Constantly Receiving Debug Mode

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
Locked
corych562
Registered User
Posts: 1
Joined: Wed Mar 05, 2008 11:35 pm

Constantly Receiving Debug Mode

Post by corych562 »

I am constantly receiving this debug mode message on several of my pages (one of which is included below). Another issue is that whenever a user logs on or off, while it records the session start or end, it display a error404 page instead of taking them to the index page. Any and all help is appreciated, thanks.

My tentative domain is http://s236737213.onlinehome.us/PHPbb2

Cory H.

Could not obtain topic information

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 11

SELECT t.*, u.username, u.user_id, u2.username as user2, u2.user_id as id2, p.post_username, p2.post_username AS post_username2, p2.post_time FROM phpbb_topics t, phpbb_users u, phpbb_posts p, phpbb_posts p2, phpbb_users u2 WHERE t.forum_id = 1 AND t.topic_poster = u.user_id AND p.post_id = t.topic_first_post_id AND p2.post_id = t.topic_last_post_id AND u2.user_id = p2.poster_id AND t.topic_type <> 2 ORDER BY t.topic_type DESC, t.topic_last_post_id DESC LIMIT 0,

Line : 327
File : viewforum.php
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52142
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by Brf »

You dont have a value in your posts-per-page in General Admin Config
htoski
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Dec 24, 2006 12:09 am

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by htoski »

I am having a similar problem:
Could not insert new word

DEBUG MODE

INSERT IGNORE INTO phpbb_search_wordlist (word_text, word_common) VALUES ('posting', 0), ('test', 0), ('trouble', 0)

Line : 234
File : functions_search.php
I've had the forum up for 3 years without any problems and all of a sudden people are starting to get the above message when making a post.

How can I fix this problem?
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52142
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by Brf »

search_wordlist is a big table, so it is more likely to crash:

http://www.phpbb.com/kb/article/fixing- ... rom-mysql/
htoski
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Dec 24, 2006 12:09 am

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by htoski »

Oh no, that is horrible news.

Would afull installation of the latest version of phpbb help? The only trouble with that is that I will have to re-install all my mods :-(.

I usually just install the files that need to be upgraded.

Are there any other possible suggestions?
Last edited by htoski on Thu Mar 06, 2008 1:46 am, edited 1 time in total.
User avatar
ric323
Former Team Member
Posts: 22910
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:33 am
Location: Melbourne, Australia
Name: Ric
Contact:

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by ric323 »

No, updating phpBB isn't going to help.
Did you try to repair the table as described?
The Knowledge Base contains solutions to many common problems!
How to fix "Doesn't have a default value" and "Incorrect string value: xxx for column 'post_text' " errors.
How to do a clean re-install of the latest phpBB3 version.
Problems with permissions? Read phpBB3 Permissions
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52142
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by Brf »

That article I linked to tells you how to repair it.
htoski
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Dec 24, 2006 12:09 am

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by htoski »

Thanks, I'm going to try and repair it using the article you linked to.

Problem is it's been a while since I've had to do any kind of work on the forum so it will take me some time.

Any idea what could have caused the problem? Why did it happen?
User avatar
Brf
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 52142
Joined: Tue May 10, 2005 7:47 pm
Location: {postrow.POSTER_FROM}
Contact:

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by Brf »

Brf wrote:search_wordlist is a big table, so it is more likely to crash:
htoski
Registered User
Posts: 6
Joined: Sun Dec 24, 2006 12:09 am

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by htoski »

:shock: :oops:

Thanks again.
jlhaslip
Registered User
Posts: 25
Joined: Sun Sep 25, 2005 3:07 am

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by jlhaslip »

Hi folks,
I was having this same issue with the search_wordlist table and using phpmyadmin I could not repair the table, nor did the 'fix' work.
Apparently, the table was somehow damaged beyond recognition.
Phpmyadmin could not even display the structure, so as a remedy, I 'FLUSHED' the table and it is all good (no errors displayed), but I have no Search Words now.

Will I be able to use a recent back-up to restore the search_wordlist table? Or will I simply have to live without the Search for previously posted information? The Site is not critical, just a small community site... wonder if it is worth the time, really, I don;t think the word_search is done very often.
User avatar
ric323
Former Team Member
Posts: 22910
Joined: Tue Feb 06, 2007 12:33 am
Location: Melbourne, Australia
Name: Ric
Contact:

Re: Constantly Receiving Debug Mode

Post by ric323 »

Just run this MOD to rebuild your search tables:
http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=329629
The Knowledge Base contains solutions to many common problems!
How to fix "Doesn't have a default value" and "Incorrect string value: xxx for column 'post_text' " errors.
How to do a clean re-install of the latest phpBB3 version.
Problems with permissions? Read phpBB3 Permissions
Locked

Return to “2.0.x Support Forum”