easyPortal

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in the Customisations Database.
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTICE: This forum is only for the announcement of new releases and/or updates of MODs. Any MOD support should be obtained through the Customisations Database in the support area designated for each MOD.

A direct link to support for each MOD is in the first post of the respective topic.
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10410
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: easyPortal

Post by Noxwizard »

I'm not sure about the backward order, as I can't reproduce it on my end. What version of phpBB and what DBMS?
The other is a CSS problem.

Open: /styles/{your_style}/template/portal_body.html
Find:

Code: Select all

<dt><!-- IF S_CAN_VOTE -->
Replace with:

Code: Select all

<dt style="width: auto;"><!-- IF S_CAN_VOTE -->
Find:

Code: Select all

<!-- IF S_DISPLAY_RESULTS --><dd style="float: {S_CONTENT_FLOW_END};">
Replace with:

Code: Select all

<!-- IF S_DISPLAY_RESULTS --><dd style="width: auto; float: {S_CONTENT_FLOW_END};">
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
squeek
Registered User
Posts: 173
Joined: Sat Jan 20, 2007 12:43 am

Re: easyPortal

Post by squeek »

hi and thanks for the reply, i applied the changes where you mentioned and now it appears to look a lot better. only thing left is to fix the POLL order. im using the latest version of phpbb 3.0.7-PL1 but im not sure what you mean by DBMS? if you mean what version of EasyPortal im using version 1.0.0 downloaded from the first topic in this section.
The edits i made where you said i had to improvise as the lines were slightly different but i now have those working thanks to you, thanks
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10410
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: easyPortal

Post by Noxwizard »

What type of database are you using? That's what I meant by DBMS.
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
squeek
Registered User
Posts: 173
Joined: Sat Jan 20, 2007 12:43 am

Re: easyPortal

Post by squeek »

Database server: MySQL(i) 5.0.45-community-nt hope this is what you mean, im using xampp
squeek
Registered User
Posts: 173
Joined: Sat Jan 20, 2007 12:43 am

Re: easyPortal

Post by squeek »

ive had a good mess about trying to get the lines to show in the right order but i think its over my head, im not that good at programming so i think i might remove the POLL box for now. i'll check back from time to time and see if there is a fix for it. im supprised im the only one who has this issue because i havent changed anything and i have no other mods installed at all.
anyway thanks for your help and time and thanks for the excellent MOD its much appreciated. keep up the great work :)
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10410
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: easyPortal

Post by Noxwizard »

It's the same query that's used in viewtopic.php, so I don't know why it's different. It's simple enough to reverse. In portal.php, find:

Code: Select all

for ($i = 0; $i < sizeof($fetchpoll['ids']); $i++)
Replace it with:

Code: Select all

for ($i = sizeof($fetchpoll['ids']) - 1; $i >= 0; $i--)
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
squeek
Registered User
Posts: 173
Joined: Sat Jan 20, 2007 12:43 am

Re: easyPortal

Post by squeek »

hmm even more strange, now when i try to vote from the portal i get this msg: The submitted form was invalid. Try submitting again.
however it does list them in the right order that way.

i have just downloaded the mod again and replaced the portal.php and portal_body.html with the new downloaded ones to start over and i get the same issue. i did download from the first post in this topic which says its easyPortal_100 so im not sure if that is the latest version or not. the POLL box isnt a great loss anyway but would be nice to have it working.
User avatar
Noxwizard
Support Team Leader
Support Team Leader
Posts: 10410
Joined: Mon Jun 27, 2005 8:41 pm
Location: Texas, USA
Name: Patrick Webster
Contact:

Re: easyPortal

Post by Noxwizard »

The poll box needs a fix for 3.0.6+, I haven't had time to write an updated version to submit to the MODDB, but the fix is listed here: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5#p9229895
[Support Template] - [Read Before Posting] - [phpBB Knowledge Base]
Do not contact me for private support, please share the question in our forums.
squeek
Registered User
Posts: 173
Joined: Sat Jan 20, 2007 12:43 am

Re: easyPortal

Post by squeek »

oh thanks for that i will try it out and see how it goes :) i'll post back and let you know a little later with the results, thanks again
squeek
Registered User
Posts: 173
Joined: Sat Jan 20, 2007 12:43 am

Re: easyPortal

Post by squeek »

i applied all the changes where stated on that link and all seems to be ok now eccept :mrgreen: the submit button is slightly to the right in firefox and in IE it is pushed to the far right hand side but appart from that it all seems to be ok now.
oh i had also have to edit the line which shows 'You may select 1 option' as each word was on a seperate line but now it seems to be ok too.
SuperUnknown
Registered User
Posts: 16
Joined: Wed Oct 21, 2009 11:18 am

Re: easyPortal

Post by SuperUnknown »

Is it possible to display "news" on the portal page with the image ? (taken from the first attachment)
Something like in this example: http://www.samanyolufanlari.com/index.php
But I'm using a subsilver based style.

thx :)
SuperUnknown
Registered User
Posts: 16
Joined: Wed Oct 21, 2009 11:18 am

Re: easyPortal

Post by SuperUnknown »

SuperUnknown wrote:Is it possible to display "news" on the portal page with the image ? (taken from the first attachment)
Something like in this example: http://www.samanyolufanlari.com/index.php
But I'm using a subsilver based style.

