LATTE topic - icons don't (always) show

For support and discussion related to templates, themes, and imagesets in phpBB 3.2.
Post Reply
ferryboat
Registered User
Posts: 60
Joined: Thu May 29, 2014 6:15 am

LATTE topic - icons don't (always) show

Post by ferryboat » Mon May 20, 2019 8:26 am

In some forum the LATTE style doesn't show the topic icons.
While in others it shows the void spaces where the icons should be.

In such case something strange in the message-posting template ->
-> here it is the path of the topic-icons.

I report two example-paths (and I attach a pic):
./images/icons/smf/xx.gif
./images/icons/smf/thumbdown.gif

Doesn't 'smf' stand for Simple Machines Forum? Does it?


In another board's forums the issue is different:
In some forums I can see the icons while in others no topic icons at all.


I suppose in the two different boards I could have two different versions of LATTE.
In any case which is the forum-posting template, in the LATTE Style?
Attachments
latte-topic-gif-issue.png
Last edited by Hanakin on Tue May 21, 2019 4:51 pm, edited 2 times in total.
Reason: Topic icon changed

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by KevC » Mon May 20, 2019 8:52 am

Looks like something you need to ask the style author about.
As a quick fix you could make that folder it's looking for and duplicate the image files in to it.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

ferryboat
Registered User
Posts: 60
Joined: Thu May 29, 2014 6:15 am

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by ferryboat » Mon May 20, 2019 8:56 am

Sorry, isn't this the right forum?

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by KevC » Mon May 20, 2019 10:19 am

-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

User avatar
Lumpy Burgertushie
Registered User
Posts: 66334
Joined: Mon May 02, 2005 3:11 am
Contact:

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by Lumpy Burgertushie » Mon May 20, 2019 5:39 pm

how about a link to your board so we can test things.

and yes, in most cases the smf would be simple machines forum.]

also, if you have a smf board and a phpbb board you would have to be sure that there is a latte style for both and if there is, that you have not confused them.

also, you have to be sure that for phpbb you have the same version of the latte style as the version of phpbb.


robert
I'm baaaaaccckkkk. still doing work on donation basis. PM your needs.

Premium phpBB 3.2 Styles by PlanetStyles.net

If a tree falls in the forest and nobody is there, does it make a sound?

User avatar
Raul [ThE KuKa]
Style Customisations
Style Customisations
Posts: 6062
Joined: Mon Dec 08, 2003 9:24 pm
Location: Spain
Name: Raul Arroyo
Contact:

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by Raul [ThE KuKa] » Mon May 20, 2019 5:47 pm

Please Robert, let's continue where KevC links us.

Thanks. ;)
All unsolicited PMs will be ignored.
:warning: Knowledge Base | Documentation | Board rules | phpBB Styles Rules & Policies :warning:


If you like my styles, translations, etc. and want to show some appreciation, then feel free to Donate with Image
:flag_es: phpBB Spain - Online Since 2003 :heart:



ferryboat
Registered User
Posts: 60
Joined: Thu May 29, 2014 6:15 am

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by ferryboat » Tue May 21, 2019 5:29 am

ferryboat wrote:
Tue May 21, 2019 5:29 am
Please Robert, let's continue where KevC links us.

Thanks. ;)
Why don't you displace this discussion in such forum? https://www.phpbb.com/customise/db/style/latte/support

ferryboat
Registered User
Posts: 60
Joined: Thu May 29, 2014 6:15 am

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by ferryboat » Tue May 21, 2019 6:23 am

Lumpy Burgertushie wrote:
Mon May 20, 2019 5:39 pm
also, if you have a smf board and a phpbb board you would have to be sure that there is a latte style for both and if there is, that you have not confused them.
I've no SMF. I've downloaded the style from the PHPBB site.
Lumpy Burgertushie wrote:
Mon May 20, 2019 5:39 pm
also, you have to be sure that for phpbb you have the same version of the latte style as the version of phpbb.

robert
Yes I dowloaded the latest version, but I'm not sure a I've installed it in both PHPBB boards.
Thanks, Lumpy

User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 69111
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK
Contact:

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by KevC » Tue May 21, 2019 8:07 am

ferryboat wrote:
Tue May 21, 2019 5:29 am
ferryboat wrote:
Tue May 21, 2019 5:29 am
Please Robert, let's continue where KevC links us.

Thanks. ;)
Why don't you displace this discussion in such forum? https://www.phpbb.com/customise/db/style/latte/support
The two sections are not connected in any way except the account info so this can't be moved there.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
Cheap UK Hosting
"In the land of the blind the little green bloke with no pupils is king - init!"

ferryboat
Registered User
Posts: 60
Joined: Thu May 29, 2014 6:15 am

Re: LATTE topic - icons don't (always) show

Post by ferryboat » Tue May 21, 2019 1:41 pm

Anyway. I've found the solution. Incredible to me.

I've realized that the 'posting.php' template (placed in the forum-root directory) retrieves whatever icons it founds in the image directory. So I had a 'smf' sub-directory in such directory and related icons, because I migrated from YaBB -> SMF -> phpBB (some years ago). Meanwhile the posting template had developed links addressing to each of the SMF icons.
After the last update I had accidentally removed (in, only one forum) the 'smf directory', so the related icons did not display, but I could see some holes in the template, because of the broken links.
Bye

Post Reply

Return to “[3.2.x] Styles Support & Discussion”