URL problem in BBCode

Get help with installation and running phpBB 3.0.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or MOD-related questions here.
Get Involved
Forum rules
END OF SUPPORT: 1 January 2017 (announcement)
User avatar
Trinity
Registered User
Posts: 474
Joined: Wed Dec 11, 2002 10:06 pm
Location: Hollywood, CA

Re: URL problem in BBCode

Post by Trinity »

I am wondering the same thing!
Shop smart, shop S-mart.
User avatar
IBBoard
Registered User
Posts: 542
Joined: Wed May 25, 2005 9:02 pm
Location: Worcestershire, UK
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by IBBoard »

It's an assigned bug, according to the earlier post: http://www.phpbb.com/bugs/phpbb3/ticket ... t_id=11893 I've already re-posted my code in there (page two). The existing solution in the bug report would have worked in my situation, but not if someone had Wiki-style BBCode, e.g.:

Code: Select all

[[{TEXT} {URL}]]
replaced with the equivalent of

Code: Select all

[url={URL}]{TEXT}[/url]
since the proposed fix just removed "]" from the make_Clickable's regular expression of "characters to match before a URL". In the example above the BBCode would convert it, but the make_Clickable would still hit the space and URL and convert it as it does now when it hits the square bracket and URL.
Survival Bill
Registered User
Posts: 248
Joined: Tue Jun 12, 2007 3:03 am
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by Survival Bill »

clear this up for me does that mean that it will get fixed or that it is done on purpose and will not change in future updates?
IBBoard wrote:It's an assigned bug.
User avatar
A_Jelly_Doughnut
Former Team Member
Posts: 34457
Joined: Sat Jan 18, 2003 1:26 am
Location: Where the Rivers Run
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by A_Jelly_Doughnut »

There is a related bug which is fixed in CVS: http://www.phpbb.com/bugs/phpbb3/ticket ... t_id=12473

I haven't tested to be sure if fixing this bug fixed #11893
A Donut's Blog
"Bach's Prelude (Cello Suite No. 1) is driving Indiana country roads in Autumn" - Ann Kish
User avatar
IBBoard
Registered User
Posts: 542
Joined: Wed May 25, 2005 9:02 pm
Location: Worcestershire, UK
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by IBBoard »

That one looks like a different issue. The original bug in this thread is a URL token problem, that looks like a TEXT token matching problem.
OnY_cOoL
Registered User
Posts: 19
Joined: Sun May 20, 2007 2:27 pm

Re: URL problem in BBCode

Post by OnY_cOoL »

I am having problem while i tried to paste the following html code in my forum to show my flash player in a particular post in my phpbb forum...
I have posted the following message in my new post window..
<html>
<body>
<iframe src="http://www.abc.com/abc.html"style="border: 0pt none ;" height="250" scrolling="auto" width="325"></iframe>
</body>
</html>
when i submit this code then the following message appears in the new topic
<html>
<body>
<iframe ></iframe>
</body>
</html>
HTML is ON BB Code is On in my site.
wat can i do :cry:
User avatar
Phil
Former Team Member
Posts: 10403
Joined: Sat Nov 25, 2006 4:11 am
Name: Phil Crumm
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by Phil »

HTML is on? Are you sure you're using phpBB3?
Moving on, with the wind. | My Corner of the Web
OnY_cOoL
Registered User
Posts: 19
Joined: Sun May 20, 2007 2:27 pm

Re: URL problem in BBCode

Post by OnY_cOoL »

HTML is On & i am using phpbb 2.0.21...is this "inframe" option only for php3?? :cry: :cry:
User avatar
Phil
Former Team Member
Posts: 10403
Joined: Sat Nov 25, 2006 4:11 am
Name: Phil Crumm
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by Phil »

OnY_cOoL wrote:HTML is On & i am using phpbb 2.0.21...is this "inframe" option only for php3?? :cry: :cry:
No, it's not available at all in phpBB3 (HTML isn't). You're in the wrong forum, by the way :D
Moving on, with the wind. | My Corner of the Web
User avatar
WWW394
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Jul 20, 2007 9:07 pm
Location: Missouri, USA
Contact:

Re: URL problem in BBCode (iframe)

Post by WWW394 »

Here is what I did to get Iframe to work in phpBB3:

Goto your BB3 ACP/Posting tab/BBCodes and enter the following

BBCode:

Code: Select all

[iframe={url} height={number} width={number2}][/iframe]
HTML Code:

Code: Select all

<iframe src={url} height={number} width={number2}></iframe>
Be sure that when you put the numbers in that they are in the above format
Height = first number / Width = second number
User avatar
WWW394
Registered User
Posts: 25
Joined: Fri Jul 20, 2007 9:07 pm
Location: Missouri, USA
Contact:

IFRAME BBCODE FOR phpBB3 [RC7]

Post by WWW394 »

VIRTUAL AIRLINE MULTIPLAYER NETWORK
EXAMPLE CODE: Displays my VA-MP Network Google Map in the "Who's Online Forum"

Code: Select all

[iframe]http://hva.no-ip.com/janet/whazzup 1024 768[/iframe]
BBCODE:

Code: Select all

[iframe]{URL} {NUMBER1} {NUMBER2}[/iframe]
HTML:

Code: Select all

<left><iframe src="{URL}" width="{NUMBER1}" height="{NUMBER2}"></iframe></left>
NOTE: NUMBER1 = WIDTH and NUMBER2=height
User avatar
Canis-Lupus
Registered User
Posts: 91
Joined: Wed May 21, 2008 4:49 pm

Re: URL problem in BBCode (iframe)

Post by Canis-Lupus »

WWW394 wrote:Here is what I did to get Iframe to work in phpBB3:

Goto your BB3 ACP/Posting tab/BBCodes and enter the following

BBCode:

Code: Select all

[iframe={url} height={number} width={number2}][/iframe]
HTML Code:

Code: Select all

<iframe src={url} height={number} width={number2}></iframe>
Be sure that when you put the numbers in that they are in the above format
Height = first number / Width = second number
Sorry I'm lost. Can you post an example please. It is unclear from the above how the iframe should be posted. Forgive my stupidty but I can't get it to work on my board. :cry:
User avatar
Canis-Lupus
Registered User
Posts: 91
Joined: Wed May 21, 2008 4:49 pm

Re: IFRAME BBCODE FOR phpBB3 [RC7]

Post by Canis-Lupus »

Don't worry about the above. The code below works wonderfully. I just edited the right to center and it is perfect for what I want.

Thanks guys. Another happy customer. :)
WWW394 wrote:VIRTUAL AIRLINE MULTIPLAYER NETWORK
EXAMPLE CODE: Displays my VA-MP Network Google Map in the "Who's Online Forum"

Code: Select all

[iframe]http://hva.no-ip.com/janet/whazzup 1024 768[/iframe]
BBCODE:

Code: Select all

[iframe]{URL} {NUMBER1} {NUMBER2}[/iframe]
HTML:

Code: Select all

<left><iframe src="{URL}" width="{NUMBER1}" height="{NUMBER2}"></iframe></left>
NOTE: NUMBER1 = WIDTH and NUMBER2=height
User avatar
dinglouisa
Registered User
Posts: 4
Joined: Mon Jan 12, 2009 7:40 pm
Location: An Island on the Equator (Singapore)
Contact:

Re: URL problem in BBCode

Post by dinglouisa »

BBcode usage

Code: Select all

[iframe]{URL}[/iframe]
You can have the width and height set to limit how small or how big.
HTML replacement

Code: Select all

<iframe src={URL} width="500" height="300"></iframe>
example:

Code: Select all

[iframe]http://www.phpbb.com/[/iframe]
Image
Click the image to visit my forum
Locked

Return to “[3.0.x] Support Forum”