[SOLVED] Images are Invalid

Get help with installation and running phpBB 3.3.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
swalker2001
Registered User
Posts: 29
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

[SOLVED] Images are Invalid

Post by swalker2001 »

Solved this problem (I thought) a couple of weeks ago when I switched this board from running on php 7.2 to 8.1. I was able to upload images just fine after that but today I tried to post and saw that the problem has come back. Board hasn't reverted to an older php version, and I re-checked the permissions.

I disabled all the extensions and the problem was still there. They are enabled at the moment.

test/test1234 will get you in to take a look...any help would certainly be appreciated.


Support Request Template
What version of phpBB are you using? phpBB 3.3.11
What is your board's URL? https://scripting.wheatstone.com
Who do you host your board with? LiquidWeb
How did you install your board? I used a tool provided by my host
What is the most recent action performed on your board? Fresh Install
Is registration required to reproduce this issue? No
Do you have any MODs installed? No
Do you have any extensions installed? Yes
What extensions do you have installed? ACP Add User
Activation Justification
Change Logo
Custom Registration Agreement
VigLink
What styles do you currently have installed? prosilver, black darkblue, black red, crbon, x-creamy
What language(s) is your board currently using? English
Which database type/version are you using? MySQL 5
What is your level of experience? Comfortable with PHP and phpBB
What actions did you take (updating your board; installing a MOD, style or extension; etc.) prior to this problem becoming noticeable? Nothing specific.
Please describe your problem. Images uploaded receive "The image file you tried to attach is invalid."

I had this problem after installing the board but found it was running on php 7.2. When I updated it to 8.1 the problem went away. But not it's back and I verified it is still using php v8.1.

I'm sure permissions are fine (777 on files folder).
Generated by SRT Generator
Last edited by swalker2001 on Wed May 29, 2024 4:37 pm, edited 1 time in total.
User avatar
Mick
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 26702
Joined: Fri Aug 29, 2008 9:49 am

Re: Images are Invalid

Post by Mick »

swalker2001 wrote: Tue May 21, 2024 7:21 pmHow did you install your board? I used a tool provided by my host
How are you updating/upgrading your board?

Your board and prosilver style are both version 3.3.7 but your style is for 3.3.11 which, for starters, is a problem as board and style versions MUST match. I suggest you disable all your extensions again, revert to the default prosilver style and try it again. It may help to properly update phpBB to 3.3.11 as you will be able to use your third party style then.
  • "The more connected we get the more alone we become" - Kyle Broflovski©
  • "The good news is hell is just the product of a morbid human imagination.
    The bad news is, whatever humans can imagine, they can usually create.
    " - Harmony Cobel©
🇬🇧
swalker2001
Registered User
Posts: 29
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Images are Invalid

Post by swalker2001 »

Board is on 3.3.11 now. This is a new install as I ran into issues trying to upgrade previous one. So it sounds like I should update the styles first. Although after I upgraded the php it did work for a couple of weeks.

Thanks...I will post back if this makes a difference or not.

Steve
swalker2001
Registered User
Posts: 29
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Images are Invalid

Post by swalker2001 »

Mick wrote: Wed May 22, 2024 6:47 am
swalker2001 wrote: Tue May 21, 2024 7:21 pmHow did you install your board? I used a tool provided by my host
How are you updating/upgrading your board?

Your board and prosilver style are both version 3.3.7 but your style is for 3.3.11 which, for starters, is a problem as board and style versions MUST match. I suggest you disable all your extensions again, revert to the default prosilver style and try it again. It may help to properly update phpBB to 3.3.11 as you will be able to use your third party style then.
All styles were actually on 3.3.11 EXCEPT prosilver. I updated it, made it default and deactivated all other styles as well as deactivating all extensions. I still get the same errors:

For images: invalid image
For others: temp folder not found or not writable.

Again, the /tmp folder seems to be in the right location based on all the forum posts I've read, and its permissions are currently 777. Not sure how it could be any more writable than that.

Thanks to everyone who's trying to help...
swalker2001
Registered User
Posts: 29
Joined: Sat Nov 21, 2020 8:08 pm

Re: Images are Invalid

Post by swalker2001 »

The more I thought about it, the more I felt like it is some kind of server/host thing. I put up a new ticket telling them that I am CERTAIN it's a host issue and this time they found a problem and fixed it. The reason it worked for a while after I updated the board to php 8.1 and then quite working again is due to a CRON job they are running using tmpwatch to clean out the /tmp folder:

Code: Select all

0 6 * * * /usr/sbin/tmpwatch -am 12 /tmp
I'm really not sure why this breaks the file uploading...maybe someone can tell me. But after commenting that line out it all works again. Marking this one solved.

Return to “[3.3.x] Support Forum”