[How To] Modify prosilver's header

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.0.
Scam Warning
Locked
User avatar
sixtvs
Registered User
Posts: 215
Joined: Thu Feb 14, 2008 8:39 am
Location: Virginia Beach, VA
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by sixtvs »

Prototech,

Thank you for all the help thus far that you have given. Here is what it looks like now:

Image

Some members want a state flag added to the left of it, is that possible? And if it is, how do I go about doing it?
People sleep peacefully at night only because rough men stand ready to fight for them!

IsaacHeng
Registered User
Posts: 4
Joined: Fri Mar 07, 2008 5:30 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by IsaacHeng »

Hi, i want to thank you for your excellent guide to changing the header. I read through the 17 pages of this post and other related post but am still no closer to finding the solution.

(1) BEFORE the change of header, i managed to upload my logo successfully.

(2) AFTER the change of header, my logo disappeared. The site name remained at the same fixed position. The site description moved flushed against the left.

Questions:

(2a) how do i get back my logo?
.......i edited SITE_LOGO to the name of my logo - doesn't work
.......i changed the logo using ACP. From the ACP it gives out the correct logo. But from the actual site, the PHPBB logo remains.
.......in both i purged the cached, and refresh the cache for template, theme and imageset.

(2b) how can i move the site description a bit more to the right and the site name a bit more to the left? (assuming that no logo is used).

Thank you....

los-norway
Registered User
Posts: 14
Joined: Wed Jan 23, 2008 9:28 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by los-norway »

Thanks for this guide,i only have one question.

What would be the best width for a picture if i first do like this ?

Thanks :)

User avatar
anybloodyid
Registered User
Posts: 276
Joined: Thu Mar 06, 2008 7:24 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by anybloodyid »

Protec
Thanks for a well detailed explanation, I think it should be made in to a sticky.

User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

It seems like you almost have it fixed?
Open overall_header.html and find:

Code: Select all

					<a href="{U_SEARCH}" title="{L_SEARCH_ADV_EXPLAIN}">{L_SEARCH_ADV}</a> {S_SEARCH_HIDDEN_FIELDS}
				</fieldset>
				</form>
			</div>
		<!-- ENDIF -->
After, add:

Code: Select all

</div>
sixtvs wrote: Problem now, is that the logo is repeating itself. Also, how could put a username, password and login button at the circled areas above?
I'll get back to you on the login form as I don't have time to look into it at the moment.
Inky wrote:I have included a custom hyperlinked banner and it shows, but the site name/description is pushed underneath. I've looked around, but couldn't find a solution. I'm a novice. Site is http://www.allthesebooks.com. Can someone help me? Thank you.
In common.css, find:

Code: Select all

#site-description {
	float: left;
	width: 70%;
}
Replace with:

Code: Select all

#site-description {
	float: left;
	width: 100%;
}
maheshk wrote:Hi there,

I am getting one problem to set up forum on my site. I am not able to replace header image as per your suggestions, I am using phpBB 3.0 version and Prosilver theme.

Please help me I am solving this error from last 3 days until I am don't have success. :?
Did you refresh the theme? Can you post a link to your board?
HishamAbu wrote: However only about 75% (from left to right) of the header is clickable. Is it possible to make the whole thing clickable? Thanks in advance for your help prototech, it's greatly appreciated.
Change the width for .site-description in common.css to 100%.
kabukiboy wrote:i have a couple of quick easy questions (that maybe answered somewhere on this site already!)

here's my site currently:

http://www.tenzenmen.com/phpBB3/index.php

i need to stretch my logo and also i want to centre the header text so it looks more like my original phpBB2 site here:

http://www.tenzenmen.com/phpBB2/index.php

and whilst i'm thinking about text - is there anyway to force ALL text (across the whole forum) to lowercase

cheers
shaun/tenzenmen
I'm not exactly sure what you mean by stretching the logo. I'll get back to you tomorrow on the centering the header text.
As for forcing all text to lowercase, in common.css, find:

Code: Select all

html {
	font-size: 100%;
	/* Always show a scrollbar for short pages - stops the jump when the scrollbar appears. non-IE browsers */
	height: 100%;
	margin-bottom: 1px;
}
Replace with:

Code: Select all

html {
	font-size: 100%;
	/* Always show a scrollbar for short pages - stops the jump when the scrollbar appears. non-IE browsers */
	height: 100%;
	margin-bottom: 1px;
	text-transform: lowercase !important;
}
In common.css and content.css, find (appears twice in common and three times in content):

