Problem with encoding...

Having a question about translating phpBB3? Want to discuss and collaborate with people currently translating phpBB3? Here would be the correct place to do so.
Scam Warning
Locked
rumensoft
Registered User
Posts: 34
Joined: Thu Nov 26, 2009 12:08 am

Problem with encoding...

Post by rumensoft » Wed Feb 03, 2010 5:07 pm

Hi, I have this problem: Image
In this case, have to be name: Български (Bulgarian), but it's look like problem with encoding. Any idea?
Thanks!

User avatar
ameeck
Former Team Member
Posts: 6559
Joined: Mon Mar 21, 2005 6:57 pm

Re: Problem with encoding...

Post by ameeck » Wed Feb 03, 2010 5:10 pm

Looks like some file is not uf8 encoded. Have you made any changes to language files?

rumensoft
Registered User
Posts: 34
Joined: Thu Nov 26, 2009 12:08 am

Re: Problem with encoding...

Post by rumensoft » Wed Feb 03, 2010 5:18 pm

ameeck wrote:Looks like some file is not uf8 encoded. Have you made any changes to language files?
No, I never change the file inside (folder "forum"). I check some page and they are with UTF-8.

Paul
Infrastructure Team Leader
Infrastructure Team Leader
Posts: 25226
Joined: Sat Dec 04, 2004 3:44 pm
Location: The netherlands.
Name: Paul Sohier
Contact:

Re: Problem with encoding...

Post by Paul » Wed Feb 03, 2010 6:02 pm

Did you use fantastico to install your board?
Knock knock
Race condition
Who's there?

My BlogMy Photosmy phpBB Extensionscustom phpBB work & Development

rumensoft
Registered User
Posts: 34
Joined: Thu Nov 26, 2009 12:08 am

Re: Problem with encoding...

Post by rumensoft » Wed Feb 03, 2010 6:10 pm

Yes, I use fantastico. It's was easy :)

tzampatzis
Translator
Posts: 35
Joined: Thu Aug 09, 2007 9:44 pm
Location: Greece
Contact:

Re: Problem with encoding...

Post by tzampatzis » Thu Feb 04, 2010 4:38 am

So that's why you have a problem. Fantastico encodes the dtabase in utf8_general_ci. The phpBB system uses only utf8_bin encoding. You can go and change that in you phpMyAdmin at the Operations tab.

Somewhere says collation and you change that to utf8_bin and then you press the Go button. But i think that the problem is i all tables. So search the whole database for tables encoded other than utf8_bin and correct them.

User avatar
ameeck
Former Team Member
Posts: 6559
Joined: Mon Mar 21, 2005 6:57 pm

Re: Problem with encoding...

Post by ameeck » Thu Feb 04, 2010 1:55 pm

tzampatzis wrote:So that's why you have a problem. Fantastico encodes the dtabase in utf8_general_ci. The phpBB system uses only utf8_bin encoding. You can go and change that in you phpMyAdmin at the Operations tab.

Somewhere says collation and you change that to utf8_bin and then you press the Go button. But i think that the problem is i all tables. So search the whole database for tables encoded other than utf8_bin and correct them.
Actually that's not correct. utf8_general_ci and utf8_bin define the collation. The main difference between them is how MySQL sorts data. Both use utf8 to store and serve data.

Fantastico does not encode the fields as utf8 at all :)

rumensoft
Registered User
Posts: 34
Joined: Thu Nov 26, 2009 12:08 am

Re: Problem with encoding...

Post by rumensoft » Thu Feb 04, 2010 6:43 pm

I tried everything but it is same problem

Locked

Return to “[3.0.x] Translations”