Warning: The author of this contribution does not provide support for it anymore.

User Blog Mod

Layout is messed up - User Blog Mod

Layout is messed up

by Tom Riddle » Fri Apr 17, 2015 7:26 pm

http://thehangoutforum.tk/blog.php?u=2&b=1

Test account to troubleshoot:

The login name and password is both testing.
Tom Riddle
Registered User
Posts: 188
Joined: Mon Nov 21, 2011 3:18 am
Contact:

Re: Layout is messed up

by 5hocK » Fri Apr 17, 2015 7:33 pm

I see this message after logging in
Information

You do not have the necessary permissions to complete this operation.
A thread is pretty much a topic. Stop with the pedantics will ya.
User avatar
5hocK
Registered User
Posts: 3011
Joined: Wed Nov 23, 2011 7:00 pm
Location: England
Contact:

Re: Layout is messed up

by Tom Riddle » Fri Apr 17, 2015 7:38 pm

5hocK wrote:I see this message after logging in
Information

You do not have the necessary permissions to complete this operation.


Fixed the permissions. Sorry! :D
Tom Riddle
Registered User
Posts: 188
Joined: Mon Nov 21, 2011 3:18 am
Contact:

Re: Layout is messed up

by Peter77sx » Wed Apr 22, 2015 5:46 am

You forgot to add the blog.css to your se_square_left/theme/stylesheet.css
Peter77sx
Registered User
Posts: 3260
Joined: Wed Nov 09, 2005 2:51 pm
Contact:

Re: Layout is messed up

by phpchr » Wed Apr 22, 2015 11:36 am

Well, I tried to reproduce your case on my local pc's phpbb installation. It seems that the sidebar's default position is determined by a value like: vertical-align:middle (I don't know where). I edited view_blog_main.html and view_blog.html as follows.
Find

Code: Select all

<td id="left_menu"> 
and replace with

Code: Select all

<td id="left_menu" style="vertical-align:top"> 

Just try it to see the sidebar positioned "up". At the moment I can't think of any other templates you need to edit.
Finally, when you click "blogs", you see "recent blog entries" and "recent comments", under "random blog entry", positioned side by side. This is normal, I mean I don't see any mess.
See you around.
phpchr
Registered User
Posts: 16
Joined: Mon Jul 02, 2012 8:26 pm
Contact:

Re: Layout is messed up

by Peter77sx » Wed Apr 22, 2015 10:48 pm

His sidebar position is off because blog.css is missing from stylesheet.css-- it's a classic mistake ppl have been making for the past 7 years with this Blog MOD.
Peter77sx
Registered User
Posts: 3260
Joined: Wed Nov 09, 2005 2:51 pm
Contact:

Re: Layout is messed up

by phpchr » Thu Apr 23, 2015 12:04 pm

Right Peter77sx. So, assuming that

a) stylesheet.css includes blog.css
b) blog.css positions the content of "left_menu" column at the top
c) the following line exists in ...my_forum/styles/my_style/template/overall_header.html
<link href="{T_STYLESHEET_LINK}" rel="stylesheet" type="text/css" media="screen, projection" />

all the administrator has to do is : go to admin panel, select styles tab, click themes, click refresh of the style used and then select general tab and click "purge the cache".

I 'd suggest that he should do the same for imagesets also. The link "Post a blog entry" that you see now is normally replaced by an icon reading "NEW ENTRY" (it is supposed to be in ...my_forum/styles/my_style/imageset folder).
phpchr
Registered User
Posts: 16
Joined: Mon Jul 02, 2012 8:26 pm
Contact: