Banned IP with wildcard issue?

Do not post support requests, bug reports or feature requests. Discuss phpBB here. Non-phpBB related discussion goes in General Discussion!
Suggested Hosts
User avatar
cgn1954
Registered User
Posts: 33
Joined: Fri Nov 25, 2016 1:21 pm
Location: Tyresö
Name: C Göran Norlén

Banned IP with wildcard issue?

Post by cgn1954 »

Hi, hope this is the right place to post...

I've been trying to get rid of aggressive bots for a week or so, individual bots can have 250 connections, completely crazy.

Well, I've noticed that wilcard 3.3.3.* works but 3.*.*.* doesn't, see image. Addresses in the range 3.*.*.* are passed through. (I have not tried with two wildcards, 3.3.*.*).

Anyone by chance who has seen this this, any ideas, solution?

I appear: I know it excludes a lot of addresses but that's OK because there are no 3-addresses in Sweden.

ip01.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Best Regards /CGN
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 72453
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK

Re: Banned IP with wildcard issue?

Post by KevC »

This doesn't stop them coming to the server. You need to use your server settings to block them there or ask the hosts to do it if you give them the IPs.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
"Step up to red alert. Sir, are you absolutely sure? It does mean changing the bulb"
User avatar
cgn1954
Registered User
Posts: 33
Joined: Fri Nov 25, 2016 1:21 pm
Location: Tyresö
Name: C Göran Norlén

Re: Banned IP with wildcard issue?

Post by cgn1954 »

Hi, thank's a lot...

Well - first I do not have access to the server, it is a cloud service.

Then, the banning is obviously working, the amount of bots has gone down from at max 299 (in 5 minute logging) to 5-10 bots (10 minutes).

My little wonder is why the 1-wildcard syntax seems to bee working but not the 3-wildcard one.

A bit illogical maybe...
Best Regards /CGN
User avatar
KevC
Support Team Member
Support Team Member
Posts: 72453
Joined: Fri Jun 04, 2004 10:44 am
Location: Oxford, UK

Re: Banned IP with wildcard issue?

Post by KevC »

cgn1954 wrote: Fri May 10, 2024 9:49 am Then, the banning is obviously working, the amount of bots has gone down from at max 299 (in 5 minute logging) to 5-10 bots (10 minutes).
Take it off again and see if it goes back up. Your hosts may have noticed anyway and implemented a server side block.
That ban only stops them from registering, not actually coming to the site.
-:|:- Support Request Template -:|:-
Image
"Step up to red alert. Sir, are you absolutely sure? It does mean changing the bulb"
User avatar
cgn1954
Registered User
Posts: 33
Joined: Fri Nov 25, 2016 1:21 pm
Location: Tyresö
Name: C Göran Norlén

Re: Banned IP with wildcard issue?

Post by cgn1954 »

KevC wrote: Fri May 10, 2024 9:52 amTake it off again and see if it goes back up. Your hosts may have noticed anyway and implemented a server side block.
That ban only stops them from registering, not actually coming to the site.
Nice reply... I'll test this in the coming week. :-)
Best Regards /CGN
User avatar
thecoalman
Community Team Member
Community Team Member
Posts: 5955
Joined: Wed Dec 22, 2004 3:52 am
Location: Pennsylvania, U.S.A.

Re: Banned IP with wildcard issue?

Post by thecoalman »

You can try 3.*, in any event it's not very useful for controlling bots because the script still needs to execute. It will just be another IP range next week.
“Results! Why, man, I have gotten a lot of results! I have found several thousand things that won’t work.”

Attributed - Thomas Edison

Return to “phpBB Discussion”