[2.0.7] Animated New Message Icon Mod

The cleanup is complete. This forum is now read only.

Rating:

Excellent!
17
57%
Very Good
5
17%
Good
4
13%
Fair
1
3%
Poor
3
10%
 
Total votes: 30

BabyDreams
Registered User
Posts: 260
Joined: Wed Dec 07, 2005 9:28 pm

Post by BabyDreams »

Sorry I didn't mean the exact HTML, just a rough idea of what files would need changing but by your reply I take it its the same as in the original mod :roll:
User avatar
noth
Registered User
Posts: 2509
Joined: Fri Jan 07, 2005 7:10 pm
Location: North Surrey
Contact:

Post by noth »

for Blue Lagoon try this

DO NOT change overall_header as shown in the mod

INSTEAD find index_body_tpl

find

an area of your choosing e.g

Code: Select all

<a href="{U_SEARCH_UNANSWERED}" class="gensmall">{L_SEARCH_UNANSWERED}</a></td>
  </tr>
</table>
AFTER that part of INDEX_BODY_TPL insert THIS:

Code: Select all

<table width="100%" cellpadding="3" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
		   <tr>
			<td class="catHead" height="28"><span class="cattitle">Private messages control status</span></td>
		   </tr>
		   <tr>
			<td class="nav" align="center"><a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="{PRIVMSG_IMG}" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO_UNREAD}</a></td>
		   </tr>
</table>
<br />
Before Adding This part To Your Forum, You Should Back Up All Files Related To This MOD
BabyDreams
Registered User
Posts: 260
Joined: Wed Dec 07, 2005 9:28 pm

Post by BabyDreams »

OK I've tried and I can't do it.
I tried following what has already been suggested and I've uploaded a blinking message icon to my template/images folder and then changed the name of the icon as below.

$images['pm_new_msg'] = "$current_template_images/pm_blink.gif

Can someone help me please!??

:D
vHiker
Registered User
Posts: 333
Joined: Thu Feb 14, 2002 9:59 pm

Post by vHiker »

First, it is necessary to determine if you installed the mod correctly. Does it work properly with the standard subSilver skin?
BabyDreams
Registered User
Posts: 260
Joined: Wed Dec 07, 2005 9:28 pm

Post by BabyDreams »

OK I will look! :D
BabyDreams
Registered User
Posts: 260
Joined: Wed Dec 07, 2005 9:28 pm

Post by BabyDreams »

Yes it does work if I change my template back to subSilver
vHiker
Registered User
Posts: 333
Joined: Thu Feb 14, 2002 9:59 pm

Post by vHiker »

I've uploaded a blinking message icon to my template/images folder and then changed the name of the icon as below.

$images['pm_new_msg'] = "$current_template_images/pm_blink.gif


make sure you have specified ALL of the following in templates/Diddle/Diddle.cfg:

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
$images['pm_new_msg'] = "";
$images['pm_no_new_msg'] = "";

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
$images['pm_new_msg'] = "$current_template_images/{LANG}icon_mini_message_new.gif";
$images['pm_unread_msg'] = "$current_template_images/{LANG}icon_mini_message_unread.gif";
$images['pm_no_new_msg'] = "$current_template_images/{LANG}icon_mini_message.gif";

or alternatively if you don't want the blinking icon to be language specific:

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
$images['pm_new_msg'] = "$current_template_images/pm_blink.gif";
$images['pm_unread_msg'] = "$current_template_images/pm_blink.gif";
$images['pm_no_new_msg'] = "$current_template_images/{LANG}icon_mini_message.gif";

or if you don't want it to blink when there are only unread messages:

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
$images['pm_new_msg'] = "$current_template_images/pm_blink.gif";
$images['pm_unread_msg'] = "$current_template_images/{LANG}icon_mini_message.gif";
$images['pm_no_new_msg'] = "$current_template_images/{LANG}icon_mini_message.gif";
vHiker
Registered User
Posts: 333
Joined: Thu Feb 14, 2002 9:59 pm

Post by vHiker »

Also, make sure you have modified templates/Diddle/overall_header.tpl properly, i.e.

