Could not get style Data only for Googlebot

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Anti-Spam Guide
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
Locked
marc60
Registered User
Posts: 28
Joined: Thu Mar 21, 2013 2:20 pm

Could not get style Data only for Googlebot

Post by marc60 » Thu Dec 10, 2015 3:46 pm

Hi,

my forum with 40.000 users is not available for google anymore. I have a custom theme. When I open the webpage via browser, everything is normal but google told, that he get a 503 error.

When I swith to "googlebot" in a browser user agent switcher I can see the error message:

Could not get style data

I have no ideas anymore.

Please help

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 66487
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: Could not get style Data only for Googlebot

Post by Lumpy Burgertushie » Thu Dec 10, 2015 4:36 pm

what style do you have set for google bot to use? change it to one that is working etc.


robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

If a tree falls in the forest and nobody is there, does it make a sound?

marc60
Registered User
Posts: 28
Joined: Thu Mar 21, 2013 2:20 pm

Re: Could not get style Data only for Googlebot

Post by marc60 » Thu Dec 10, 2015 5:56 pm

Hi robert,

I searched in phpbb_users for user type 2 to get all bots. user_style was 3. That is correct. I already fixed that problem. I removed the google bot from the bot group. After I add the googlebot again, the error is gone but now I have a other problem.

The googlebot can login. I have already the bot group only "read permission"..but still, that googlebot can login. I checked in the phpbb_users the field user_permissions for the googlebot user id. I saw, that all bots have [BLOB - 0 Bytes]

but googlebot have

[BLOB - 230 Bytes]

So I opened that user_id and removed the permissions....but when I refresh the list, the

[BLOB - 230 Bytes]

is there again...why?

User avatar
david63
Registered User
Posts: 16330
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: Could not get style Data only for Googlebot

Post by david63 » Thu Dec 10, 2015 6:50 pm

I would suspect that your Google bot is also in another user group.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 51785
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Could not get style Data only for Googlebot

Post by Brf » Thu Dec 10, 2015 7:06 pm

The permissions field gets filled in again once the user (Googlebot) visits your board.

Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”