[SOLVED] Can't access ACP / workaround not helping

Get help with installation and running phpBB 3.3.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
swalker2001
Registered User
Posts: 26
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

[SOLVED] Can't access ACP / workaround not helping

Post by swalker2001 »

I can't access the admin panel. No new users can subscribe. Workaround in pinned post does not give me access. I am pasting the support template below, and also I finally was able to get some error logs from the web host so I'll post those at the bottom. Any assistance appreciated.

I already have a new install on a different server and I just want to be able to migrate the database from the existing installation (that has been frought with problems) to the new one. Tried using PHPMyAdmin to migrate the database and failed so I want a back up from the current (broken) phpBB to try and import into the new installation.


Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.3.7
What is your board's URL? http://forum.wheatstone.com
Who do you host your board with? liquid web
How did you install your board? Someone else installed my board for me
What is the most recent action performed on your board? Please select your answer
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What extensions do you have installed? ACP Add User
What styles do you currently have installed? defaults
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? I Don't Know
What is your level of experience? Comfortable with PHP and phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? I tried and failed to update to current version a couple of months back. Got everything working again and decided to wait on trying again
Please describe your problem. No new users can be added. Admin not accessible (white screen). Workaround in pinned post does not give me access to the admin panel.
Generated by SRT Generator


ERROR LOGS (from web host):

> Direct login to https://forum.wheatstone.com/adm/ shows a 401 error.
> PHPBB forum shows access to this after login via https://forum.wheatstone.com/.
>
> Upon reviewing logs, I could find some code-related issues as given below:

> [04-Apr-2024 15:06:37 UTC] PHP Fatal error: Uncaught Error: mysqli_result object is already closed in /home/forumwheat/public_html/phpbb/db/driver/mysqli.php:264
> Stack trace:
> #0 /home/forumwheat/public_html/phpbb/db/driver/mysqli.php(264): mysqli_fetch_assoc(Object(mysqli_result))
> #1 /home/forumwheat/public_html/phpbb/db/driver/factory.php(305): phpbb\db\driver\mysqli->sql_fetchrow(Object(mysqli_result))
> #2 /home/forumwheat/public_html/includes/functions_admin.php(2924): phpbb\db\driver\factory->sql_fetchrow(Object(mysqli_result))
> #3 /home/forumwheat/public_html/includes/acp/acp_main.php(555): get_database_size()
> #4 /home/forumwheat/public_html/includes/functions_module.php(676): acp_main->main('main', 'main')
> #5 /home/forumwheat/public_html/adm/index.php(81): p_master->load_active()
> #6 {main}
> thrown in /home/forumwheat/public_html/phpbb/db/driver/mysqli.php on line 264
> [root@host /home/forumwheat/public_html]#
Last edited by swalker2001 on Mon May 13, 2024 5:55 pm, edited 1 time in total.
rxu
Extensions Development Team
Posts: 3740
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:46 pm
Location: Siberia, Russian Federation

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by rxu »

There's a chance of the cache folder owner/permissions issue as described here.
User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 26631
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by Mick »

This problem has nothing to do with the pinned topic which was an issue with mod_security and I don’t see it mentioned in your errors.
  • "The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski©
  • "The good news is hell is just the product of a morbid human imagination.
    The bad news is, whatever humans can imagine, they can usually create.
    " - Harmony Cobel
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 53443
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by Brf »

swalker2001 wrote: Tue Apr 23, 2024 4:18 pm
> Direct login to https://forum.wheatstone.com/adm/ shows a 401 error.
> PHPBB forum shows access to this after login via https://forum.wheatstone.com/.
>
I am not sure what this means. You should be using the link at the bottom of the index page to log into the ACP.
swalker2001
Registered User
Posts: 26
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by swalker2001 »

The quoted lines came from the web host's tech support agent. I probably should've deleted that along with the other stuff from her. Basically though, a click on the link at the top OR bottom results in a blank page in Firefox, a http 500 error in Chrome. Not sure where she got the 401 from.
swalker2001
Registered User
Posts: 26
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by swalker2001 »

Mick wrote: Tue Apr 23, 2024 5:37 pm This problem has nothing to do with the pinned topic which was an issue with mod_security and I don’t it see mentioned in your errors.
Agreed. I just mentioned the pinned post because I'm having the problem of not being able to access the admin panel. But something different is going on here. I just don't know enough to be able to figure it out.
swalker2001
Registered User
Posts: 26
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by swalker2001 »

rxu wrote: Tue Apr 23, 2024 4:55 pm There's a chance of the cache folder owner/permissions issue as described here.
I tried the fix mentioned in the article you referred me to:

Code: Select all

My ISP was able to fix this by modifying the function sql_freeresult in the file phpbb/db/driver/mysqli.php from: # return mysqli_free_result($query_id);
to: return true;
Now I can access the admin page, but if I try to get into the Maintenance (or is it system) page to backup the database, I get a blank page there. In fact, if I click on any of the links on the adm page I get a blank.
User avatar
stevemaury
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52774
Joined: Thu Nov 02, 2006 12:21 am
Location: The U.P.
Name: Steve

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by stevemaury »

Have you deleted the production folder from the /cache folder? If not, do so.
I can stop all your spam. I can upgrade or update your Board. PM or email me. (Paid support)
swalker2001
Registered User
Posts: 26
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by swalker2001 »

stevemaury wrote: Wed May 08, 2024 3:25 pm Have you deleted the production folder from the /cache folder? If not, do so.
I must have at some point...there is only the driver folder and service.php in the cache folder.
rxu
Extensions Development Team
Posts: 3740
Joined: Wed Oct 25, 2006 12:46 pm
Location: Siberia, Russian Federation

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by rxu »

swalker2001 wrote: Wed May 08, 2024 3:59 pm there is only the driver folder and service.php in the cache folder.
That is /phpbb/cache folder while stevemaury is referring to the /cache folder in board root.
swalker2001
Registered User
Posts: 26
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Can't access ACP / workaround not helping

Post by swalker2001 »

OK, thanks. Had to get the web host to remove that but now the old forum site is working.

I got a full db backup off the old site (v3.3.7) and restored it to the new site (v3.3.11), then uploaded the install folder, ran the db upgrade, deleted the install folder and still have a brand new board.

I'm sure I need to move some folders from the old site to the new. Haven't done that yet (any image files, etc would be there and not present on the new site yet). I'm thinking I need to move these from old to new:

The ext/ directory
The files/ directory
The images/ directory
The store/ directory
The styles/ directory

I confess to being a little gunshy as it seems every time I touch phpBB something gets messed up. If I move those folders over, is that likely all I need to do or is there more in order to get the new install up and running?

Thanks,
Steve

Return to “[3.3.x] Support Forum”