[2.0.12] Hide Zero Posters

The cleanup is complete. This forum is now read only.

Rating:

Excellent!
13
65%
Very Good
2
10%
Good
0
No votes
Fair
2
10%
Poor
3
15%
 
Total votes: 20

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Post by TerraFrost » Tue Feb 20, 2007 3:31 pm

kranio wrote: Thank you.

I got this one, but it semes to be the version 2.0.0. The install.txt is writing that.

And the Topic of this Post is "[2.0.12] Hide Zero Posters"

The [2.0.12] prefix means that the MOD was validated by the phpBB MOD Team on phpBB 2.0.12. Because that has resulted in confusion, we've actually stopped using prefix's like that for newer MODs.

Also, thanks for the translation! :)

Ali Roman
Registered User
Posts: 38
Joined: Sat Aug 16, 2003 5:06 pm
Location: Mars
Contact:

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by Ali Roman » Wed Mar 21, 2007 12:25 pm

Oopsies… what you have requested is gone!

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by TerraFrost » Wed Mar 21, 2007 12:37 pm

Check this post out:

http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&t=527421

It's an announcement that appears at the top of the forum.

Flidhais
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Feb 04, 2007 1:20 am
Contact:

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by Flidhais » Fri Apr 27, 2007 5:45 am

Hi,

I am having problems much like others here. I got an error that read:

Code: Select all

SQL PROCESSING HALTED

An error was encountered while processing the SQL commands. Further SQL processing has been halted. You may choose to complete the MOD installation anyway and perform the SQL commands manually yourself. However, at this point EM cannot guarantee the MOD will work correctly so you are best off seeking support from the Author before continuing further.

The failed line was:

UPDATE phpbb_users AS u,phpbb_posts AS p1 LEFT OUTER JOIN phpbb_posts AS p2 ON p1.poster_id = p2.poster_id AND p2.post_time < p1.post_time INNER JOIN phpbb_posts AS p3 ON p3.post_time = p1.post_time SET u.user_firstpost=p3.post_time WHERE p2.post_time IS NULL AND p1.poster_id = u.user_id;;


SQL ERROR: 1064
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; p1.post_time INNER JOIN phpbb_posts AS p3 ON p3.post_time = p
So, I went into the functions_post and deleted what was recommended in earlier posts.

The MySQL version I'm running is 5.0.37.

I know nothing about SQL, and am having problems figuring out what I'm missing, as it doesn't seem to be working. Also, since installing Admin Userlist, I got an SQL error with that as well. Since I installed that one right before this one, I have no idea if that error is part of Admin Userlist, or because of SQL problems when installing this one. The error I got there was a:

Code: Select all

Could not delete auto-login keys for this user

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'forum.SESSIONS_KEYS_TABLE' doesn't exist

DELETE FROM SESSIONS_KEYS_TABLE WHERE user_id = 264

Line : 355
File : admin_userlist.php
I've been trying to figure this out for hours now with no luck. Please let me know if there is any other information I can provide. I want to get this working, because as of right now I can't even delete the users through the userlist, so I'd like to at least get them hidden.

It might be that I just need help making the SQL changes manually. I know how to get into phpmyadmin, but what to do once there...well...I'm pretty lost. However, I was able to do the first one, (the add user_firstpost thingy). It's just everything after that that seems like a foreign language.

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by TerraFrost » Fri Apr 27, 2007 11:59 am

SESSIONS_KEYS_TABLE was added in phpBB 2.0.17 (I guess you're not running the latest version - 2.0.22). Since this MOD was validated for 2.0.12, this MOD couldn't be the cause...

Flidhais
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Feb 04, 2007 1:20 am
Contact:

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by Flidhais » Fri Apr 27, 2007 2:18 pm

I am running the most current version of Phpbb. 2.0.22

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by TerraFrost » Fri Apr 27, 2007 7:25 pm

In that case, it sounds like the DB hasn't been updated. Never-the-less, this is increasingly sounding like an issue relating to a bad upgrade and not to this MOD, which, given what I said earlier about it being validated for 2.0.12, obviously couldn't be using stuff introduced in 2.0.18.

Per that, I recommend you ask in this forum:

http://www.phpbb.com/community/viewforum.php?f=1

kemah201
Registered User
Posts: 39
Joined: Fri Mar 23, 2007 10:13 pm

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by kemah201 » Wed May 30, 2007 12:54 pm

Client API version 3.23.49

I tried installing this mod and I receive a blank index page anytime I upload the modified functions.php.

edit: Issue resolved.

