[ABD] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.6

Any abandoned MODs will be moved to this forum.

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported or maintained by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Forum rules
IMPORTANT: MOD Development Forum rules

WARNING: MODs in this forum are not currently being supported nor updated by the original MOD author. Proceed at your own risk.
Locked
ibelphegor
Registered User
Posts: 453
Joined: Wed Oct 24, 2007 8:37 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by ibelphegor »

Yes. the same like Avatar.
User avatar
4_seven
I've Been Banned!
Posts: 5155
Joined: Wed Apr 30, 2008 1:41 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by 4_seven »

ibelphegor wrote:I the end results is not show image then show "no image.gif"
add on [dev]-todo-list for v.0.0.5
Current Mods | Mod Base | php(BB) programming | No help via PM
User avatar
4_seven
I've Been Banned!
Posts: 5155
Joined: Wed Apr 30, 2008 1:41 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by 4_seven »

ibelphegor wrote:1) Most of the users click on "new post" - "active post", so it must add the option to search to.
realized

works on all search options,
incl. View unanswered posts • View unread posts • View new posts • View active topics

log in @ un: test / pw: testuser to check it out
http://4seven.kilu.de/phpbb3/index.php

after some tests the instruction follows as update.
in config-file u can switch that to off, so it is an additional option.
Current Mods | Mod Base | php(BB) programming | No help via PM
ibelphegor
Registered User
Posts: 453
Joined: Wed Oct 24, 2007 8:37 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by ibelphegor »

Nice!!

I can't wait to update V.0.0.5
:)
User avatar
4_seven
I've Been Banned!
Posts: 5155
Joined: Wed Apr 30, 2008 1:41 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by 4_seven »

[dev] / [update] announcement

changes for v.0.0.5

- revised main code
- optimized thumbing code
- $display_priority mode is strict now
- bug reported by canedje is fixed
- no thumbing anymore of [img] smaller than $convert_max_size (no matter if smaller in width or height)
- optional thumb display in all search modes* http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p12055295
- optional "no [img] pic" per request* http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... #p12044345

*demo for both visible innovations: http://4seven.kilu.de/phpbb3/search.php ... unanswered

main-demo: http://4seven.kilu.de/phpbb3/viewforum.php?f=7

update release timeline: 1-2 weeks
Last edited by 4_seven on Sun Feb 21, 2010 2:42 pm, edited 2 times in total.
Current Mods | Mod Base | php(BB) programming | No help via PM
ibelphegor
Registered User
Posts: 453
Joined: Wed Oct 24, 2007 8:37 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by ibelphegor »

WOW! Very nice! Best mod, i can't wait ;)
medaacek
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Feb 28, 2010 11:32 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by medaacek »

4_seven: Amazing!!! Thanks a lot! This is exactly what I needed! It also works when i bridged BB into my joomla and integrated to CB! Fantastic MOD!!!

One question - i might do something wrong:
When I upload attachment the thumb is made the way I want (width = 100px) but the image from external URL is still larger and spoils a little the overall layout of the forum - see my test forum here:

http://kosin.cz/ebl/forum/viewforum.php?f=3

here is my first_x_in_forum_index_config.php:

Code: Select all

// First Topic [pic] on Forum Index  / 4seven / 2010
//----------BASIC-SETTINGS----------------
// set function-mode of mod:
$function_mode = 'mix';
// enter as given: img, attachment or mix
//----------------------------------
// set display priority order (for 'mix' function-mode only):
$display_priority = 'attachment';
// enter as given: img or attachment
//----------------------------------
// make the setting, if you desired width, height or mix here
$width_or_height_img  = 'width';
// i find width more attractiv, but it's your choice ;)
//----------------------------------
// make the setting of thumb-size in px here (counts for width or height)
$convert_max_size = 100;
// don't make it to big ;)
//------------------------------------------------------------
// ----------------[img] SETTINGS--------------------
// enter here the forum id's to thumbing (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) 
$affected_forum_img	= array(1,2,3,4,5,6,7,8,9,10); 
// but don't touch the following part!
//------------------------------------------------------------
if (in_array(request_var('f', 0), $affected_forum_img)){
$affected_thumb_img = true;}
else{
$affected_thumb_img = false;}
//------------------------------------------------------------
// ------------[attachment] SETTINGS---------------
// enter here the forum id's to thumbing (1,2,3,4,5,6,7,8,9,10) 
$affected_forum_att	= array(1,2,3,4,5,6,7,8,9,10); 
// but don't touch the following part!
//------------------------------------------------------------
if (in_array(request_var('f', 0), $affected_forum_att)){
$affected_thumb_att = true;}
else{
$affected_thumb_att = false;}
//------------------------------------------------------------
if ($width_or_height_img == 'mix'){
if (!class_exists('cropimage')) {
include($phpbb_root_path . 'includes/thumb_crop.' . $phpEx);}}
if (!function_exists('simpleresize')){
include($phpbb_root_path . 'includes/thumb_resize.' . $phpEx);}
//------------------------------------------------------------
// First Topic [pic] on Forum Index  / 4seven / 2010