Code: Select all

	text-transform: uppercase;
Replace with:

Code: Select all

	text-transform: lowercase;
Kauser wrote:what is the problem with my forum, i do every thing that you mention in first page
Post a link to your board so that I can look into it. ;)
sixtvs wrote:Some members want a state flag added to the left of it, is that possible? And if it is, how do I go about doing it?
It's possible, I just need to take a look at some of your code - can you post a link to your board?
IsaacHeng wrote:Hi, i want to thank you for your excellent guide to changing the header. I read through the 17 pages of this post and other related post but am still no closer to finding the solution....
Can you post a link to your board?
los-norway wrote: What would be the best width for a picture if i first do like this ?
It should be a bit more than 40px less than the width of #wrap.
anybloodyid wrote:Protec
Thanks for a well detailed explanation, I think it should be made in to a sticky.
Thanks, it's always nice to hear some appreciation. :D
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.

los-norway
Registered User
Posts: 14
Joined: Wed Jan 23, 2008 9:28 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by los-norway »

Thanks for your answer.Then i,ll give it a try :)

tbyt
Registered User
Posts: 1
Joined: Fri Mar 14, 2008 1:21 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by tbyt »

I would like to thank prototech and ThunderCrew bigtime for explaining again and again. I've read all 17 pages and found solutions for each problem I've encountered so far.

I'm not done yet with my board, still have to change the colors from the tables, buttons etc... But so far it went well thanks to you guys.

A sneak preview from what i've done so far :-)

http://www.golm.nl/pics/preview.JPG

tbyt

ruffneck119
Registered User
Posts: 3
Joined: Mon Mar 17, 2008 5:46 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by ruffneck119 »

Hello I am new to phpbb but I know my CSS and other stuff. I changed the style sheet but i cannot get the dang background to change on this theme!

http://www.bestapplianceforum.com/

I changed the style sheet and everything can anyone help?

PS: I will even give some admin access if you think you can change it real fast.

Colours.css

html, body {
color: #536482;
background-color: #5f77a1;
background-image: url("{T_THEME_PATH}/images/back.png");
}

319
Registered User
Posts: 144
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:47 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by 319 »

How to split header?

User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

ruffneck119 wrote:Hello I am new to phpbb but I know my CSS and other stuff. I changed the style sheet but i cannot get the dang background to change on this theme!
Make sure to refresh your theme (ACP => Styles => Style Components => Themes).
ruffneck119 wrote:PS: I will even give some admin access if you think you can change it real fast.
I would not recommend giving admin access to a stranger, even if you're that desperate for help. ;)
319 wrote:How to split header?
Split the header in what way?
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.

319
Registered User
Posts: 144
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:47 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by 319 »

prototech wrote:
319 wrote:How to split header?
Split the header in what way?
Like this, I want to one header instead two, but when I cut off in overal_header.html <span>... then I see a circle in the right side or the incorrectly dispays when I cut off in overal_header.html <span>... for this circle

Image

User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

Can you post a link to your board so that I can take a look at your code?
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.

319
Registered User
Posts: 144
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:47 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by 319 »

prototech wrote:Can you post a link to your board so that I can take a look at your code?
I have simple Prosilver style.

:arrow: http://www.metal.by/

madaros
Registered User
Posts: 9
Joined: Fri Mar 21, 2008 3:43 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by madaros »

how can i put the image to centre like the whole forum ??
and I want to have only few px space between this image and the blue field with BOARD INDEX,FAQ,MEMBERS....

can somebody help me ?? Ive done a lot alone from instructions here,but I dont know where to find and set the position of the image... :(

http://madaros.ic.cz/root/forum3/

User avatar
bagheadinc
Registered User
Posts: 174
Joined: Sun Feb 03, 2008 5:17 pm
Location: Fruitland, MD
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by bagheadinc »

It looks like it's getting pushed over by the header margins, try taking this line of code...

Code: Select all

<a href="./index.php?sid=3072c7671e2d1b529b02267a249b6b9b" title="Obsah fóra" id="logo"><img src="./styles/prosilver/imageset/site_logo.gif" width="762" height="84" alt="" title="" /></a>
And moving it just above <div id="page-header">
"Well-timed silence hath more eloquence than speech." - Martin Fraquhar Tupper

Locked

Return to “[3.0.x] Styles Support & Discussion”