Issue on fresh install

Get help with installation and running phpBB 3.2.x here. Please do not post bug reports, feature requests, or extension related questions here.
Post Reply
Balancer
Registered User
Posts: 2
Joined: Fri Apr 06, 2018 4:00 pm

Issue on fresh install

Post by Balancer »

Exactly the same error on a fresh installation without a cluster.

- phpBB 3.2.2
- Ubuntu 16.04
- PHP 7.1.12
- NginX
- MariaDB 10.2.14

Code: Select all

General Error:SQL ERROR [ mysqli ]You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '' at line 3 [1064]SQLSELECT * FROM phpbb_styles s WHERE s.style_id = in file /var/www/html/phpbb/db/driver/driver.php on line 996BACKTRACEFILE: (not given by php)LINE: (not given by php)CALL: installer_msg_handler()FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/driver.phpLINE: 996CALL: trigger_error()FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/mysqli.phpLINE: 193CALL: phpbb\db\driver\driver->sql_error()FILE: [ROOT]/phpbb/db/driver/factory.phpLINE: 329CALL: phpbb\db\driver\mysqli->sql_query()FILE: [ROOT]/phpbb/user.phpLINE: 264CALL: phpbb\db\driver\factory->sql_query()FILE: [ROOT]/phpbb/install/module/install_finish/task/install_extensions.phpLINE: 103CALL: phpbb\user->setup()FILE: [ROOT]/phpbb/install/module_base.phpLINE: 149CALL: phpbb\install\module\install_finish\task\install_extensions->run()FILE: [ROOT]/phpbb/install/installer.phpLINE: 219CALL: phpbb\install\module_base->run()FILE: [ROOT]/phpbb/install/controller/install.phpLINE: 133CALL: phpbb\install\installer->run()FILE: (not given by php)LINE: (not given by php)CALL: phpbb\install\controller\install->phpbb\install\controller\{closure}()FILE: [ROOT]/vendor/symfony/http-foundation/StreamedResponse.phpLINE: 111CALL: call_user_func()FILE: [ROOT]/vendor/symfony/http-foundation/Response.phpLINE: 377CALL: Symfony\Component\HttpFoundation\StreamedResponse->sendContent()FILE: [ROOT]/install/app.phpLINE: 62CALL: Symfony\Component\HttpFoundation\Response->send()

[phpBB Debug] "Undefined index: user_id" in file /var/www/html/phpbb/session.php on line 683
[phpBB Debug] "Undefined index: user_type" in file /var/www/html/phpbb/session.php on line 1312
[phpBB Debug] "Undefined index: user_type" in file /var/www/html/phpbb/session.php on line 692
[phpBB Debug] "Undefined index: user_lang" in file /var/www/html/phpbb/user.php on line 119
[phpBB Debug] "Undefined index: user_dateformat" in file /var/www/html/phpbb/user.php on line 120
[phpBB Debug] "Undefined index: user_timezone" in file /var/www/html/phpbb/user.php on line 121
[phpBB Debug] "Undefined index: user_style" in file /var/www/html/phpbb/user.php on line 258

Installing packaged extensions…

77%

Balancer
Registered User
Posts: 2
Joined: Fri Apr 06, 2018 4:00 pm

Re: Issue on fresh install

Post by Balancer »

Installed successfully by disabling strict MySQL mode by default:

Code: Select all

[mysqld]
sql-mode = 'NO_ENGINE_SUBSTITUTION'

Post Reply

Return to “[3.2.x] Support Forum”