Warning: The author of this contribution does not provide support for it anymore.

I forgot - Send Username and Password

eMail address submitted cannot be found - I forgot - Send Username and Password

eMail address submitted cannot be found

by bill-burridge » Tue Apr 24, 2012 8:41 am

Hi, I've just finished installing this MOD which (when I get it to work) will be very useful! The installation seemed to go well.

I just tested the feature using a test account and when I enter the email address it gives me the following message:

Information
The e-mail/username information submitted could not be found.

I thought this might be a problem relating to the email address being .co.za and hence posted under a related topic - but I subsequently tried a new test user account with a .com email address and got the same message.

Do you think I may have missed something in the installation of this MOD?
bill-burridge
Registered User
Posts: 45
Joined: Tue Apr 07, 2009 2:57 pm
Contact:

Re: eMail address submitted cannot be found

by Boardtalk.net » Tue Apr 24, 2012 5:58 pm

Hi Bill-burridge, :-)
Thanks for your interest in the mod, the best advice I can give before we start investigating further is to uninstall the mod and then try seeing if your phpbb forum will issue a new password in the original format.
It may be that your forum wasn't sending them out beforehand and if this is not the case we can work from there.
Thanks,
Boardtalk
User avatar
Boardtalk.net
Registered User
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 05, 2009 8:12 pm
Location: Ireland
Name: Colette
Contact:

Re: eMail address submitted cannot be found

by bill-burridge » Wed Apr 25, 2012 7:01 am

Thanks Boardtalk!

Here's some info and history that may render uninstalling unnecessary?

I use phpBB software for an exclusive Forum limited to my customers so I add users manually through the 'Add User MOD'. I was doing this very successfully using an older version of phpBB but when I updated the version to 3.0.10 I found that my users were being emailed a userid but no password when I added them. I have logged this with the MOD developer but there is no fix as yet.

I was hoping to use your MOD as a convenient way for my users to access their passwords by just entering their email addresses.

Does what I have told you shed any light?

Regards - Bill.
bill-burridge
Registered User
Posts: 45
Joined: Tue Apr 07, 2009 2:57 pm
Contact:

Re: eMail address submitted cannot be found

by Boardtalk.net » Wed Apr 25, 2012 12:22 pm

Hi Bill,

Quite likely the problem lies with the fist modification you've mentioned, if you've already had problems sending out the password prior to adding, "I forgot - Send Username and Password" adding it won't fix your initial problem and it won't work.
The best advise is to get the 'Add User MOD' fixed somehow or uninstall it, as its probably going to cause other issues if no solution is found, maybe asking in the phpbb support forum?

Take care,
Boardtalk
User avatar
Boardtalk.net
Registered User
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 05, 2009 8:12 pm
Location: Ireland
Name: Colette
Contact:

Re: eMail address submitted cannot be found

by bill-burridge » Sun Apr 29, 2012 2:25 pm

Hi Boardtalk

I took your advice. I uninstalled this MOD, then went back to the ACP Add User MOD and found an upgrade which I installed. After the upgrade the problem whereby new users were not receiving their passwords was fixed.

So feeling happier I then re-installed this MOD ... but the problem remains. When I click on 'I forgot my password/user name' and then enter the username and/or email address I get:

Information
The e-mail/username information submitted could not be found.
bill-burridge
Registered User
Posts: 45
Joined: Tue Apr 07, 2009 2:57 pm
Contact:

Re: eMail address submitted cannot be found

by Boardtalk.net » Sun Apr 29, 2012 6:06 pm

Hi Bill,
Glad you found the update to the other mod and it has fixed it's problem.

As for the problem you are having now with "I forgot - Send Username and Password", a few questions;
1.) Is the user account(s) you are requesting a new password/username for an old account or one(s) made recently?
2.) Have you or your host provider moved the database to a new server at any time?
3.) After updating the "ACP Add User MOD" and before adding "I forgot - Send Username and Password", did you test the standard "I forgot my password" to check if it was working?

Thanks,
Boardtalk
User avatar
Boardtalk.net
Registered User
Posts: 1222
Joined: Fri Jun 05, 2009 8:12 pm
Location: Ireland
Name: Colette
Contact:

Re: eMail address submitted cannot be found

by bill-burridge » Mon Apr 30, 2012 7:47 am

Hi Boardtalk

1) Have tried for both brand new and old users - same result
2) Not me - but it is possible that Bluehost moved to a new server as part of their upgrade process
3) I now wonder whether the upgrade to 3.0.10 may be the issue. It was working fine prior to that. I have just uninstalled this MOD, taking me back to the basic 3.0.10 with the ACT Add User MOD (latest version) and I notice the problem mentioned is still there.

From 3) above it would seem that the issue is not caused by this MOD, so I apologise and will log the issue with support (unless you have any other thoughts)?
bill-burridge
Registered User
Posts: 45
Joined: Tue Apr 07, 2009 2:57 pm
Contact: