Page 5 of 13

Posted: Fri Mar 05, 2004 7:09 pm
by j t
Sorry... my SQL isn't good enough to do it off the top of my head, so I had to wait for a friend to message back.

To change the field for all existing users, get into an SQL program (mysql, or using phpMyAdmin, or whatever) and...

Code: Select all

UPDATE phpbb_users SET show_avatars=1 WHERE 1
The "WHERE" clause will match all records, because the expression "1" will always be true.


To alter the default value for new users...

Code: Select all

ALTER TABLE phpbb_users ALTER COLUMN show_avatars SET DEFAULT 1

Posted: Fri Mar 05, 2004 11:00 pm
by reddem0n
that column doesn't exist...thats what i get for both of them

Posted: Sat Mar 06, 2004 2:13 am
by j t
Oops. Sorry 'bout that. I was going from memory on the item names which were added by this mod.

Code: Select all

UPDATE phpbb_users SET user_showavatars=1 WHERE 1 

ALTER TABLE phpbb_users ALTER COLUMN user_showavatars SET DEFAULT 1 

It's the same column that you added at the beginning of all this.

Posted: Sat Mar 13, 2004 10:18 pm
by icedawg
Jorram wrote: function display_avatar_gallery($mode,

and then after the $allowsmilies, add

$showavatars, $showsignatures,


Yes, that will partially fix it (although those should read &$showavatars, &$showsignatures), but you also need to add

'showavatars', 'showsignatures',

into the $params array after 'allowsmilies', near the end of that function.

Posted: Wed Mar 17, 2004 8:52 pm
by Latinus
Hi,

I've tried to install this MOD on my 2.0.7phpBB forum.
After uploading the "moded files" (and alter table on mysql), there was some problems : the topic viewing was completly corrupted :?

How can I know if I made mistake or not ?


thx,
Lat

Posted: Wed Mar 17, 2004 8:53 pm
by Latinus
I can show you "my" moded files... if needed...

Posted: Fri Mar 19, 2004 10:04 pm
by mdbw
this might sound foolish, but I have never seen this in a mod before..... what does this mean?
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
ALTER TABLE phpbb_users ADD COLUMN user_showavatars tinyint(1) default '1';
ALTER TABLE phpbb_users ADD COLUMN user_showsignatures tinyint(1) default '1';
#


:oops: Thanks!

Posted: Fri Mar 19, 2004 11:07 pm
by Latinus
mdbw wrote: this might sound foolish, but I have never seen this in a mod before..... what does this mean?
#-----[ SQL ]------------------------------------------
#
ALTER TABLE phpbb_users ADD COLUMN user_showavatars tinyint(1) default '1';
ALTER TABLE phpbb_users ADD COLUMN user_showsignatures tinyint(1) default '1';
#


:oops: Thanks!


This is 2 mysql commands, they add 2 columns to the "phpbb_users" table.
You have to run this code in phpmyadmin :
- select your forum database
- go to "sql" tab
- copy/paste this code in the "Run SQL query/queries..." field
- "GO"

Posted: Fri Mar 19, 2004 11:11 pm
by mdbw
thanks, luckily, I figured it out anyway, and it works great. EXCELLENT MOD!

Posted: Sat Mar 27, 2004 5:11 pm
by TeMPeST
hi...

is this mod 2.0.8 compatible?

thanks.

Posted: Wed Mar 31, 2004 6:08 am
by tmhall
Latinus wrote: Hi,
I've tried to install this MOD on my 2.0.7phpBB forum.
After uploading the "moded files" (and alter table on mysql), there was some problems : the topic viewing was completly corrupted :?
How can I know if I made mistake or not ?

thx,
Lat

I had that problem too, as did others. The solution is mentioned a couple times earlier in this thread, like here.

Posted: Wed Mar 31, 2004 7:37 am
by Latinus
Yes, I've seen this "precision" after I've posted my question.
Thanks ;)

Lat

Posted: Fri Apr 09, 2004 8:43 am
by kender
has all the bugs been ironed out of this mod? is it working now?

in other words.. is it still on ver 1.0.0.. or is it been fixed?

Posted: Fri Apr 09, 2004 8:30 pm
by chris_blessing
sany wrote:
ayn wrote:I installed this mod and the edit user page in Admin shows wrong value of $showsignature... the user profile edit page has the correct value... strangely enough, $showavatar's at both pages are the same and correct... any ideas? thanks!

--Andrew

have noticed this as well.
found typo - now it works.
#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$allowsmilies = $this_userdata['user_allowsmile'];
#
#-----[ AFTER, ADD ]------------------------------------------
#
$showavatars = $this_userdata['user_showavatars'];
$showsigatures = $this_userdata['user_showsignatures'];

see, it says "showsigatures" not "showsigNatures.

to fix this, goto admin_users.php
search for "$showsigatures"
and instert the missing "n"
;)

sanyacid - brain-hack.org


Just reiterating this, it took me a while to hunt this thread back down and read through the posts. Props to you for your good eye!! 8O

Posted: Tue Apr 13, 2004 3:03 am
by Heinle
I also got a problem with this mod : (
Didn't find and answer to this on the last pages.
I hope you can help me, thanks in advance :)

This error message occurs after setting either avatars or signatures to 'yes' in profil:

edit: Hm maybe the pic was too big, isn't showing up anymore, i'll write the error down then.

Could not update users table

DEBUG MODE

SQL Error : 1054 Unknown column 'user_showavatars' in 'field list'

UPDATE users SET user_email = 'Heinlor@web.de', user_icq = '132416654', user_website = '', user_occ = 'Pupil', user_from = 'Germany/Munich', user_interests = 'playing basketball, snowboarding, online games, going out with friends and of course laughing : )', user_sig = '', user_sig_bbcode_uid = '', user_viewemail = 0, user_aim = '', user_yim = '', user_msnm = '', user_attachsig = 1, user_allowsmile = 1, user_showavatars = 1, user_showsignatures = 1, user_allowhtml = 1, user_allowbbcode = 1, user_allow_viewonline = 1, user_notify = 0, user_notify_pm = 1, user_popup_pm = 1, user_timezone = 1, user_dateformat = 'D M d, Y g:i a', user_lang = 'english', user_style = 4, user_active = 1, user_actkey = '' WHERE user_id = 6

Line : 463
File : /var/www/html/phpbb/includes/usercp_register.php