Jul 23, 2014 3:29 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by DadsWhoDiaper » Fri Aug 08, 2014 4:16 pm

my banner size is currently 1533 x 129 px. What size should it be?

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50714
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Brf » Fri Aug 08, 2014 4:21 pm

You probably will not have too many users with that wide a monitor. Most of the widescreens are still 1440 and the standards are 1280.

DadsWhoDiaper
Registered User
Posts: 10
Joined: Wed Jul 23, 2014 3:29 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by DadsWhoDiaper » Fri Aug 08, 2014 4:23 pm

Brf wrote:You probably will not have too many users with that wide a monitor. Most of the widescreens are still 1440 and the standards are 1280.
So we're thinking the new banner should be 1280 x 129px?

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50714
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Brf » Fri Aug 08, 2014 4:45 pm

No. You have 20px of padding on either side, so you have to account for that too.

DadsWhoDiaper
Registered User
Posts: 10
Joined: Wed Jul 23, 2014 3:29 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by DadsWhoDiaper » Fri Aug 08, 2014 6:42 pm

I think I need another person to check the site.

www.dadswhodiaper.com/Forum

The new banner (1240x130) has stretched on my screen.

I don't know if it looks fine on smaller screens and just messed up on mine. Cant I just center the banner and have it smaller or largest based on the screen size?

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50714
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Brf » Fri Aug 08, 2014 6:48 pm

It looks grainy. Resizing like that does not work with big pixel sizes. It is also x-repeating. If you are using a background image, you need to turn off the repeat.style="background-repeat: no-repeat"

User avatar
judgedredd
Registered User
Posts: 33
Joined: Mon Mar 10, 2014 4:58 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by judgedredd » Fri Aug 08, 2014 8:47 pm

It looks great now.

DadsWhoDiaper
Registered User
Posts: 10
Joined: Wed Jul 23, 2014 3:29 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by DadsWhoDiaper » Sat Aug 09, 2014 3:33 am

You guys are the best, I owe many of you a beer. The forum already looks 1000x time better. Only thing left on my check list is make the banner a click through back to my main site instead of the Forum home *** (and change "Board index" to "Home"). I'm looking at the start of this thread now and the instructions are confusing. I'll keep reading through the years and I'm sure the answer will be in there somewhere.

-Paul


**** I found on page 21 the comment about changing U_INDEX to your URL when I do that I just get http://www.dadswhodiaper.com/Forum/%7BD ... per.com%7D

instead or just

www.dadswhodiaper.com

User avatar
Rahber
Style Customisations
Style Customisations
Posts: 2706
Joined: Tue Feb 12, 2008 3:39 pm
Location: Pakistan
Name: Rahber
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Rahber » Thu Aug 21, 2014 11:45 pm

DadsWhoDiaper wrote:You guys are the best, I owe many of you a beer. The forum already looks 1000x time better. Only thing left on my check list is make the banner a click through back to my main site instead of the Forum home *** (and change "Board index" to "Home"). I'm looking at the start of this thread now and the instructions are confusing. I'll keep reading through the years and I'm sure the answer will be in there somewhere.

-Paul


**** I found on page 21 the comment about changing U_INDEX to your URL when I do that I just get http://www.dadswhodiaper.com/Forum/%7BD ... per.com%7D

instead or just

http://www.dadswhodiaper.com
You need to write full link i.e http://www.dadswhodiaper.com

If you can show us the change you made on the site we can exactly guide you.
twitter : @Rahber | For Custom Style Hire Me

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 63196
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Lumpy Burgertushie » Fri Aug 22, 2014 1:44 am

wherever it is that you changed the link you left the brackets in.

it should be

Code: Select all

<a href="http://whatever.com/whatever">Home</a>
or similar, notice the curly brackets are not there.


robert
I am available for custom work on a donation basis. Please send me a PM with your needs.
Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

New phpbb 3.0 support site

Locked

Return to “[3.0.x] Styles Support & Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests

cron