?>


Thanks a lot AGAIN, great MOD!!!
Last edited by medaacek on Mon Mar 01, 2010 12:10 pm, edited 1 time in total.
medaacek
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Feb 28, 2010 11:32 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by medaacek »

ad my previous post: I forgot to purge forum cache, everything works as I need now!!!

THANKS!!!!
User avatar
ashras99
Registered User
Posts: 441
Joined: Mon Dec 19, 2005 9:09 pm

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by ashras99 »

a) Please tell me how we can remove a yellow color border around the image... or change the color of the border.

b) I set function_mode, display_priority and width_or_height_img to "mix" but working fine only for attachments, not creating thumbnails for any external image from any server.

c) How to align the text in middle of the thumbnail, so look good like below.

Image
User avatar
4_seven
I've Been Banned!
Posts: 5155
Joined: Wed Apr 30, 2008 1:41 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by 4_seven »

display_priority
it can not function.
it gives no option mix for this point.
only img or attachment

pls read the hints in config-area, there it stands ;)

the css changes i tell u later, bcs. of little time now
Current Mods | Mod Base | php(BB) programming | No help via PM
medaacek
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Feb 28, 2010 11:32 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by medaacek »

ashras99:

a) in the styles/prosilver/template/viewforum_body.html find this:

Code: Select all

<span style="padding:1px;float:left;width:{topicrow.CONVERT_SIZE}px;text-align:center; background-color:#F6F4D0;">
and define your own color of the thumb border ;-)



b) Display priority can only be for img or attachment - it means that you prefer img or attachment to be the thunb of your topic if you have both in the topic - img and attachment. You have to follow the instruction given right in the files - see my code I posted above, thats the one that works for me - it makes thumbs for both, img and attachments.

c) I will not help you, it does not bother me but try to find it in the code in the files...
User avatar
ashras99
Registered User
Posts: 441
Joined: Mon Dec 19, 2005 9:09 pm

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by ashras99 »

medaacek, can you point out what's different in your code, in comparison to 4_seven code. I didn't point out the change. There is nothing in your forum link, so remove that.

4_seven when v.0.0.5 is going to release?
medaacek
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Feb 28, 2010 11:32 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by medaacek »

Hi I just thought you needed to know where is the part of the code you need to change. You can either set the color code to one you want (it looks better with frame anyway) or I would try to set it to 0px,
try this:

Code: Select all

<span style="padding:px;float:left;width:{topicrow.CONVERT_SIZE}px;text-align:center; background-color:#WHATEVER COLOR YOU WANT;">
#WHATEVER COLOR YOU WANT = I mean of course that you can insert any color code (#ffffff for white etc...)

If this does not help I would suggest to set the frame color to the same color as is the background of the forum ;-)




btw, be nicer next time, Im only trying to help you ;-)
User avatar
ashras99
Registered User
Posts: 441
Joined: Mon Dec 19, 2005 9:09 pm

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by ashras99 »

I am not talking about Color code, i am talking about when you said "see my code I posted above, thats the one that works for me - it makes thumbs for both, img and attachments."

I am not rude, i just said "there is nothing in your forum link that you posted above, so remove that link."
medaacek
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Feb 28, 2010 11:32 am

Re: [DEV] First Topic [pic] on Forum Index v.0.0.4

Post by medaacek »

I got that ;-) the link is fixed now
Locked

Return to “[3.0.x] Abandoned MODs”