Icon missing, � there insetad

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Scam Warning
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 9:05 am

Hey Guys,

I just installed a new forum on my site the other day and after making some changes (adding Ajax chat and removing some things like the search box and default header) I am seeing a problem with one of the icons on my page. Beside the Login and Username fields I am seeing a �, I think it should be a • or something.

Can anyone please advise.

Page is here http://www.glennlawrence.ie/forum/

Thanks,

Glenn.

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69300
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by KevC » Wed May 19, 2010 9:09 am

What application are you using to upload the files with?
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Re: Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 9:11 am

filezilla

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69300
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by KevC » Wed May 19, 2010 9:13 am

Mmm that's usually fine.
Try uploading the language folder again.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Re: Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 9:51 am

no luck I'm afraid.

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69300
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by KevC » Wed May 19, 2010 10:45 am

Have you edited any of the language files before you've uploaded them or are they fresh from the phpBB download?
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

User avatar
Sierron
Registered User
Posts: 241
Joined: Fri Apr 30, 2010 10:22 am
Location: Germany
Name: Artur
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by Sierron » Wed May 19, 2010 11:16 am

Your site output UTF-8, but Ansi Encoding. My forum put out UTF-8 with UTF-8 without BOM encoding.
Multilanguage TimeSplitters Site

If you need support, I suggest you to use the Support Request Template for your questions on this board. If you have some serious problems, the Support Toolkit can fix it (depends on the problem).

User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Re: Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 11:33 am

Kevin - I changed "language/en/common.php" as per install instructions from Handyman. See below changes.

Sierron - should I change site output to UTF-8 with UTF-8 without BOM encoding? And if so where do I change this?

Thanks,


Open: language/en/common.php
Find

Tip: This may be a partial find and not the whole line.
Code:Select all

'CHANGING_PROFILE' => 'Changing profile settings',

Add after

Tip: Add these lines on a new blank line after the preceding line(s) to find.
Code:Select all

//-- mod : AJAX Chat ----------------------------------------------------
//-- add
'CHAT' => 'Chat',
'CHAT_EXPLAIN' => 'Chat Center',
//-- fin mod : AJAX Chat ------------------------------------------------

<< Hide
Find

Tip: This may be a partial find and not the whole line.
Code:Select all

'VIEWED' => 'Viewed',

Add after

Tip: Add these lines on a new blank line after the preceding line(s) to find.
Code:Select all

//-- mod : AJAX Chat ----------------------------------------------------
//-- add
'VIEWING_CHAT' => 'Viewing Shoutbox',
//-- fin mod : AJAX Chat ------------------------------------------------

User avatar
Sierron
Registered User
Posts: 241
Joined: Fri Apr 30, 2010 10:22 am
Location: Germany
Name: Artur
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by Sierron » Wed May 19, 2010 11:40 am

Which editor do you use? Check if your file has ANSI Encoding or UTF without BOM. If it is ANSI, then you need to convert to UTF without BOM.

edit:

If you used notepad from windows or something i can happen, that it change the encoding.
Multilanguage TimeSplitters Site

If you need support, I suggest you to use the Support Request Template for your questions on this board. If you have some serious problems, the Support Toolkit can fix it (depends on the problem).

Pit$Bull
Former Team Member
Posts: 23099
Joined: Sat Dec 02, 2006 4:08 pm
Name: Can't Remember

Re: Icon missing, � there insetad

Post by Pit$Bull » Wed May 19, 2010 11:49 am

When editing files you should use a good text editor like http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm
Files should be saved using UTF-8 without BOM.

User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Re: Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 12:11 pm

I have just been editing the files from my helm control panel, directly on the web. Am I going to have to start from the start again to get this icon issue sorted?

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69300
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by KevC » Wed May 19, 2010 12:13 pm

Yep that will be the problem. It's not a proper text editor.

You need to get a fresh copy of that file and reapply the edits using notepad++ which Pit$Bull linked to in his post. Then the funny ?'s will disappear.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Re: Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 1:37 pm

ok so, I'll give that a try and post my results.

Thanks...

User avatar
sdmxc
Registered User
Posts: 35
Joined: Wed Jul 04, 2007 12:45 pm

Re: Icon missing, � there insetad

Post by sdmxc » Wed May 19, 2010 4:31 pm

that didn't work guys. I used original common.php file from the downloaded .zip. Edited with notepad++ and made sure UTF-8 without BOM was enabled. No joy. I also uploaded the original common.php without any mods to see if this would work and still no joy.

Anything else?

User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 50681
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve
Contact:

Re: Icon missing, � there insetad

Post by stevemaury » Wed May 19, 2010 4:37 pm

Purge the cache from the ACP.
For REALLY good and VERY inexpensive hosting CLICK HERE

I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”