thx :)
AFAIK in the PHPBB2 ezPortal that was realized by this part of code:

portal.php

Code: Select all

			// Portal Attachment image by Crack
			if ( defined('ATTACHMENTS_ON') && $fetchposts[$i]['post_attachment'] )
			{
				$attachments = get_attachments_from_post($fetchposts[$i]['post_id']);
				foreach( $attachments as $attachment )
				{
					if( strpos($attachment['mimetype'], 'image') !== false )
					{
						if( intval($attach_config['allow_ftp_upload']) && !$attachment['thumbnail'] )
						{
							if( trim($attach_config['download_path']) == '' )
							{
								message_die(GENERAL_ERROR, 'Physical Download not possible with the current Attachment Setting');
							}
							$img_path = trim($attach_config['download_path']) . '/' . $attachment['physical_filename'];
						}
						else
						{
							$server_protocol = ($board_config['cookie_secure']) ? 'https://' : 'http://';
							$server_name = preg_replace('/^\/?(.*?)\/?$/', '\1', trim($board_config['server_name']));
							$server_port = ($board_config['server_port'] <> 80) ? ':' . trim($board_config['server_port']) : '';
							$script_name = preg_replace('/^\/?(.*?)\/?$/', '/\1', trim($board_config['script_path']));
							if ($script_name[strlen($script_name)] != '/')
							{
								$script_name .= '/';
							}
							$image_path = $server_protocol . $server_name . $server_port . $script_name . $upload_dir . '/' 
								. ( $attachment['thumbnail'] ? 'thumbs/t_' : '')
								. $attachment['physical_filename'];
						}
						$img_size = array(200, 0); // szerokość, wysokość
						if( $attachment['comment'] && preg_match('#(\d+)x(\d+)#', $attachment['comment'], $match) )
						{
							$img_size = array(intval($match[1]), intval($match[2]));
						}
						$img_size = ( $img_size[0] ? 'width="' . $img_size[0] . '" ' : '' )
							. ( $img_size[1] ? 'heigh="' . $img_size[1] . '" ' : '' );
						$image = '<img ' . $img_size . 'src="' . $image_path
							. '" alt="' . htmlspecialchars($attachment['comment'])
							. '" style="border:0px" />';
						if( $attachment['thumbnail'] )
						{
							$image = '<a href="'. append_sid("download.$phpEx?id=".$attachment['attach_id'])
								. '" target="_blank">' . $image . '</a>';
						}
						$template->assign_block_vars('fetchpost_row.image', array(
							'IMAGE' => $image,
							'COMMENT' => htmlspecialchars($attachment['comment']) )
						);
						break;
					}
				}
			} // Attachment image end

portal_body.tpl

Code: Select all

         {BEGIN_NEWS}
         <table width="99%" cellspacing="1" cellpadding="1" border="0" align="center">
               <tr>
               <td>
                  {NEWS_HEADER}
                  <!-- BEGIN fetchpost_row -->
                  <table width="100%" cellpadding="2" cellspacing="1" border="0" class="forumline">
                     <tr>
                        <td class="catHead" height="25"><span class="genmed"><b>{fetchpost_row.TITLE}</b></span></td>
                     </tr>
                     <tr>
                        <td class="row2" align="left" height="24"><span class="gensmall">{L_POSTED}: <b>{fetchpost_row.POSTER}</b> @ {fetchpost_row.TIME}</span></td>
                     </tr>
                     <tr>
			<td class="row1" align="left"><span class="gensmall" style="line-height:150%">
				<!-- BEGIN image -->
				<div  style="float:left; border: 1px {T_TR_COLOR3} solid; margin:5px">{fetchpost_row.image.IMAGE}</div>
				<!-- END image -->
				{fetchpost_row.TEXT}<br /><br />
				{fetchpost_row.OPEN}<a href="{fetchpost_row.U_READ_FULL}">{fetchpost_row.L_READ_FULL}</a>{fetchpost_row.CLOSE}
			</span></td>
                     </tr>
                     <tr>
                        <td class="row3" align="left" height="24"><span class="gensmall">{L_COMMENTS}: {fetchpost_row.REPLIES} :: <a href="{fetchpost_row.U_VIEW_COMMENTS}">{L_VIEW_COMMENTS}</a> (<a href="{fetchpost_row.U_POST_COMMENT}">{L_POST_COMMENT}</a>)</span></td>
                     </tr>
                  </table>
                  <font size="1"><br /></font>
                  <!-- END fetch_post_row -->
               </td>
            </tr>
         </table>
         {END_NEWS}
It is possible to change this code for a working function in EasyPortal for PHPBB3 (subsilver)?

Additional interesting code can be find here (for example resizing): http://4seven.kilu.de/phpbb3/index.php? ... 1024&h=768

:)
deauvilleuk
Registered User
Posts: 111
Joined: Sat Aug 27, 2005 5:03 pm
Location: Middlesbrough, England, UK
Contact:

Re: easyPortal

Post by deauvilleuk »

Hi there..excellent MOD 8-)

Don't know if this has been asked before :oops:

..how can I add the birthdays feature to appear in the Who's Online area below 'Complete List' ?

Thanks

Graham
ricker33
Registered User
Posts: 12
Joined: Sat Nov 04, 2006 9:58 pm

Re: easyPortal

Post by ricker33 »

Love the mod. Have been using it for a while now, with mostly no problems.

Ive read through most of the posts here and fixed a few of the things. But I am still trying to figure out one thing.

In the APC for Easyportal, there is the Allow bbcode in announcements. I have that checked, but it doesn't show the image. The smiles seem to work fine. Just the [img] code dont seem to work. All it will show is everything inbetween the img codes.

Not sure where I might find that. Ive checked my codes again and do think they are all correct.

But thanks for any help I can get.

Rick

Edit. Also wondering if there is a way to show 2 polls from the same forum? I have a section that I always have 2 polls running in. I would like both to show on the portal if possible.
ricker33
Registered User
Posts: 12
Joined: Sat Nov 04, 2006 9:58 pm

Re: easyPortal

Post by ricker33 »

Found out the [img] problem in the block. Now just wondering about the having 2 polls from same forum section?

Thanks
Locked

Return to “[3.0.x] MOD Database Releases”