403 error when accessing the forum

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Pilgrim2006
Registered User
Posts: 12
Joined: Wed Mar 29, 2006 2:09 pm

403 error when accessing the forum

Post by Pilgrim2006 » Mon Jun 24, 2019 8:39 am

Good morning everyone,

Environment:
phpBB version: 3.2.0
No extensions/mods installed
Locally modified prosilver style
No changes made in the last few months

Description:
The forum suddenly started to show the main page as text+links (without images or tables). When following any of the links (to forums and subforums, faqs, ucp, etc) a 403 error page arises. Other html pages of the site show correctly (images+text)

I've been talking with the host server support which claims that no change has been made on the server side.

I've checked the permissions structure (755 folders, 644 files, 777 for stores, files and images/avatars/upload) and everything seems ok.

I've found .htaccess files in several folders and the one in the main phpBB3 folder (where index.php resides) seems to be unmodified since the installation.

It points to an htaccess/permissions issue but I can't find anything wrong. On the other side, the unformatted presentation of the main page could points to an style issue, which has not been modified for more than one year. I've even thought in ressetting the style to the standard Prosilver but have no way to access to the forum to do it.

What can I do?

Thanks in advance.

User avatar
david63
Registered User
Posts: 16327
Joined: Thu Dec 19, 2002 8:08 am
Location: Lancashire, UK
Name: David Wood
Contact:

Re: 403 error when accessing the forum

Post by david63 » Mon Jun 24, 2019 8:59 am

This is the second or third similar problem in the last few days - not sure if they are connected (same host?)
Pilgrim2006 wrote:
Mon Jun 24, 2019 8:39 am
The forum suddenly started to show the main page as text+links
Things do not "suddenly happen" - somebody, somewhere has changed something. If you have not changed anything then that only leaves your host and despite their protestations they will have done something. You need to go back to them and ask again (ask for second level support)

A 404 error is saying that you do not have the correct server permissions to access the page - only the hosts can fix it.
David
Remember: You only know what you know and - you don't know what you don't know!
My CDB Contributions | How to install an extension
I will not be accepting translations for any of my extensions in Github - please post any translations in the appropriate topic.
No support requests via PM or email as they will be ignored

BeBop
Registered User
Posts: 44
Joined: Tue Sep 05, 2017 1:07 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by BeBop » Mon Jun 24, 2019 1:03 pm

Dear David63,

We have a similar problem might I ask if you are hosted by UK2 please?

Thank you in advance.

Kimd Regards BeBop

BeBop
Registered User
Posts: 44
Joined: Tue Sep 05, 2017 1:07 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by BeBop » Mon Jun 24, 2019 1:06 pm

APOLOGIES FOR WRONG NAME Dear Pilgrim6006,

We have a similar problem might I ask if you are hosted by UK2 please?

Thank you in advance.

Kimd Regards BeBop

Pilgrim2006
Registered User
Posts: 12
Joined: Wed Mar 29, 2006 2:09 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by Pilgrim2006 » Mon Jun 24, 2019 2:51 pm

Hello,

No, my hosting provider is Midphase. I'll insist again and post anything relevant for our problem ;)

NormNM
Registered User
Posts: 59
Joined: Sat Sep 18, 2010 7:00 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by NormNM » Mon Jun 24, 2019 2:58 pm

BeBop wrote:
Mon Jun 24, 2019 1:06 pm
APOLOGIES FOR WRONG NAME Dear Pilgrim6006,

We have a similar problem might I ask if you are hosted by UK2 please?

Thank you in advance.

Kimd Regards BeBop
Hi

Yes I am and I have the same problem in four forums I have with them. I didn't start a topic because they have said they have escalated it and I am still waiting. Have you raised it with them? I was on holiday and I believe it started last Thursday or Friday. The usual questions "Have you updated the site?" to which I obviously said NO.

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21320
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Watching cricket - definitely

Re: 403 error when accessing the forum

Post by Mick » Mon Jun 24, 2019 3:02 pm

Have any of you had a look at the server error logs?
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

NormNM
Registered User
Posts: 59
Joined: Sat Sep 18, 2010 7:00 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by NormNM » Mon Jun 24, 2019 3:02 pm

Pilgrim2006 wrote:
Mon Jun 24, 2019 8:39 am

It points to an htaccess/permissions issue but I can't find anything wrong. On the other side, the unformatted presentation of the main page could points to an style issue, which has not been modified for more than one year. I've even thought in ressetting the style to the standard Prosilver but have no way to access to the forum to do it.
Same probs. Mine are unformatted so I thought it could be a style problem and I did change to Prosilver but still got 403. Waiting for the host to fix it, if they can.

NormNM
Registered User
Posts: 59
Joined: Sat Sep 18, 2010 7:00 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by NormNM » Mon Jun 24, 2019 3:09 pm

Mick wrote:
Mon Jun 24, 2019 3:02 pm
Have any of you had a look at the server error logs?
Just had a look, nothing has appeared there after I just tried. Cannot say how good the error trapping is of course. Sorry nothing to report.

User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 21320
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am
Location: Watching cricket - definitely

Re: 403 error when accessing the forum

Post by Mick » Mon Jun 24, 2019 3:13 pm

Mention that to your host as well then, there should be entries if you’ve been receiving 403’s.
"The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski

NormNM
Registered User
Posts: 59
Joined: Sat Sep 18, 2010 7:00 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by NormNM » Mon Jun 24, 2019 3:17 pm

Mick wrote:
Mon Jun 24, 2019 3:13 pm
Mention that to your host as well then, there should be entries if you’ve been receiving 403’s.
Ok

NormNM
Registered User
Posts: 59
Joined: Sat Sep 18, 2010 7:00 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by NormNM » Mon Jun 24, 2019 3:23 pm

Hi

I see we have two threads about this, I just jumped on the first one I saw.

Ps BeBop I bet I am older ;)

stonecold128
Registered User
Posts: 7
Joined: Sat Jul 09, 2011 9:59 am

Re: 403 error when accessing the forum

Post by stonecold128 » Mon Jun 24, 2019 3:30 pm

We're seeing exactly the same issue with UK2.

Same symptoms and started Friday last week.

NormNM
Registered User
Posts: 59
Joined: Sat Sep 18, 2010 7:00 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by NormNM » Mon Jun 24, 2019 3:33 pm

stonecold128 wrote:
Mon Jun 24, 2019 3:30 pm
We're seeing exactly the same issue with UK2.

Same symptoms and started Friday last week.
Good, if you see what I mean. At least I am not alone. Let's hope they fix it soon.

BeBop
Registered User
Posts: 44
Joined: Tue Sep 05, 2017 1:07 pm

Re: 403 error when accessing the forum

Post by BeBop » Mon Jun 24, 2019 4:50 pm

NormNM wrote:
Mon Jun 24, 2019 2:58 pm
BeBop wrote:
Mon Jun 24, 2019 1:06 pm
APOLOGIES FOR WRONG NAME Dear Pilgrim6006,

We have a similar problem might I ask if you are hosted by UK2 please?

Thank you in advance.

Kimd Regards BeBop
Hi

Yes I am and I have the same problem in four forums I have with them. I didn't start a topic because they have said they have escalated it and I am still waiting. Have you raised it with them? I was on holiday and I believe it started last Thursday or Friday. The usual questions "Have you updated the site?" to which I obviously said NO.
Yes NormNM AND THANK YOU FOR YOUR RESPONSE we have raised a trouble ticket and escalated it after having a banal (really no idea) reply from a support person named Drax on Saturday following submission in the wee hours of Saturday morning the problem manifested itself late Friday night.

Regards BeBop
Last edited by BeBop on Mon Jun 24, 2019 4:57 pm, edited 1 time in total.

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”