Auto Database Backup

Auto Back Up hasn't run - Auto Database Backup

Auto Back Up hasn't run

by pathfinderenterprises » Thu Dec 25, 2014 12:38 am

I installed this earlier today and set the back up time to run an hour in the future. When I checked later there was no back up in the 'Store' folder. I set the back up time for another time (an hour later) and again no back up in 'Store'.

I can't think of any reason why it shouldn't run, unless there is some other setting that I need to change within my board (but I think that is very unlikely).

Any suggestions?
Keith


If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
pathfinderenterprises
Registered User
Posts: 142
Joined: Fri Aug 04, 2006 5:14 pm
Location: Bolton
Contact:

Re: Auto Back Up hasn't run

by pathfinderenterprises » Fri Dec 26, 2014 8:20 pm

Ok, the back up has now run, but not at the time that I set.
Keith


If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
pathfinderenterprises
Registered User
Posts: 142
Joined: Fri Aug 04, 2006 5:14 pm
Location: Bolton
Contact:

Re: Auto Back Up hasn't run

by Pico88 » Sat Dec 27, 2014 5:27 pm

If there is no activity on your board, phpBB cron tasks will not run.
That extension uses phpBB cron that requires an activity on the board to run auto db backup task.
If any user doesn't viewing your board, the cron task is not run and it waits for the user activity - so that is why the time of backup is diffrent than the set up one.
Please do not PM me for support.
User avatar
Pico88
Registered User
Posts: 878
Joined: Sat Mar 07, 2009 10:24 pm
Location: Poland
Name: Lukasz

Re: Auto Back Up hasn't run

by pathfinderenterprises » Sat Dec 27, 2014 6:20 pm

Ok, Thanks for the explanation.
Keith


If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
pathfinderenterprises
Registered User
Posts: 142
Joined: Fri Aug 04, 2006 5:14 pm
Location: Bolton
Contact:

Ok it Changed from 2014 to 2015

by Edward572 » Wed Dec 31, 2014 6:48 pm

It works just not on new years.
Cheers All, Have A Good One
StormerSoft.Com

Bacon is the greatest food, but someone said no, "Chocolate"
Forum StormerSoft.Com
User avatar
Edward572
Registered User
Posts: 162
Joined: Wed Aug 03, 2005 12:37 am
Location: Ontario, Canada
Name: Edward
Contact:

Re: Auto Back Up hasn't run

by noftal » Sun Oct 04, 2015 6:59 am

Hi,
I have the same issue. I've been using this Add-on for a few months, setting the frequency on a monthly backup.
It worked fine until yesterday, when I decided to change the settings like this :
backup frequency : 1 day
Next date of backup : 4 october 2015 - 00:10
This morning, no backup is done in the "store" folder
Date of next backup still appears : 4 october 2015 - 00:10 (before then, when a backup was done, the date was incremented taking the frequency into acocunt).
I have no activity on my board.
Where can this problem come from ? Is there a way to check that the Cron job is correctly executed ?
noftal
Registered User
Posts: 1
Joined: Sun Oct 04, 2015 6:52 am
Contact: