[How To] Modify prosilver's header

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.0.
Get Involved
Locked
chevall
Registered User
Posts: 22
Joined: Thu Mar 20, 2008 6:07 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by chevall »

I dont know if this question as been answered, but i'll make it again:

How can i Change the size and colour os Header Tittles?

Thank You for your Help! :P

User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

jtryptophan wrote:How would I put a link to a Chat room on my header beside FAQ, Search, Login?
Take a look at my reply to the second quote in this post: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p3728355
chevall wrote:How can i Change the size and colour os Header Tittles?
Do you mean the site name and description?
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.

319
Registered User
Posts: 144
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:47 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by 319 »

Help to do like on the screen:

Image

User avatar
jtryptophan
Registered User
Posts: 299
Joined: Wed Apr 09, 2008 5:38 pm
Location: Baltimore, MD
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by jtryptophan »

Hello, I need to completely remove the header logo. Is this possible? Thanks in advance.

User avatar
*Christian*
I've Been Banned!
Posts: 884
Joined: Sat Nov 03, 2007 1:35 pm
Location: Location, Location.

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by *Christian* »

jtryptophan wrote:Hello, I need to completely remove the header logo. Is this possible? Thanks in advance.
prototech wrote:2. Remove Site Logo
Open styles/prosilver/template/overall_header.html
Find, and remove:

Code: Select all

<a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
Proud owner of Bertie 3.0
:: No support via PM or IM ::

User avatar
jtryptophan
Registered User
Posts: 299
Joined: Wed Apr 09, 2008 5:38 pm
Location: Baltimore, MD
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by jtryptophan »

Thank you for responding. All that did was remove the link I had connected to the logo. It did not erase the logo and move the board up. Please help. This is what I removed.

<a href="http://www.mobwarsforum.com/index.php" title="{L_INDEX}" id="header-link">Index</a>

Thanks again.

User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

319 wrote:Help to do like on the screen:

Image
Add the code for the image after the following in overall_header.html:

Code: Select all

<p style="display: none;"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.

AroundTheWorld
Registered User
Posts: 2
Joined: Wed Apr 23, 2008 12:35 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by AroundTheWorld »

Thank you for these instructions... It helped a lot...

I followed them the best I could, but ran into a hitch.

My header is displaying twice (well, once and a half) - rather than just once in the center.

http://www.selfstoragestartup.com/forum

How can I solve that? solved... but keep reading... more problems!

And... please use little words - - - I am a COMPLETE newbie!

Thanks!

EDIT: I was able to solve that by searching back on the thread, but now I have a new problem:

1) The banner is not centered on the top.

Thanks! (remember... little words)
Last edited by AroundTheWorld on Wed Apr 23, 2008 7:19 pm, edited 3 times in total.

burntees
Registered User
Posts: 17
Joined: Mon Apr 14, 2008 3:23 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by burntees »

AroundTheWorld wrote:Thank you for these instructions... It helped a lot...

I followed them the best I could, but ran into a hitch.

My header is displaying twice (well, once and a half) - rather than just once in the center.

http://www.selfstoragestartup.com/forum

How can I solve that?

And... please use little words - - - I am a COMPLETE newbie!

Thanks!
on a totally separate note, how do you set up those sections you have? introduction and faq, self storage start up guide, etc.

thanks!

AroundTheWorld
Registered User
Posts: 2
Joined: Wed Apr 23, 2008 12:35 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by AroundTheWorld »

burntees wrote:
on a totally separate note, how do you set up those sections you have? introduction and faq, self storage start up guide, etc.

thanks!
Under "edit" in the forum board, at the top you can select "category, forum or link" - - I selected "category" for the section title... then tat section title becomes the parent forum.

Hope that makes sense.... I don't do computer speak.

319
Registered User
Posts: 144
Joined: Fri Dec 21, 2007 12:47 am
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by 319 »

prototech wrote:
319 wrote:Help to do like on the screen:

Image
Add the code for the image after the following in overall_header.html:

Code: Select all

<p style="display: none;"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
not working

Image

Part of my overal_header.html after your intsruction:

Code: Select all

<div id="wrap">
	<a id="top" name="top" accesskey="t"></a>
	<div id="page-header">
		<div class="headerbar">
			<div class="inner"><span class="corners-top"><span></span></span>

			<div id="site-description">
				<a href="{U_INDEX}" title="{L_INDEX}" id="logo">{SITE_LOGO_IMG}</a>
				<h1>{SITENAME}</h1>
				<p>{SITE_DESCRIPTION}</p>
				<p style="display: none;"><a href="#start_here">{L_SKIP}</a></p>
				[b]<!-- INCLUDE redby.html -->[/b]
			</div>
This is banner: <!-- INCLUDE redby.html -->

Renderking Fisk
Registered User
Posts: 25
Joined: Mon Jul 09, 2007 3:38 pm
Contact:

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by Renderking Fisk »

Here's a question that might be too complicated, but here it goes.

Is there any way I can do this so I can keep using my Site Logo stay the same and have the background gradiant be a back-ground image be the random image that changes?

Here's my site...

Here's the Site Logo...
Image

Can I change the background gradiant into a background image that'll be "Randomized?"

kruzer
Registered User
Posts: 4
Joined: Mon Apr 07, 2008 7:50 am

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by kruzer »

.......fixed it myself....
Last edited by kruzer on Sun Apr 27, 2008 5:55 am, edited 2 times in total.

wwotl
Registered User
Posts: 4
Joined: Thu Dec 30, 2004 10:26 pm

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by wwotl »

Hi,

This works great, but.... the image I'm using for the background is also showing up behind the forum lists, too, not just the banner.

Here's an example: http://www.elliotclan.com/forum/viewforum.php?f=2

The way this is structured, is that the entire header image is set as the background image, and the site logo is just a transparent gif, so that the header is still "clickable" and the search still sits on top of the background image.

Thanks

User avatar
prototech
Former Team Member
Posts: 5406
Joined: Mon Mar 19, 2007 2:04 pm
Location: Southern California

Re: [How To] Modify prosilver's header

Post by prototech »

319 wrote:This is banner: <!-- INCLUDE redby.html -->
Can you post redby.html?
Renderking Fisk wrote:Is there any way I can do this so I can keep using my Site Logo stay the same and have the background gradiant be a back-ground image be the random image that changes?
I'll get back to in a day or two with the proper code for subsilver2. ;)
wwotl wrote:This works great, but.... the image I'm using for the background is also showing up behind the forum lists, too, not just the banner.
bg_header.gif is also used for the topics list - you replaced bg_header.gif with your image. Rename your header image and change the name in colours.css (.headerbar). Then re-upload the original bg_header.gif that came with prosilver.
Need help with MOD/style installations or other phpBB problems? Contact me for a quote.

Locked

Return to “[3.0.x] Styles Support & Discussion”