[Tutorial] How to use phpMyAdmin

A place for MOD Authors to post and receive feedback on MODs still in development. No MODs within this forum should be used within a live environment!
Scam Warning
Bobster60
Registered User
Posts: 30
Joined: Tue Jan 27, 2009 10:58 am

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by Bobster60 » Thu Feb 26, 2009 6:41 pm

good clear instructions thanks for the help :D
my MOD's and addons advertisement management, activity stats, tracelogs, Browser language detector, Announcement centre, ZB block, Anti Bot question, Bots Mod, Project Honeypot, Faq manager, check spammers, RSS feeder, new message adviser for Acp.

Atkascha
Registered User
Posts: 51
Joined: Fri Oct 03, 2008 6:02 pm

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by Atkascha » Fri Mar 13, 2009 11:28 pm

Thank you, I forgot how to use that for so long.

thepimster
Registered User
Posts: 18
Joined: Tue May 01, 2007 11:20 am

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by thepimster » Tue Apr 14, 2009 1:31 am

Hi,

I am trying to get the Anti Bot Question Mod to work on my forum, and am following this tutorial by doing the following, as instructed:

Image

But I get this "answer" back, now what?:

Image

appreciate your input,

Thanks
Pim van Wijngaarden

Peter77sx
Registered User
Posts: 3247
Joined: Wed Nov 09, 2005 2:51 pm

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by Peter77sx » Fri Apr 17, 2009 2:52 am

No expert here, but when that happens to me... usaully means that the table is already in your database. in your case the first line of that SQL ( enable_abquestion ). Even though you may or may have not installed it already. I now, it's whacky, but I get that from time to time myself.
I would skip the first line of SQL and insert the rest just to be sure you have all the ncessary SQL data for that mod in your database. Then, you might get the same error stating about duplicate entrys.. should mean your MOD is all set to go.

Again,no SQL guru here, but thats what works best for me when im trouble shooting simillar problems with my SQL.

thepimster
Registered User
Posts: 18
Joined: Tue May 01, 2007 11:20 am

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by thepimster » Sat Apr 18, 2009 12:51 am

Thanks Peter,

I tried your suggestion, but then I get the same error message for 'abquestion' etc........... :(

But thanks anyway
Last edited by thepimster on Sat Apr 18, 2009 1:26 am, edited 1 time in total.
Pim van Wijngaarden

User avatar
tumba25
Former Team Member
Posts: 4430
Joined: Wed Jun 06, 2007 6:42 am
Location: Kokkola, Finland.
Name: Jari Kanerva
Contact:

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by tumba25 » Sat Apr 18, 2009 1:23 am

Duplicate entry does mean exactly that. It means you already have the key "enable_abquestion" in your config table.

You have probably already done those queries once.
Need a mod/extension created/installed, other custom-coded solution or a server admin? https://tumba25.net

platinum_2007
Registered User
Posts: 1101
Joined: Tue Jul 22, 2008 2:47 am
Location: Nova Scotia, Canada

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by platinum_2007 » Mon Apr 27, 2009 3:59 pm

Here is a video on running a query, made it for someone and thought it may help more.

http://www.screencast.com/users/platinu ... 69c0368367

Graemei
Registered User
Posts: 15
Joined: Sun Mar 08, 2009 4:49 pm

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by Graemei » Sat May 09, 2009 4:09 pm

Great tutorial, thanks. :)

sugarie
Registered User
Posts: 18
Joined: Wed Nov 12, 2008 2:05 am

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by sugarie » Sat May 16, 2009 5:32 pm

Hi there,
I am trying to install this mod http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&start=15 (ReIMG Image Resizer) and it requires that I input this code into sql.

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('reimg_max_width', '640'), ('reimg_max_height', '480'), ('reimg_rel_width', '0'), ('reimg_swap_portrait', '1'), ('reimg_zoom', '_litebox');
However, after logging into phpmyadmin, and inputting the code into the SQL tab of my php database I get this error:
SQL query:

INSERT INTO phpbb_config( config_name, config_value )
VALUES (
'reimg_max_width', '640'
), (
'reimg_max_height', '480'
), (
'reimg_rel_width', '0'
), (
'reimg_swap_portrait', '1'
), (
'reimg_zoom', '_litebox'
)

MySQL said: Documentation
#1062 - Duplicate entry 'reimg_max_width' for key 1
Any ideas on why I'm getting this or what it means? Any help is greatly appreciated! Thanks

platinum_2007
Registered User
Posts: 1101
Joined: Tue Jul 22, 2008 2:47 am
Location: Nova Scotia, Canada

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by platinum_2007 » Sat May 16, 2009 6:31 pm

sugarie wrote:Hi there,
I am trying to install this mod http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... 5&start=15 (ReIMG Image Resizer) and it requires that I input this code into sql.

Code: Select all

INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('reimg_max_width', '640'), ('reimg_max_height', '480'), ('reimg_rel_width', '0'), ('reimg_swap_portrait', '1'), ('reimg_zoom', '_litebox');
However, after logging into phpmyadmin, and inputting the code into the SQL tab of my php database I get this error:
SQL query:

INSERT INTO phpbb_config( config_name, config_value )
VALUES (
'reimg_max_width', '640'
), (
'reimg_max_height', '480'
), (
'reimg_rel_width', '0'
), (
'reimg_swap_portrait', '1'
), (
'reimg_zoom', '_litebox'
)

MySQL said: Documentation
#1062 - Duplicate entry 'reimg_max_width' for key 1
Any ideas on why I'm getting this or what it means? Any help is greatly appreciated! Thanks
That means the tables are already there :)

sugarie
Registered User
Posts: 18
Joined: Wed Nov 12, 2008 2:05 am

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by sugarie » Sat May 16, 2009 6:35 pm

Strange, why is that? It's my first time ever even going into the phpmyadmin panel. Ah, well. Thanks for your help.

platinum_2007
Registered User
Posts: 1101
Joined: Tue Jul 22, 2008 2:47 am
Location: Nova Scotia, Canada

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by platinum_2007 » Sat May 16, 2009 6:51 pm

sugarie wrote:Strange, why is that? It's my first time ever even going into the phpmyadmin panel. Ah, well. Thanks for your help.
I believe it could have been done if you installed the Mod's Admin module and then browsed to the mod control in the ACP

work
Registered User
Posts: 11
Joined: Sun May 17, 2009 2:23 am

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by work » Sun May 17, 2009 2:27 am

Looks like you wrote this a few years ago... but it still works! Thank you for the help. I finally got my new mod working.

User avatar
battye
Extension Customisations
Extension Customisations
Posts: 10816
Joined: Wed Feb 11, 2004 11:02 am
Location: Australia
Contact:

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by battye » Sun May 17, 2009 12:40 pm

work wrote:Looks like you wrote this a few years ago... but it still works! Thank you for the help. I finally got my new mod working.
Glad it helped. phpMyAdmin hasn't changed too much since I wrote this, so the info is still valid :)
Customisations Team Member

Peter77sx
Registered User
Posts: 3247
Joined: Wed Nov 09, 2005 2:51 pm

Re: [Tutorial] How to use phpMyAdmin

Post by Peter77sx » Sat Jun 06, 2009 4:16 am

Can someone explain to me how to empty a table like users_birthday? I only see an option to change, browse or delete...

Say for example, 500 birthdays are in the table and those users are not even active on my forum.

I'd like to empty it out without messing up or deleting the birthdays table from phpbb_users table.

Locked

Return to “[3.0.x] MODs in Development”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests