Mods not appearing in uninstalled AutoMOD list

Archive of support for the automated MOD installation tool codenamed "Blinky". For support questions regarding AutoMOD please visit here.
Anti-Spam Guide
Forum rules
READ: phpBB.com Board-Wide Rules and Regulations

NOTICE: IF YOU NEED SUPPORT FOR AUTOMOD PLEASE VISIT THE APPROPRIATE LOCATION HERE.
Locked
PaulPool89
Registered User
Posts: 1
Joined: Wed Aug 10, 2011 6:37 am

Mods not appearing in uninstalled AutoMOD list

Post by PaulPool89 » Wed Aug 10, 2011 6:42 am

I made a phpbb 3.0.9 board.

Subsilver 2 skin. I installed automod. I was able to install Instant Post Redirect, ReIMG Image Resizer and phpBB Statistics.

I put those along with a few other mods all in the styles/mods directory. But the other mods did not show up in the AutoMod uninstalled list.

Why? I tried googling and searching this forum without a solution.

they are mods such as Log Connections v1.0.3, password strength 1.0.2, username colour change, phpbb genders 1.0.2

I also tried uploading zipped file using automod and nothing appears. help?

Vitalka
Registered User
Posts: 2
Joined: Tue Sep 06, 2011 10:38 am

Re: Mods not appearing in uninstalled AutoMOD list

Post by Vitalka » Tue Sep 06, 2011 10:42 am

I have exactly the same problem: MODs are present in the \store\mods\ directory, but aren't in the MODs list in ACP

User avatar
RMcGirr83
Recognised Extension Developer
Posts: 21034
Joined: Wed Jun 22, 2005 4:33 pm
Location: Your display
Name: Rich McGirr
Contact:

Re: Mods not appearing in uninstalled AutoMOD list

Post by RMcGirr83 » Tue Sep 06, 2011 12:01 pm

If you didn't install them using Automod, then Automod won't know anything about them.
In times of change, learners inherit the earth, while the learned find themselves beautifully equipped to deal with a world that no longer exists - Eric Hoffer
Former Modifications/Extensions Team Member | My extensions
Appreciate the extensions/mods/support then buy me a beer
All requests for support via PM will be ignored

User avatar
Sajaki
Registered User
Posts: 1354
Joined: Mon Mar 02, 2009 1:41 pm
Name: Andreas
Contact:

Re: Mods not appearing in uninstalled AutoMOD list

Post by Sajaki » Wed Sep 07, 2011 9:27 am

hi,

Not installed mods will normally appear as uninstalled in automod.

But they will not appear in the uninstalled list when there is no install.xml file available or the mod is packaged incorrectly. In that case they are not Automod compatible and you should contact the mod author(s).

Code: Select all

/store/mods/<modname>/install.xml
/store/mods/<modname>/root
/store/mods/<modname>/contrib
see also http://www.phpbb.com/mods/opening/

proton2112
Registered User
Posts: 19
Joined: Sun Nov 27, 2005 1:02 am

Re: Mods not appearing in uninstalled AutoMOD list

Post by proton2112 » Fri Dec 09, 2011 8:55 pm

Sajaki wrote:hi,

Not installed mods will normally appear as uninstalled in automod.

But they will not appear in the uninstalled list when there is no install.xml file available or the mod is packaged incorrectly. In that case they are not Automod compatible and you should contact the mod author(s).

Code: Select all

/store/mods/<modname>/install.xml
/store/mods/<modname>/root
/store/mods/<modname>/contrib
see also http://www.phpbb.com/mods/opening/
You sir, have just won 49 Intrawebs. I just spent 25 minutes beating my head against a wall trying to install Arty's mobile detection and his detect_mobile.xml file just needed to be renamed install.xml.

*sighhhhhhhhhhhhhhhhh*

Locked

Return to “[3.0.x] AutoMOD”