[Tutorial] How to Enable Debug Mode

This is an archive of the phpBB 2.0.x support forum. Support for phpBB2 has now ended.
Forum rules
Following phpBB2's EoL, this forum is now archived for reference purposes only.
Please see the following announcement for more information: viewtopic.php?f=14&t=1385785
AL
Registered User
Posts: 442
Joined: Tue Jul 03, 2001 10:21 pm
Location: Texas Ya'll

[Tutorial] How to Enable Debug Mode

Post by AL » Tue Apr 16, 2002 8:46 pm

New link to the Knowledge Base

sometimes you have an error and are not sure what it means, or where to start looking for help. phpBB2 has a debug mode that will give the query that is causing the error.

to enable debug mode open /includes/constants.php and look for

Code: Select all

// Debug Level
//define('DEBUG', 1); // Debugging on
define('DEBUG', 0); // Debugging off
and replace with

Code: Select all

// Debug Level
define('DEBUG', 1); // Debugging on
//define('DEBUG', 0); // Debugging off
then save and re-upload.

Keywords: debug debugging mode enable on off error problem detail
"A nerd is someone whose life is focused on computers and technology, but a geek is someone whose life is focused on computers and technology and LIKES it that way."

Dutchman
Registered User
Posts: 9
Joined: Thu May 30, 2002 5:57 pm

Post by Dutchman » Sat Jun 01, 2002 1:25 pm

OK i've done what the tutorial said about the debug mode. But I still get a General error, although it's a little different from the previous one:

General Error

Could not query forums information

DEBUG MODE

SQL Error : 1 Can't create/write to file '/tmp/#sql7dbc_56a89_0.MYD' (Errcode: 28 )

SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, u.username, u.user_id FROM (( phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON p.post_id = f.forum_last_post_id ) LEFT JOIN phpbb_users u ON u.user_id = p.poster_id ) ORDER BY f.cat_id, f.forum_order

Line : 165
File : /data/members/free/tripod/nl/mywebsite



Kinda weird imho

Dutchman
Registered User
Posts: 9
Joined: Thu May 30, 2002 5:57 pm

Post by Dutchman » Sat Jun 01, 2002 1:26 pm

Shit, wrong place, sorry :D

User avatar
Jamer
Registered User
Posts: 316
Joined: Fri Apr 05, 2002 2:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Jamer » Sun Jun 30, 2002 7:29 am

How do you use this? is this automatic then, when there is an error? or do you have to activate it?

User avatar
chAos
Former Team Member
Posts: 4032
Joined: Wed Jan 16, 2002 7:05 am
Location: Seattle, WA, US

Post by chAos » Sun Jun 30, 2002 7:32 am

Once turned on, some of the errors contain more information for the user to track down the problem.

User avatar
Jamer
Registered User
Posts: 316
Joined: Fri Apr 05, 2002 2:11 pm
Location: UK
Contact:

Post by Jamer » Sun Jun 30, 2002 7:40 am

Thought it was something like that.
Cheers for the swift reply. :D

Broder13
Registered User
Posts: 28
Joined: Mon Jul 01, 2002 1:53 am
Contact:

HELP!

Post by Broder13 » Mon Jul 01, 2002 2:21 am

Hello,

When I try to open /includes/constants.php, it says "Hacking Attempt". Please help!

Take care,
Braden Jahr
http://www.broder13.com

User avatar
chAos
Former Team Member
Posts: 4032
Joined: Wed Jan 16, 2002 7:05 am
Location: Seattle, WA, US

Post by chAos » Mon Jul 01, 2002 2:26 am

Dont open it in the browser window, open it in like notepad or wordpad.

MaDAssassin
Registered User
Posts: 20
Joined: Tue Jul 23, 2002 7:19 am

Critical Error

Post by MaDAssassin » Tue Jul 23, 2002 8:10 am

Heres the error after Debug Mode on:

Code: Select all

phpBB : Critical Error 

Could not query config information

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'tribes2_vortex.phpbb_config' doesn't exist

SELECT * FROM phpbb_config

Line : 176
File : /home/tribes2/public_html/vortex/forum/phpbb2/common.php

User avatar
3APA3A
Registered User
Posts: 1
Joined: Wed Jul 24, 2002 7:02 am
Contact:

Post by 3APA3A » Thu Jul 25, 2002 12:40 pm

this happens if you have config.php with
define('PHPBB_INSTALLED', true);
but the database moved/changed names.

it says just that...it can't find the above table (phpbb_config) in tribes2_vortex SQL database

Z-oxygen-Z
Registered User
Posts: 69
Joined: Mon Apr 29, 2002 8:12 pm

Post by Z-oxygen-Z » Wed Jul 31, 2002 8:22 am

General Error
Couldn't update private forum permissions

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near ' 1)' at line 2

INSERT INTO phpbb_auth_access (forum_id, group_id, auth_mod) VALUES (6, , 1)

Line : 385
File : /home/liquefie/public_html/ced/board/admin/admin_ug_auth.php

HELP ME

User avatar
primedomain
Former Team Member
Posts: 25944
Joined: Sat Dec 15, 2001 10:23 am

Post by primedomain » Wed Jul 31, 2002 8:36 am

Z-oxygen-Z: your problem has been solved here: http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.php?t=31761

Pocketx
Registered User
Posts: 85
Joined: Wed Apr 10, 2002 2:06 am

Post by Pocketx » Mon Aug 05, 2002 4:40 pm

Help please...

TOday I just finished re installing my board because there was way too much spam.... So i re installed it and when I click on Test Forum 1 it said

Code: Select all

General Error 
  
Failed obtaining forum access control lists 
And when I enable Debug mode it said

Code: Select all

SQL Error : 1054 Unknown column 'a.auth_download' in 'field list'

SELECT a.forum_id, a.auth_view, a.auth_read, a.auth_post, a.auth_reply, a.auth_edit, a.auth_delete, a.auth_sticky, a.auth_announce, a.auth_vote, a.auth_pollcreate, a.auth_attachments, a.auth_download, a.auth_mod FROM phpbb_auth_access a, phpbb_user_group ug WHERE ug.user_id = 2 AND ug.user_pending = 0 AND a.group_id = ug.group_id AND a.forum_id = 1

Line : 156
File : /home/virtual/site39/fst/var/www/html/forums/includes/auth.php
Can someone help plz

Pocketx
Registered User
Posts: 85
Joined: Wed Apr 10, 2002 2:06 am

Post by Pocketx » Tue Aug 06, 2002 3:17 pm

Please can someone help me

sheep10101
Registered User
Posts: 5
Joined: Sun Aug 04, 2002 3:59 am

Post by sheep10101 » Wed Aug 07, 2002 7:58 pm

Ok I am getting this error on EVERY post that anyone post...any article:

Code: Select all

The forum you selected does not exist
I was installing the MOD "Tell-A-Friend" when this happened.

I did what you said....and ermm...I do not kno if I did it right...I saved the notepad and then uploaded, then re-opened it....and this is what it said:

Code: Select all

if ( !defined('IN_PHPBB') )
{
	die("Hacking attempt");
}

// Debug Level
define('DEBUG', 1); // Debugging on
//define('DEBUG', 0); // Debugging off


// User Levels <- Do not change the values of USER or ADMIN
define('DELETED', -1);
define('ANONYMOUS', -1);

Locked

Return to “2.0.x Support Forum”