Pages

Error: Call to undefined method Symfony\Component\Yaml\Parse - Pages

Error: Call to undefined method Symfony\Component\Yaml\Parse

by Sajaki » Sat Jul 25, 2020 7:07 pm

after upgrading to phpBB 3.3.0 I have this error when clicking in the ACP on the link that leads to the page.
https://www.avathar.be/forum2/app.php/d ... d612f0dc4d

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined method Symfony\Component\Yaml\Parser::parseFile() in /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/vendor/symfony/routing/Loader/YamlFileLoader.php:67 Stack trace: #0 /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/vendor/symfony/config/Loader/DelegatingLoader.php(40): Symfony\Component\Routing\Loader\YamlFileLoader->load('config/producti...', 'yaml') #1 /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/phpbb/routing/router.php(116): Symfony\Component\Config\Loader\DelegatingLoader->load('config/producti...', 'yaml') #2 /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/phpbb/routing/router.php(206): phpbb\routing\router->get_routes() #3 /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/phpbb/routing/router.php(191): phpbb\routing\router->create_dumped_url_matcher() #4 /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/phpbb/routing/router.php(176): phpbb\routing\router->get_matcher() #5 /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/vendor/symfony/http-kernel/EventListener/RouterListener.php(115): phpb in /customers/0/c/8/avathar.be/httpd.www/forum2/vendor/symfony/routing/Loader/YamlFileLoader.php on line 67


when i try this on localhost on a copy of the forum i see the same issue.

Code: Select all

 ! ) Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined method Symfony\Component\Yaml\Parser::parseFile() in /Users/Nix/Sites/forum/vendor/symfony/routing/Loader/YamlFileLoader.php on line 67
( ! ) Error: Call to undefined method Symfony\Component\Yaml\Parser::parseFile() in /Users/Nix/Sites/forum/vendor/symfony/routing/Loader/YamlFileLoader.php on line 67
Call Stack
#	Time	Memory	Function	Location
1	0.0359	408824	{main}( )	.../app.php:0
2	0.1184	1953352	Symfony\Component\HttpKernel\HttpKernel->handle( )	.../app.php:35
3	0.1184	1953768	Symfony\Component\HttpKernel\HttpKernel->handleRaw( )	.../HttpKernel.php:68
4	0.1191	1956336	phpbb\event\dispatcher->dispatch( )	.../HttpKernel.php:127
5	0.1191	1956712	phpbb\event\dispatcher->dispatch( )	.../dispatcher.php:62
6	0.1194	1963328	phpbb\event\dispatcher->doDispatch( )	.../EventDispatcher.php:44
7	0.1194	1963328	Symfony\Component\HttpKernel\EventListener\RouterListener->onKernelRequest( )	.../EventDispatcher.php:214
8	0.1202	1963328	phpbb\routing\router->match( )	.../RouterListener.php:115
9	0.1202	1963328	phpbb\routing\router->get_matcher( )	.../router.php:176
10	0.1202	1963328	phpbb\routing\router->create_dumped_url_matcher( )	.../router.php:191
11	0.1210	1965584	phpbb\routing\router->get_routes( )	.../router.php:206
12	0.1224	1970280	Symfony\Component\Config\Loader\DelegatingLoader->load( )	.../router.php:116
13	0.1239	1974616	Symfony\Component\Routing\Loader\YamlFileLoader->load( )	.../DelegatingLoader.php:40
But when i create a new forum via qi and install Pages and create a new page with same layout in Pages, the link is working.

I'm lost as i can't see where this issue is coming from. is my database damaged ?

I have the same kind of issue with the download extension from Oxpus.
User avatar
Sajaki
Registered User
Posts: 1372
Joined: Mon Mar 02, 2009 1:41 pm
Location: Amsterdam
Contact:

Re: Error: Call to undefined method Symfony\Component\Yaml\P

by Sajaki » Sat Jul 25, 2020 7:44 pm

hi,

I found the reason, it was a conflict with another extension "quicklogin". Just not sure yet what was the cause of the conflict.
User avatar
Sajaki
Registered User
Posts: 1372
Joined: Mon Mar 02, 2009 1:41 pm
Location: Amsterdam
Contact: