[3.3][BETA] Post Form Templates

A place for Extension Authors to post and receive feedback on Extensions still in development. No Extensions within this forum should be used within a live environment!
Get Involved
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

IMPORTANT: Extensions Development rules

IMPORTANT FOR NEEDED EVENTS!!!
If you need an event for your extension please read this for the steps to follow to request the event(s)
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

Hi!

I installed this yesterday. While testing I figured out, that only one radio button shows for the first option, there is none in the next line for the second option. Tried Edge and Chrome, same problem.
What could be the reason? I did everything as shown in your screenshots.

Edit: Same with checkboxes (only option in first line with checkobox) and dropdown (all 4 lines make one single option)

Thanks
STK
Last edited by STK on Mon Jan 22, 2024 1:49 pm, edited 1 time in total.
User avatar
halil16
Registered User
Posts: 1321
Joined: Fri Jul 24, 2020 11:30 pm
Location: Turkiye
Name: Halil

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by halil16 »

I just wanted to say that it is a very useful extension depending on your usage preference and that I am following it. Thanks.
My board: phpBB GroupO BeldeThatTowns*for sale*
Hire me for your phpBB board. ⭐
Introducing Mobile Upgrade! Make your phpBB board like an app! 📢
"The day we will need ideas more than possessions, we will find the secret to true wealth." - Peyami Safa
Mzr
Registered User
Posts: 62
Joined: Sun Jan 26, 2003 9:58 am

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by Mzr »

Toxyy wrote: Thu Sep 28, 2023 6:57 pm
Mzr wrote: Thu Sep 28, 2023 9:56 am Is the a way to force template using without hav to select it ?
Currently no, but I can think of how to do so, shouldn't be hard to implement. Currently chasing down a couple bugs from my client, but I'll consider adding this feature as well.
Little UP on this.
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

STK wrote: Mon Jan 22, 2024 10:01 am Hi!

I installed this yesterday. While testing I figured out, that only one radio button shows for the first option, there is none in the next line for the second option. Tried Edge and Chrome, same problem.
What could be the reason? I did everything as shown in your screenshots.

Edit: Same with checkboxes (only option in first line with checkobox) and dropdown (all 4 lines make one single option)

Thanks
STK
Screenshots:
Note: Test Category shows up twice though there is only one...
Settings.jpg
Reply.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

Any idea anyone?
This would be so useful...

btw: phpbb 3.3.10, php 7.2.34, same problem even when all other extensions deactivated:(
User avatar
Toxyy
Registered User
Posts: 954
Joined: Mon Oct 24, 2016 3:22 pm
Location: Namek

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by Toxyy »

halil16 wrote: Mon Jan 22, 2024 10:26 am I just wanted to say that it is a very useful extension depending on your usage preference and that I am following it. Thanks.
Thanks!
Mzr wrote: Mon Jan 22, 2024 11:01 am Little UP on this.
Haven't worked on that yet.
STK wrote: Tue Jan 30, 2024 11:51 am Any idea anyone?
This would be so useful...

btw: phpbb 3.3.10, php 7.2.34, same problem even when all other extensions deactivated:(
Try with a higher PHP version, this shouldn't be happening. I haven't had this happen on my site or my client's site.
I am a web developer/administrator, specializing in forums. If you have work you need done or are too lazy to do, pm me!

Some of my extensions:
[3.3][BETA] Post Form Templates || [3.3][BETA] Anonymous Posts || [3.2][3.3][BETA] ACP Merge Child Forums || [3.2][BETA] Sticky Ad || [3.2][DEV] User Delete Topics || [3.3][DEV] Moderate While Searching || [3.3][RC] Short Number Twig Extension
Mzr
Registered User
Posts: 62
Joined: Sun Jan 26, 2003 9:58 am

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by Mzr »

Thx for the followup
User avatar
Toxyy
Registered User
Posts: 954
Joined: Mon Oct 24, 2016 3:22 pm
Location: Namek

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by Toxyy »

STK wrote: Wed Jan 31, 2024 7:52 am Thx, Toxyy!

Which PHP-Version would you recommend?
Try at least 8.0 and let me know.
I am a web developer/administrator, specializing in forums. If you have work you need done or are too lazy to do, pm me!

Some of my extensions:
[3.3][BETA] Post Form Templates || [3.3][BETA] Anonymous Posts || [3.2][3.3][BETA] ACP Merge Child Forums || [3.2][BETA] Sticky Ad || [3.2][DEV] User Delete Topics || [3.3][DEV] Moderate While Searching || [3.3][RC] Short Number Twig Extension
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

I will. Thx
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

I finally did it. What a mess...had to update my xampp installation. No test server, board 3 hours down. Next time I'll be faster.

Sadly, even with php 8.0.30, the result is the same:(
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

I don't have any problems with the board itself and all other extentions, but maybe my settings in php.ini are not all correct? Could I get an example?
Just in case this might be the reason for the forms not displaying correctly...
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

Cleared all data, tried again with the given form changed to checkboxes with 1,2,3 as options. Here's what the database says: see attachment.
Is that as it should be?

Edit: grr. I get an html error when uploading my pic...too wide, I guess
Edit 2: Hope you can still read it
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
User avatar
Toxyy
Registered User
Posts: 954
Joined: Mon Oct 24, 2016 3:22 pm
Location: Namek

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by Toxyy »

STK wrote: Wed Feb 14, 2024 2:27 pm Cleared all data, tried again with the given form changed to checkboxes with 1,2,3 as options. Here's what the database says: see attachment.
Is that as it should be?
It's odd, but somehow your entries are being saved as one big entry. That shouldn't be happening. The relevant piece of code that figures this out is:
serialize(explode(PHP_EOL, $entry_type_match))
(where $entry_type_match is the value of the field where you set the radio/checkbox values, being 1,2,3 in this case)
and that should be splitting your string properly. Oddly enough it's not detecting your newlines. Maybe there's something odd going on where PHP_EOL doesn't match what you're typing in.

I've just PRd a potential fix to the main branch of the github, please test that out for me. It also has a few other minor fixes as well (template image ordering was broken, there were references to smilies, among other things). I'm currently working through some issues I've been made aware of.
I am a web developer/administrator, specializing in forums. If you have work you need done or are too lazy to do, pm me!

Some of my extensions:
[3.3][BETA] Post Form Templates || [3.3][BETA] Anonymous Posts || [3.2][3.3][BETA] ACP Merge Child Forums || [3.2][BETA] Sticky Ad || [3.2][DEV] User Delete Topics || [3.3][DEV] Moderate While Searching || [3.3][RC] Short Number Twig Extension
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

I'll try it this weekend, thank you.
STK
Registered User
Posts: 19
Joined: Mon Aug 26, 2019 2:45 pm

Re: [3.3][BETA] Post Form Templates

Post by STK »

Now everything works! Checkboxes, radio buttons, dropdown, everything. Also no more duplicate categories:)
Thank you!

Return to “Extensions in Development”