Separate Login and User Name

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in the Customisations Database.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTICE: This forum is only for the announcement of new releases and/or updates of MODs. Any MOD support should be obtained through the Customisations Database in the support area designated for each MOD.

A direct link to support for each MOD is in the first post of the respective topic.
Locked
PierreM
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Jan 31, 2010 9:17 am
Name: Evariste Mouchaboeuf

Re: Separate Login and User Name

Post by PierreM » Sun Jan 31, 2010 9:58 am

Hi xceler8shun,
Thank you for this great MOD. I installed it with Auto Mod and it works, except all the field are not updated for existing posts. For example, in "last post" or in the list of topics, the login name appears instead of user name. It works fine for new posts.

nouveau
Registered User
Posts: 256
Joined: Tue Mar 27, 2007 1:51 pm

Re: Separate Login and User Name

Post by nouveau » Mon Feb 01, 2010 4:14 am

PierreM wrote:Hi xceler8shun,
Thank you for this great MOD. I installed it with Auto Mod and it works, except all the field are not updated for existing posts. For example, in "last post" or in the list of topics, the login name appears instead of user name. It works fine for new posts.
The mod won't change the name in posts, last posts etc as that is the username. The username is what is viewable on all pages. The loginname won't appear on the forum for users to see except in the UCP.
Formerly known as xceler8shun

tiemco
Registered User
Posts: 3
Joined: Fri Jan 15, 2010 12:18 pm
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Separate Login and User Name

Post by tiemco » Mon Feb 01, 2010 9:25 am

Hi xceler8shun,

I got the 1.06 version working with Active Directory by changing the auth_ldap.php with similar edits as in auth_db.php.
Search for username and replace it with loginname.
With kind regards,
Tiemco

nouveau
Registered User
Posts: 256
Joined: Tue Mar 27, 2007 1:51 pm

Re: Separate Login and User Name

Post by nouveau » Mon Feb 01, 2010 10:51 am

tiemco wrote:Hi xceler8shun,

I got the 1.06 version working with Active Directory by changing the auth_ldap.php with similar edits as in auth_db.php.
Search for username and replace it with loginname.
Hi Tiemco,

I thought that would be the case, but am yet to setup a LDAP testbed to test it out. Once the current version is approved, I'll see if I can get the LDAP issue sorted and validated.
Formerly known as xceler8shun

Ferrari353
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Jan 20, 2010 4:53 am

Re: Separate Login and User Name

Post by Ferrari353 » Wed Feb 03, 2010 3:07 am

I installed the mod with automod and there were 2 that didn't work, so I did that manually, but now on the registration page, for login name it says:
{ LOGINNAME }:
{ LOGINNAME_EXPLAIN }

How do I fix this?

Oh and I have 3.0.6, but somebody said the mod will still work...

nouveau
Registered User
Posts: 256
Joined: Tue Mar 27, 2007 1:51 pm

Re: Separate Login and User Name

Post by nouveau » Wed Feb 03, 2010 5:25 am

Ferrari353 wrote:I installed the mod with automod and there were 2 that didn't work, so I did that manually, but now on the registration page, for login name it says:
{ LOGINNAME }:
{ LOGINNAME_EXPLAIN }

How do I fix this?

Oh and I have 3.0.6, but somebody said the mod will still work...
I just installed again on 3.0.6 and latest version of automod and cant replicate your issue.

When you installed with automod, did it show any changes in red and why they failed?

What other MOD's are installed on the Board if any?

