SID problem (it keeps changing)

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Get Involved
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
StudentDentist99
Registered User
Posts: 3
Joined: Wed Aug 20, 2014 3:19 pm

SID problem (it keeps changing)

Post by StudentDentist99 » Wed Aug 20, 2014 3:31 pm

This is my first post so please let me know if I do something wrong.

I need some advice on a problem I have recently. I have no idea why it's happening :

Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.12
What is your board's URL? http://www.studentdentist.ca/
Who do you host your board with? 1and1
How did you install your board? Downloaded phpbb package and had it installed
What is the most recent action performed on your board? didn't do anything, it was working before
Is registration required to reproduce this issue? Yes
Do you have any MODs installed? No
What styles do you currently have installed? Oxygen
What language(s) is your board currently using? American English
Which database type/version are you using? MySQL
What is your level of experience? Familiar with phpBB
When did your problem begin? Yesterday.
Please describe your problem. SID keeps showing up on the URL and changing after redirecting. For example, after I logged in, it redirected to index.php but I lost my user session. I noticed that SID was changing all the time whenever I hit a button or went to another page.

Thanks!
Tim

User avatar
RMcGirr83
Recognised Extension Developer
Posts: 21034
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:33 pm
Location: Your display
Name: Rich McGirr
Contact:

Re: SID problem (it keeps changing)

Post by RMcGirr83 » Wed Aug 20, 2014 4:47 pm

What are the cookie settings on the forum?
In times of change, learners inherit the earth, while the learned find themselves beautifully equipped to deal with a world that no longer exists - Eric Hoffer
Former Modifications/Extensions Team Member | My extensions
Appreciate the extensions/mods/support then buy me a beer
All requests for support via PM will be ignored

StudentDentist99
Registered User
Posts: 3
Joined: Wed Aug 20, 2014 3:19 pm

Re: SID problem (it keeps changing)

Post by StudentDentist99 » Wed Aug 20, 2014 5:51 pm

RMcGirr83 wrote:What are the cookie settings on the forum?
Hi RMcGirr83,

Thanks for your reply!

Cookie domain : .studentdentist.ca
Cookie name : phpbb3_1gyke
Cookie path : /
Cookie Secure: disabled

User avatar
RMcGirr83
Recognised Extension Developer
Posts: 21034
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:33 pm
Location: Your display
Name: Rich McGirr
Contact:

Re: SID problem (it keeps changing)

Post by RMcGirr83 » Wed Aug 20, 2014 7:32 pm

Do you have a test login account. If you changed nothing on your system and it was working fine prior to yesterday, then the only logical conclusion is that your host has changed something on the server to cause the issue.
In times of change, learners inherit the earth, while the learned find themselves beautifully equipped to deal with a world that no longer exists - Eric Hoffer
Former Modifications/Extensions Team Member | My extensions
Appreciate the extensions/mods/support then buy me a beer
All requests for support via PM will be ignored

StudentDentist99
Registered User
Posts: 3
Joined: Wed Aug 20, 2014 3:19 pm

Re: SID problem (it keeps changing)

Post by StudentDentist99 » Wed Aug 20, 2014 7:43 pm

RMcGirr83 wrote:Do you have a test login account. If you changed nothing on your system and it was working fine prior to yesterday, then the only logical conclusion is that your host has changed something on the server to cause the issue.
I wonder whether there's anything wrong with the file ucp.php ? Does this function append_sid() not work properly for some reason?

Currently I am not able to send private message to you. May I have your Email address so that I can give you a test account?

User avatar
Oyabun1
Former Team Member
Posts: 23162
Joined: Sun May 17, 2009 1:05 pm
Location: Australia
Name: Bill

Re: SID problem (it keeps changing)

Post by Oyabun1 » Wed Aug 20, 2014 10:55 pm

StudentDentist99 wrote:What version of phpBB are you using? phpBB 3.0.12
Are you sure? Your standard styles, prosilver and subsilver2, show as 3.0.8.
                      Support Request Template
3.0.x: Knowledge Base Styles Support MOD Requests
3.1.x: Knowledge BaseStyles SupportExtension Requests

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”