Page 100 of 149

Posted: Fri Jul 08, 2005 10:32 am
by Luco
ok, i uninstalled the mod, and ran the file log_actions_db_update.php again.

this is what i get now:

Code: Select all

Running query :: CREATE TABLE LOGS_TABLE ( id_log MEDIUMINT(10) NOT NULL DEFAULT '0' AUTO_INCREMENT, mode VARCHAR(50) NULL DEFAULT '', topic_id MEDIUMINT(10) NULL DEFAULT '0', user_id MEDIUMINT(8) NULL DEFAULT '0', username VARCHAR(255) NULL DEFAULT '', user_ip CHAR(8) DEFAULT '0' NOT NULL, time INT(11) NULL DEFAULT '0', PRIMARY KEY (id_log)) -> ERROR - QUERY FAILED ----> Invalid default value for 'id_log'

Posted: Sun Jul 10, 2005 11:06 am
by Vorthax
http://bugs.mysql.com/bug.php?id=392

"typing a default value for auto_increment column isn't more supported on servers 4.1.XX"

"the auto_increment colum can only accept default value as "default null""

change

Code: Select all

id_log MEDIUMINT(10) NOT NULL DEFAULT '0' AUTO_INCREMENT
to

Code: Select all

id_log MEDIUMINT(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT

Posted: Sun Jul 10, 2005 12:07 pm
by redwolfb
hey everytime i try to moderate the error:
Could not insert data into logs table

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'snoopfm_phpb1.phpbb_logs' doesn't exist

INSERT INTO phpbb_logs (mode, topic_id, user_id, username, user_ip, time) VALUES ('edit', '194', '75', 'RedWolf', '87c420e0', '1120996756')

Line : 52
File : functions_log.php

shows... Do you know the problem? And ive ran the update thing file.

Posted: Sun Jul 10, 2005 5:44 pm
by redwolfb
redwolfb wrote: hey everytime i try to moderate the error:
Could not insert data into logs table

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'snoopfm_phpb1.phpbb_logs' doesn't exist

INSERT INTO phpbb_logs (mode, topic_id, user_id, username, user_ip, time) VALUES ('edit', '194', '75', 'RedWolf', '87c420e0', '1120996756')

Line : 52
File : functions_log.php

shows... Do you know the problem? And ive ran the update thing file.


does anybody know my problem? Ive left this here for nearly a week but still no reply

Posted: Sun Jul 10, 2005 10:45 pm
by ineedausername
Two things
1)On Logs Config it says i need to be the head admin (i am)
2)I can not find instal_tables.php to delete it

Posted: Mon Jul 11, 2005 12:05 am
by MrDSL
Solved

Need Help

Posted: Mon Jul 11, 2005 6:54 am
by sgwebforum
I need help, I have install this MOD but it since that after i have install this MOD, i can't delete my board message at all, can anyone help me in this.

Posted: Mon Jul 11, 2005 3:53 pm
by redwolfb
when i try to run log_actions_db_update.php , it says i must be adminstrater so its not letting me create the tables. Whys this?

Posted: Mon Jul 11, 2005 3:57 pm
by sgwebforum
Oh this one i can help you, you need to log in your admin before you post URL.

Posted: Mon Jul 11, 2005 5:02 pm
by redwolfb
i do that, i log into my admin, then type it in at the top and it still says that

Posted: Mon Jul 11, 2005 9:19 pm
by redwolfb
redwolfb wrote:
redwolfb wrote:hey everytime i try to moderate the error:
Could not insert data into logs table

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'snoopfm_phpb1.phpbb_logs' doesn't exist

INSERT INTO phpbb_logs (mode, topic_id, user_id, username, user_ip, time) VALUES ('edit', '194', '75', 'RedWolf', '87c420e0', '1120996756')

Line : 52
File : functions_log.php

shows... Do you know the problem? And ive ran the update thing file.


does anybody know my problem? Ive left this here for nearly a week but still no reply


i need to sort this problem out soon guys, I cant delete any posts or anything. Any suggestions on how to install the tables? It just says i need to be an adminstrator even tho i am.
Or you could just tell me what i could put into my SQL query/queries on database snoopfm_phpb1 to create the tables.

Posted: Mon Jul 11, 2005 9:58 pm
by MrDSL
The main thing I have found is the tables do not get created right and it messes it all up. Try deleting all the tables created for the mod and running these

Code: Select all

CREATE TABLE `phpbb_logs` ( 
  `id_log` mediumint(10) NOT NULL auto_increment, 
  `mode` varchar(50) default '', 
  `topic_id` mediumint(10) default '0', 
  `user_id` mediumint(8) default '0', 
  `username` varchar(255) default '', 
  `user_ip` varchar(8) NOT NULL default '0', 
  `time` int(11) default '0', 
  PRIMARY KEY  (`id_log`) 
) TYPE=MyISAM ; 


CREATE TABLE `phpbb_logs_config` ( 
  `config_name` varchar(255) NOT NULL default '', 
  `config_value` varchar(255) NOT NULL default '', 
  PRIMARY KEY  (`config_name`) 
) TYPE=MyISAM; 


INSERT INTO `phpbb_logs_config` VALUES ('all_admin', '0'); 


ALTER TABLE phpbb_users ADD user_view_log INT(2) DEFAULT '0' NOT NULL;

Posted: Mon Jul 11, 2005 10:49 pm
by Vorthax
in file:
log_actions_db_update.php

you need to replace:

Code: Select all

id_log MEDIUMINT(10) NOT NULL DEFAULT '0' AUTO_INCREMENT
with

Code: Select all

id_log MEDIUMINT(10) NOT NULL AUTO_INCREMENT
and it will work fine with MySQL 4.1.XX

Posted: Tue Jul 12, 2005 4:00 am
by sgwebforum
Can anyone help me? I don't seem to be able to delete any post on my board, i'm not sure what is wrong after i have install the MOD.

Posted: Tue Jul 12, 2005 4:08 pm
by redwolfb
ok guys thanks for the help it worked (Y)