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/Diddle/overall_header.tpl

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
&nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" onFocus="if(this.blur)this.blur()"><img src="templates/Diddle/images/{LANG}icon_mini_message.gif" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}"></a>

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
&nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" onFocus="if(this.blur)this.blur()"><img src="{PRIVMSG_IMG}" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}"></a>
User avatar
bredy
Registered User
Posts: 18
Joined: Sat Nov 12, 2005 9:33 am

Post by bredy »

Works fine with 2.0.19, I use easymod for installation.
BabyDreams
Registered User
Posts: 260
Joined: Wed Dec 07, 2005 9:28 pm

Post by BabyDreams »

vHiker wrote: Also, make sure you have modified templates/Diddle/overall_header.tpl properly, i.e.

#
#-----[ OPEN ]------------------------------------------
#
templates/Diddle/overall_header.tpl

#
#-----[ FIND ]------------------------------------------
#
&nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" onFocus="if(this.blur)this.blur()"><img src="templates/Diddle/images/{LANG}icon_mini_message.gif" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}"></a>

#
#-----[ REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
&nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" onFocus="if(this.blur)this.blur()"><img src="{PRIVMSG_IMG}" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}"></a>


It was that bit I hadn't done.

Thanks so much for taking the time to help me :D
Hoops McCann
Registered User
Posts: 4
Joined: Tue Jun 14, 2005 2:42 pm
Location: Chicago
Contact:

Post by Hoops McCann »

I'm getting the same warnings as sandspit. Here's a screen shot of the warnings:

http://tinyurl.com/jqcay

Here's line 474 of my "page_header.php":

Code: Select all

header ('Cache-Control: no-cache, pre-check=0, post-check=0');
Here's line 480:

Code: Select all

header ('Expires: 0');
Here's line 481:

Code: Select all

header ('Pragma: no-cache');
Any suggestions?[/quote]
shadowfaxCRX
Registered User
Posts: 15
Joined: Tue Nov 07, 2006 6:55 pm

Post by shadowfaxCRX »

never mind. Got it.
chimeranzl
Registered User
Posts: 17
Joined: Wed Feb 14, 2007 2:36 am
Location: NZL
Contact:

Post by chimeranzl »

hey,

this doesn't fit with phpBB 2.0.22. all mod's work up until the change required in "overall_header.tpl". the section does not exist. heres the change required:

<td height="25" align="center" valign="top" nowrap="nowrap"><span class="mainmenu">&nbsp;<a href="{U_PROFILE}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_profile.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_PROFILE}" hspace="3" />{L_PROFILE}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_PRIVATEMSGS}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}</a>&nbsp; &nbsp;<a href="{U_LOGIN_LOGOUT}" class="mainmenu"><img src="templates/subSilver/images/icon_mini_login.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{L_LOGIN_LOGOUT}" hspace="3" />{L_LOGIN_LOGOUT}</a>&nbsp;</span></td>

#
#-----[ IN-LINE FIND ]------------------------------------------
#
<img src="templates/subSilver/images/icon_mini_message.gif" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO}

#
#-----[ IN-LINE REPLACE WITH ]------------------------------------------
#
<img src="{PRIVMSG_IMG}" width="12" height="13" border="0" alt="{PRIVATE_MESSAGE_INFO}" hspace="3" />{PRIVATE_MESSAGE_INFO_UNREAD}


anyone know what and where the change should be for 2.0.22?

cheers
vHiker
Registered User
Posts: 333
Joined: Thu Feb 14, 2002 9:59 pm

Post by vHiker »

chimeranzl wrote: hey,

this doesn't fit with phpBB 2.0.22. all mod's work up until the change required in "overall_header.tpl". the section does not exist.


Looks fine to me in 2.0.22. Make sure you are working with the subsilver template. If you are using a different skin you need to figure out the appropriate changes.
User avatar
noth
Registered User
Posts: 2509
Joined: Fri Jan 07, 2005 7:10 pm
Location: North Surrey
Contact:

Post by noth »

beggers wrote: Excellent mod but I have one problem. The number of unread messages is always 1 higher than it should be. For example, when I have zero unread messages, the mod says I have 1 unread message.

This is on 2.04 (sorry about that but I'm in too deep to upgrade at this point). Anyway, if that's the problem, is there a simple fix for it? Many thanks!

Bryan


this will happen if you do not pay close attention to the exact needs of the edits in privmsg.php

this exact problem happened to me

I hope you kept an old copy of privmsg.php before you edited it

find the old copy and start over, you should now find the fault is sorted :wink:
Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Cleanup”