Can you show me the code in your styles/prosilver/template/ucp_register.html file and your includes/ucp/ucp_register.php file.
Formerly known as xceler8shun

Ferrari353
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Jan 20, 2010 4:53 am

Re: Separate Login and User Name

Post by Ferrari353 » Wed Feb 03, 2010 3:29 pm

http://pastebin.com/m3923a5aa thats style/prosilver/template/ucp_register.html
http://pastebin.com/m691740a6 thats includes/ucp/ucp_register.php
I didn't take out the files from the mod folder, because I wasn't sure if automod did that for me....Is that what I need to do?
And there were 2 things I had to do manually, but I did them.

nouveau
Registered User
Posts: 256
Joined: Tue Mar 27, 2007 1:51 pm

Re: Separate Login and User Name

Post by nouveau » Wed Feb 03, 2010 11:29 pm

Ferrari353 wrote:http://pastebin.com/m3923a5aa thats style/prosilver/template/ucp_register.html
http://pastebin.com/m691740a6 thats includes/ucp/ucp_register.php
I didn't take out the files from the mod folder, because I wasn't sure if automod did that for me....Is that what I need to do?
And there were 2 things I had to do manually, but I did them.
Hi Ferrari353,

Looking at your ucp_register.php file, there have been no MOD changes made to that file, hence the template file doesn't know what to look for and is why you are getting errors.

There could also be errors with other files as well.

I would suggest to restore your forum files to their previous state and retry to install via automod.

The link below explains how to install MOD's with automod if needed.
http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=1367815

You will also need to run the install_seplogin.php file to make the required database changes.

With a basic install of 3.0.6 and automod, you shouldn't run into any errors.
Formerly known as xceler8shun

Ferrari353
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Jan 20, 2010 4:53 am

Re: Separate Login and User Name

Post by Ferrari353 » Thu Feb 04, 2010 1:15 am

I took out the stuff from the mod folder...And I tried to uninstall it, but automod can't find any of them...

nouveau
Registered User
Posts: 256
Joined: Tue Mar 27, 2007 1:51 pm

Re: Separate Login and User Name

Post by nouveau » Thu Feb 04, 2010 3:36 am

Automod needs the files in the directory to uninstall.

My best advice at this stage would be to start over with a fresh install and try again.
Formerly known as xceler8shun

Ferrari353
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Jan 20, 2010 4:53 am

Re: Separate Login and User Name

Post by Ferrari353 » Thu Feb 04, 2010 2:52 pm

Oh well I can't....I'm an idiot and I didn't back up my files before I installed it...the farthest back I can go is to before I took the files out of the mod folder....the only other way would be to manually undo everything

Ferrari353
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Jan 20, 2010 4:53 am

Re: Separate Login and User Name

Post by Ferrari353 » Sat Feb 06, 2010 3:38 am

Problem solved! I think the problem was that I didn't run the install after using automod....because I was looking through the files, and I noticed, none of them are modded....so I modded the whole thing manually....I guess my restoration was created before I used automod....I thought it was after....but its fixed now and working...

nouveau
Registered User
Posts: 256
Joined: Tue Mar 27, 2007 1:51 pm

Re: Separate Login and User Name

Post by nouveau » Sat Feb 06, 2010 11:27 pm

Good to hear Ferrari353, glad you got it sorted :)
Formerly known as xceler8shun

User avatar
DavidIQ
Customisations Team Leader
Customisations Team Leader
Posts: 17060
Joined: Thu Jan 06, 2005 1:30 pm
Location: Fishkill, NY
Name: David Colón
Contact:

Separate Login and User Name

Post by DavidIQ » Mon Feb 08, 2010 5:04 am

MOD Updated to version 1.0.7
See first post for Download Link
Apply to become a Jr. Extension Validator
My extensions | In need of phpBB services? | Was I helpful today?
No unsolicited PMs unless you're planning on asking for paid help.

Ferrari353
Registered User
Posts: 15
Joined: Wed Jan 20, 2010 4:53 am

Re: Separate Login and User Name

Post by Ferrari353 » Mon Feb 08, 2010 5:17 am

....are you serious? I just took like a week trying to get it to work and now its updated....Do i have to reinstall everything? I've never had to update a mod before...

Locked

Return to “[3.0.x] MOD Database Releases”