I replaced the . " after ANONYMOUS with the replacement code instead of just inserting it.

Potato Bug
Registered User
Posts: 10
Joined: Sun Feb 25, 2007 6:09 am

Re:

Post by Potato Bug » Tue Jul 03, 2007 4:27 pm

TerraFrost wrote: fizz-ed - my guess would be that you didn't run the SQL queries. Or rather, you didn't run the UPDATEs.
This was regarding users showing up as joining in 1969.
I'm also having this problem after installing this mod. I checked the database, and phpbb_users.user_regdate is okay so at least the database didn't get stomped.
The only sql I was unable to run was:

Code: Select all

UPDATE phpbb_users AS u, phpbb_posts AS p1
   LEFT OUTER JOIN
   phpbb_posts AS p2
   ON p1.poster_id = p2.poster_id AND
      p2.post_time < p1.post_time
   INNER JOIN
   phpbb_posts AS p3
   ON p3.post_time = p1.post_time
SET u.user_firstpost=p3.post_time
WHERE p2.post_time IS NULL AND
   p1.poster_id = u.user_id;
because I got the "usual" sql error:

Code: Select all

ERROR:  syntax error at or near ","
LINE 1: UPDATE phpbb_users AS u, phpbb_posts AS p1
                               ^
(I'm using PostgreSQL, not mySQL, BTW)
Is the 1969 problem fixed by getting this query to run? If so, what's the magic?

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Re: Re:

Post by TerraFrost » Wed Jul 04, 2007 2:52 pm

I guess this MOD won't work on PostgreSQL, then. At least not without modification. Replacing the query in the install and the query mentioned here with this may help:

Code: Select all

UPDATE phpbb_users SET (user_firstpost) = SELECT MIN(post_time) FROM phpbb_posts WHERE phpbb_posts.poster_id = phpbb_users.user_id;

Potato Bug
Registered User
Posts: 10
Joined: Sun Feb 25, 2007 6:09 am

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by Potato Bug » Wed Jul 04, 2007 10:52 pm

Ah, much better. Thanks.
However, I had to take the parentheses from around user_firstpost and put them around the select statement to get it to work.

User avatar
Alundra
Registered User
Posts: 125
Joined: Sat Mar 18, 2006 12:56 pm
Location: Aussie in the USA
Contact:

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by Alundra » Sun Jul 08, 2007 2:58 am

i tried to install and i got this, in my php admin and in easymod....

Error
SQL query:

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_firstpost int( 11 ) NOT NULL ;

MySQL said:
#1146 - Table 'jade_phpbb1.phpbb_users' doesn't exist


oddly enough, it doesnt. and nothing like it does. can you help me please?

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by TerraFrost » Sun Jul 08, 2007 7:08 am

Alundra wrote:i tried to install and i got this, in my php admin and in easymod....

Error
SQL query:

ALTER TABLE phpbb_users ADD user_firstpost int( 11 ) NOT NULL ;

MySQL said:
#1146 - Table 'jade_phpbb1.phpbb_users' doesn't exist


oddly enough, it doesnt. and nothing like it does. can you help me please?
Which version of phpBB are you using? phpBB 1 or phpBB 2? If phpBB 1, then this MOD isn't going to work. If phpBB 2, then your prefix is probably not phpbb_. Change it to reflect what your prefix is and you should be good to go.

User avatar
Alundra
Registered User
Posts: 125
Joined: Sat Mar 18, 2006 12:56 pm
Location: Aussie in the USA
Contact:

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by Alundra » Mon Jul 09, 2007 6:27 pm

*smiles*
phpbb2 lol

User avatar
TerraFrost
Former Team Member
Posts: 5957
Joined: Sun Dec 26, 2004 3:40 am
Location: Austin, TX

Re: [2.0.12] Hide Zero Posters

Post by TerraFrost » Tue Jul 10, 2007 3:28 am

Alundra wrote:*smiles*
phpbb2 lol
Just wanted to make sure since the database name was *_phpbb1 :)

Anyway, try changing the prefix of the queries from phpbb_ as appropriate. If you don't know what it is, you should be able to get it from config.php.

Alternatively, you can plugging the SQL into the following page, reading the directions, and running the resultant script:

http://sql.phpmix.com

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Cleanup”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests