[Tool] phpBB 2.0.19 to phpBB 2.0.20 Changes

All new MODs released in our MOD Database will be announced in here. All support for released MODs needs to take place in here. No new MODs will be accepted into the MOD Database for phpBB2
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

On February 1, 2009 this forum will be set to read only as part of retiring of phpBB2.

Rating:

Excellent!
12
36%
Very Good
2
6%
Good
5
15%
Fair
2
6%
Poor
12
36%
 
Total votes: 33

Glacius
Registered User
Posts: 22
Joined: Fri Apr 07, 2006 7:28 pm
Location: College Point, New York
Contact:

Anybody else getting blank pages

Post by Glacius » Mon Apr 10, 2006 8:35 pm

I upgrade to .20 ... everything went well ... but when I try to click on a existing posts or try to make a new private msg .. i get a blank screen no errors?

Did i mess up or did i miss something?

Vv.
Registered User
Posts: 42
Joined: Sat May 29, 2004 10:41 pm

Post by Vv. » Mon Apr 10, 2006 9:37 pm

Had several problems and I want to uninstall this update now, because I cannot have these problems while rebuilding my site.

Is uninstall-SQL needed?

Glacius
Registered User
Posts: 22
Joined: Fri Apr 07, 2006 7:28 pm
Location: College Point, New York
Contact:

Post by Glacius » Mon Apr 10, 2006 10:18 pm

Vv. wrote: Had several problems and I want to uninstall this update now, because I cannot have these problems while rebuilding my site.

Is uninstall-SQL needed?


I was thinking along the same lines ... can I just revert back to what was modified?

Because I can't seem to see what the problem or that i missed anything when modifying the search.php viewtopic.php and privmsg.php ... all show blank pages ...

asinshesq
Registered User
Posts: 6266
Joined: Sun Feb 22, 2004 9:34 pm
Location: NYC
Name: Alan

fix for white screen problem for inactive users logging in

Post by asinshesq » Tue Apr 11, 2006 2:55 am

A few people have posted about the bug in 2.0.20 that causes a new user to be given a white screen if he has not yet been activated. If anyone wants an unofficial fix to that bug, this works fine:

Code: Select all

OPEN
login.php

FIND
				// Only store a failed login attempt for an active user - inactive users can't login even with a correct password
				elseif( $row['user_active'] )

				{
					// Save login tries and last login
					if ($row['user_id'] != ANONYMOUS)

REPLACE WITH
				else
				{
					// Save login tries and last login, but only store a failed login attempt for an
					// active user - inactive users can't login even with a correct password
					if ( $row['user_id'] != ANONYMOUS && $row['user_active'] )

gansert
Registered User
Posts: 581
Joined: Wed Mar 08, 2006 8:48 pm
Location: KÖLN, GERMANY
Contact:

Post by gansert » Tue Apr 11, 2006 7:27 am

works perfect :wink:

thx for that.

Official now!

User avatar
Sl@va
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Feb 10, 2006 12:00 pm

Post by Sl@va » Tue Apr 11, 2006 8:13 am

Sl@va wrote: Hi.
It's me again.
after i done to update,in panel admin when i enter to "ranks"
i see this messege :::

Code: Select all

Template->loadfile(): No file specified for handle body 
where is the problem?
tnx.


somebody?!

asinshesq
Registered User
Posts: 6266
Joined: Sun Feb 22, 2004 9:34 pm
Location: NYC
Name: Alan

Post by asinshesq » Tue Apr 11, 2006 10:43 am

Sl@va wrote:
Sl@va wrote:Hi.
It's me again.
after i done to update,in panel admin when i enter to "ranks"
i see this messege :::

Code: Select all

Template->loadfile(): No file specified for handle body 
where is the problem?
tnx.


somebody?!


Are you sure you uploaded to your server the file confirm_body.tpl to the right folder (the template admin folder) in each of your templates? That means uploading it to the templates/subSilver/admin folder and to the folder called templates/[any other template you are running]/admin folder for each other template.

Glacius
Registered User
Posts: 22
Joined: Fri Apr 07, 2006 7:28 pm
Location: College Point, New York
Contact:

Post by Glacius » Tue Apr 11, 2006 11:44 am

Any idea why certain pages and all posts would lead me to a blank page instead of the page itself? Happens for search, viewtopic and private message ??

Heiko666
Registered User
Posts: 2
Joined: Tue Apr 11, 2006 12:05 pm

Post by Heiko666 » Tue Apr 11, 2006 12:08 pm

shadav wrote: ok i'm running into a problem...i think it's because of the Multi Quick BBCode Mod

Code: Select all

#-----[ OPEN ]--------------------------------------------- 
# 
profile.php
#
#-----[ FIND ]---------------------------------------------
# Line 58
	$chars = array( 'a', 'A', 'b', 'B', 'c', 'C', 'd', 'D', 'e', 'E', 'f', 'F', 'g', 'G', 'h', 'H', 'i', 'I', 'j', 'J',  'k', 'K', 'l', 'L', 'm', 'M', 'n', 'N', 'o', 'O', 'p', 'P', 'q', 'Q', 'r', 'R', 's', 'S', 't', 'T',  'u', 'U', 'v', 'V', 'w', 'W', 'x', 'X', 'y', 'Y', 'z', 'Z', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0');
	
	$max_chars = count($chars) - 1;
	srand( (double) microtime()*1000000);
	
	$rand_str = '';
	for($i = 0; $i < 8; $i++)
	{
		$rand_str = ( $i == 0 ) ? $chars[rand(0, $max_chars)] : $rand_str . $chars[rand(0, $max_chars)];
	}

	return ( $hash ) ? md5($rand_str) : $rand_str;

#
#-----[ REPLACE WITH ]---------------------------------------------
#
	$rand_str = dss_rand();

	return ( $hash ) ? md5($rand_str) : substr($rand_str, 8);
I'm not able to find anything like that within profile.php i looked into bbcode.php thinking that it had been moved there but couldn't find anything like it there either (may have just over looked) please help :) thanks


same here :(
any solutions?

Heiko666
Registered User
Posts: 2
Joined: Tue Apr 11, 2006 12:05 pm

Post by Heiko666 » Tue Apr 11, 2006 12:13 pm

shadav wrote: ok i'm running into a problem...i think it's because of the Multi Quick BBCode Mod

Code: Select all

#-----[ OPEN ]--------------------------------------------- 
# 
profile.php
#
#-----[ FIND ]---------------------------------------------
# Line 58
	$chars = array( 'a', 'A', 'b', 'B', 'c', 'C', 'd', 'D', 'e', 'E', 'f', 'F', 'g', 'G', 'h', 'H', 'i', 'I', 'j', 'J',  'k', 'K', 'l', 'L', 'm', 'M', 'n', 'N', 'o', 'O', 'p', 'P', 'q', 'Q', 'r', 'R', 's', 'S', 't', 'T',  'u', 'U', 'v', 'V', 'w', 'W', 'x', 'X', 'y', 'Y', 'z', 'Z', '1', '2', '3', '4', '5', '6', '7', '8', '9', '0');
	
	$max_chars = count($chars) - 1;
	srand( (double) microtime()*1000000);
	
	$rand_str = '';
	for($i = 0; $i < 8; $i++)
	{
		$rand_str = ( $i == 0 ) ? $chars[rand(0, $max_chars)] : $rand_str . $chars[rand(0, $max_chars)];
	}

	return ( $hash ) ? md5($rand_str) : $rand_str;

#
#-----[ REPLACE WITH ]---------------------------------------------
#
	$rand_str = dss_rand();

	return ( $hash ) ? md5($rand_str) : substr($rand_str, 8);
I'm not able to find anything like that within profile.php i looked into bbcode.php thinking that it had been moved there but couldn't find anything like it there either (may have just over looked) please help :) thanks


same here :(
any solutions?

User avatar
Sl@va
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Feb 10, 2006 12:00 pm

Post by Sl@va » Tue Apr 11, 2006 12:25 pm

asinshesq wrote:
Sl@va wrote:
Sl@va wrote:Hi.
It's me again.
after i done to update,in panel admin when i enter to "ranks"
i see this messege :::

Code: Select all

Template->loadfile(): No file specified for handle body 
where is the problem?
tnx.


somebody?!


Are you sure you uploaded to your server the file confirm_body.tpl to the right folder (the template admin folder) in each of your templates? That means uploading it to the templates/subSilver/admin folder and to the folder called templates/[any other template you are running]/admin folder for each other template.


Yes.
i upload this file to: templates/subSilver/admin/
and i still see this error.

Glacius
Registered User
Posts: 22
Joined: Fri Apr 07, 2006 7:28 pm
Location: College Point, New York
Contact:

Post by Glacius » Tue Apr 11, 2006 1:15 pm

One of the patch files says to put this code into common.php

Code: Select all

//
// Show 'Board is disabled' message if needed.
//
if( $board_config['board_disable'] && !defined("IN_ADMIN") && !defined("IN_LOGIN") )
{
	message_die(GENERAL_MESSAGE, 'Board_disable', 'Information');
}
and then another says to do this

Code: Select all

//
// Show 'Board is disabled' message if needed.
//
/*
if( $board_config['board_disable'] && !defined("IN_ADMIN") && !defined("IN_LOGIN") )
{
	// message_die(GENERAL_MESSAGE, 'Board_disable', 'Information');
	$message = $board_config['board_disable_text'] ? $board_config['board_disable_text'] : 'Board_disable';
	message_die(GENERAL_MESSAGE, $message, $board_config['board_disable_caption']);
}
*/
Can someone tell me which one it is? Could this cause the white blank pages on search.php , viewtopic.php, privmsg.php ??

asinshesq
Registered User
Posts: 6266
Joined: Sun Feb 22, 2004 9:34 pm
Location: NYC
Name: Alan

Post by asinshesq » Tue Apr 11, 2006 2:28 pm

Sl@va wrote: Yes.
i upload this file to: templates/subSilver/admin/
and i still see this error.


And are you sure that you granted the right permissions to that file (using CHMOD...) so that your forum is allowed to use it?

User avatar
Sl@va
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Feb 10, 2006 12:00 pm

Post by Sl@va » Tue Apr 11, 2006 2:47 pm

asinshesq wrote:
Sl@va wrote:Yes.
i upload this file to: templates/subSilver/admin/
and i still see this error.


And are you sure that you granted the right permissions to that file (using CHMOD...) so that your forum is allowed to use it?



which permissions this file needed?
(i mean what number i need to write in CHMOD)
TNX.

asinshesq
Registered User
Posts: 6266
Joined: Sun Feb 22, 2004 9:34 pm
Location: NYC
Name: Alan

Post by asinshesq » Tue Apr 11, 2006 2:50 pm

Sl@va wrote: ...which permissions this file needed?
(i mean what number i need to write in CHMOD)
TNX.


I don't use a third party host so I have no idea, but you need the same permission level you've given for your other phpbb template files. I imagine that's read permission? Can you check to see what level your other templates are at? Or someone else here can tell you the chmod number (777 or whatever)

Post Reply

Return to “[2.0.x] MOD Database Releases”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests